שף
שף
 עוף ממולא באורז ובפירות מיובשים

עוף ממולא באורז ובפירות מיובשים

כל שנה אותו סיפור: כמה ימים אחרי החג, ושאריות הפירות המיובשים נותרות להסתובב במטבח. אז מה תעשו איתן? לאיילת הירשמן יש פתרון מצוין

פורסם:
את העוף מבקשים כבר מוכן למילוי כשקונים אותו, ואת האורז מבשלים רק חצי בישול ואז מערבבים עם הפירות המיובשים והתבלינים, ממלאים את העוף ואוטמים את הפתח בנייר פרגמנט: זה מה שישמור על המלית עסיסית במשך כל זמן הצלייה.

המרכיבים (4-6 מנות)
  • 1 עוף גדול (כ־2 ק"ג), מוכן למילוי
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כוס מרק עוף (מוכן או מתוצרת בית)
למלית
  • 3 כוסות מים
  • כ־1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס אורז פרסי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 2/3 כוס תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס פלחי תפוזים מיובשים ומסוכרים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כפית הל טחון, או לפי הטעם
  • 3 מקלות קינמון או 1 כפית קינמון טחון
לזיגוג
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות.
2. המלית: שמים בסיר שמתאים לתנור את המים, המלח והאורז, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מכבים את הלהבה.
3. בינתיים מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל 5–7 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהוא מתחיל להזהיב.
4. מסננים את האורז מעודפי מים, אם צריך, ומחזירים לסיר. מוסיפים את הבצל המטוגן, את הפירות המיובשים ואת התבלינים ומערבבים.
5. מתבלים את פנים העוף במלח ובפלפל וממלאים במלית (דוחסים קלות אבל לא יותר מדי). מניחים את העוף בתבנית. גוזרים נייר פרגמנט בגודל הגדול מעט מהפתח למילוי ואוטמים אותו. אפשר לתחוב את הנייר מעט פנימה, אבל אפשר גם לסגור בעזרת קיסמים.
6. הזיגוג: מערבבים את כל מרכיביו בקערית. מושחים את העוף בזיגוג.
7. יוצקים מסביב לעוף את כוס המרק וצולים 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים קצת. מכסים את הסיר וצולים עוד כשעה. מסירים את הכיסוי וצולים עוד כ־10 דקות, עד שהעוף זהוב מאוד. מוציאים ומשהים 10 דקות.
8. ההגשה: מעבירים לצלחת הגשה. מגישים, מומלץ עם פירות מיובשים נוספים מסביב.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button