חפצים בחוץ: כשהלקוח הגיע למשרדנו, לפני כמה שנים, סיפר שאשתו שלחה לו מסרון ב־21:00 ובו כתבה לו שלא יחזור הביתה. היא גם זרקה את חפציו האישיים, כולל בגדים, לחצר, והחליפה את מנעול דירתם. מעשיה היו בלתי חוקיים, אבל הוא סירב להגיש נגדה תלונה למשטרה ועבר להתגורר בבית הוריו.
הרקע: ניסינו להבין מה הרקע לקונפליקט ביניהם והבנו שלא הייתה שם אלימות או בגידה. פשוט נמאס לה לחיות איתו, היא החליטה לפרק את החבילה וכך היא פעלה.
הילדים: היו בני פחות משש. הבן הבכור נולד עם בעיה רפואית חמורה והאב עזב משרה טובה כדי להיות ליד מיטתו יומם ולילה. הוא השקיע גם בעבודות הבית, בישל וניקה (ובשל כך ספג עלבונות מהאישה על כך שהוא לא גבר). למרות זאת, כשהאישה זרקה אותו מהבית היא מנעה כמעט כל קשר בינו ובין הילדים. רק לאחר שהם צרחו ובכו במהלך שיחה איתו שהם מתגעגעים אליו, אפשרה להם לפגוש אותו לכמה שעות.
בית המשפט: הגשנו בקשה דחופה לבית המשפט, על מנת שהאב יוכל להמשיך לגדל את ילדיו. השופט אישר זמני שהות מצומצמים והבהיר שהוא מחכה לתסקיר של פקידת הסעד.
כעבור כמה חודשים: בתסקיר הומלצו זמני שהות מדורגים אבל רחבים יותר. האישה, מבחינתה, המשיכה להילחם על כך שהילדים יהיו בעיקר איתה, כדי לקבל דמי מזונות גבוהים. לבסוף תסקיר משלים המליץ על זמני שהות רחבים וכמעט שוויוניים.
כעבור שנה וחצי: הצלחנו להביא את התיק לידי סיום והושג הסכם בבית המשפט. השופט הורה להפחית את דמי המזונות הגבוהים הזמניים שנקבעו כשלאב היו זמני שהות מצומצמים עם ילדיו. מאחר שהאישה רצתה לסיים את התיק, במסגרת מו"מ שהתנהל בין הצדדים בבית המשפט היא הסכימה להפחתה נוספת של דמי המזונות. להפתעתנו, האב, שהיה אדם טוב וערכי, סירב להפחתה נוספת של דמי המזונות ורצה להעביר לידי גרושתו (אקדמאית במשרה בכירה) סכום גבוה מהנדרש עבור הילדים, שאותם גידלו באופן כמעט שוויוני.
מה למדנו:
התיק הזה התנהל לפני שנים לא רבות, ועם זאת, מאז חל שינוי ביחס של רוב בתי המשפט כלפי אבות, בפרט לאחר תסקיר סעד. כיום בתי המשפט מכירים יותר בזכות האבות לקשר שוויוני עם ילדיהם. ועדיין, במצבי מחלוקת לרוב הם מקשיבים לאם, בפרט אם הילדים מתחת לגיל שש, ואז זמני השהות שנקבעים מצומצים למדי.
לעתים מזומנות המלחמות על הקשר בין הורים לילדים הן למעשה תולדה של רצון לקבל מזונות גבוהים או לצמצם את דמי המזונות. הקשר בין שני ההורים ובין ילדיהם חשוב ביותר וחבל לערב את הילדים במלחמות מיותרות.