המרכיבים
  • 1 כרובית בינונית
  • מלח גס
למלית
  • 50 גרם גבינת קשקבל, בקוביות
  • 25 גרם אגוזי מלך
  • 3-2 אצבעות ג'ינג'ר מיובש (לא מסוכר), פרוסות לרוחבן
  • 25 גרם חמוציות
למריחה
  • 15 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות גדושות חרדל
לציפוי
  • 1/3 כוס פירורי לחם גסים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 25 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 3-2 כפיות תבלינים לפי הטעם (למשל פרג, זרעי שומר, קצח, תימין מיובש, רוזמרין קצוץ, בצל מטוגן מיובש, צ'ילי)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מרתיחים מים בסיר, ממליחים במלח גס, וחולטים בהם את הכרובית כ־3 דקות על להבה גבוהה. אם קודקוד הכרובית בולט מחוץ למים, הופכים אותה וחולטים 2 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
3. המילוי: מניחים את הכרובית על ראשה. תוחבים בין גבעוליה את קוביות הגבינה, האגוזים, הג'ינג'ר והחמוציות.
4. המריחה והציפוי: הופכים את הכרובית ומניחים אותה על יריעת רדיד אלומיניום. מורחים עליה את החמאה ועליה שכבה של חרדל. שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים. מפזרים אותו על הכרובית ומהדקים היטב, בידיים. עוטפים את הכרובית ברדיד האלומיניום ומהדקים, כדי לעזור לציפוי להיצמד. מסירים את הרדיד ומעבירים את הכרובית לתבנית.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהציפוי מזהיב. מוציאים ומגישים מיד.