שימו לב: חשוב שהמרציפן יהיה רך ולא יבש, השתדלו לוודא זאת בשעת הקנייה.

עוגיות מרציפן
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300 גרם מרציפן
1 חלבון ביצה, מומלץ גודל M
1 כפית מיץ לימון
אפשרות: כ־1 כוס (100 גרם) שקדים פרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות מרציפן ב-3 מרכיבים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/skkal8wkgxההכנה (כ־20 יחידות)
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות בתוכנית טורבו (או 175 מעלות בחום עליון ותחתון). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפוררים מעט את המרציפן ושמים אותו בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון. מוסיפים את החלבון ואת מיץ הלימון ומערבלים במהירות, למרקם אחיד ויציב.
3. בידיים מעט לחות יוצרים מעיסת המרציפן כדורים בקוטר כ־1 ס"מ. אם רוצים, מפזרים בקערית את השקדים הפרוסים ומגלגלים בהם את העוגיות. מניחים בתבנית.
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים 10 דקות לפחות, ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.








