התחביב שהשתלט על החיים: בני הזוג שהגיעו אליי לגישור, מספרת עו"ד זהר רון, היו בשנות ה־50 לחייהם, הורים שילדיהם כבר עזבו את הבית.
הגבר: אסף בולים כבר מילדותו. עם השנים האלבומים תפסו יותר ויותר מקום בבית: בסלון, במטבח וגם בחדר השינה היו מדפים ומגירות עמוסים באלבומים. על הקירות נתלו בולים נדירים שמוסגרו. הוא השקיע שעות ארוכות במיון, קיטלוג ושיחות בקבוצות אספנים בארץ ובחו"ל.
האישה: בשנים הראשונות הייתה סבלנית כלפי העיסוק הלא מזיק של בעלה, אך עם השנים היחס שלה השתנה. היא הרגישה שהיא לא יכולה לסבול את זה יותר. בקשותיה לצמצם את גודלו של האוסף או להקדיש לו פחות זמן נתקלו בהתנגדות עיקשת.
הקש ששבר את גב הגמל: הם חסכו כסף לרכישת מכונית חדשה. בעוד שהיא חלמה על רכב מפנק, הוא השתוקק להקדיש סכום גדול גם לרכישת בול נדיר עם הדפסת זהב, ובסופו של דבר קנה אותו מבלי להתייעץ איתה.
הקונפליקט: היא הגיבה בכעס והתקוממה שהבולים חשובים לו יותר ממנה, הוא טען שלפחות הבולים לא צועקים עליו, וגם שבניגוד לרכב, שיאבד מערכו, הבול יהיה שווה הרבה יותר בעתיד.
ההסכם: במקום שכל אחד מהם ישכור שירותי עורך דין משלו, שניהם הגיעו אליי וניסחנו יחד הסכם. הוחלט שאוסף הבולים (שלדבריו שווה מאות אלפי שקלים) יישאר ברשותו – האישה לא רצתה אף אלבום בביתה החדש. במקום זה, סוכם שהיא תקבל סכום כסף משמעותי יותר ממכירת הבית המשותף. היא החלה בחיים חדשים והוא המשיך בתחביבו ללא הפרעות.
מה למדנו:
לעתים גם באמצעות עורך דין אחד אפשר להגיע להסכם ששני הצדדים מרוצים ממנו.
יש לכם תחביב יוצא דופן? תחשבו טוב על סדר העדיפויות שלכם.