מאפינס תפוחים הפוכים

משהו קטן ומתוק: מאפינס תפוחים הפוכים

טארט טאטן בגרסה אישית, חתיכית ומהירה שתתאים לתקופת החגים ולכול ימות השנה. והבונוס: אין צורך לקרמל מראש!

פורסם: 26.08.21, 08:37

המרכיבים

(12 יחידות בתבניות שקעים)
לתפוחים
  • 50 גרם חמאה רכה, לשימון התבנית
  • 12 כפיות סוכר חום
  • 3 תפוחים, מכל זן
לעיסה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2/3 כוס דחוסה (160 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה או חמניות
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • אפשרות: 1/4 כפית חוויג' לקפה
  • 1/4 כוס (20 גרם) אגוזי מלך או פקאן, קצוצים דק
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
2. התפוחים: משמנים את תבנית השקעים בנדיבות בחמאה, ובוזקים בתחתית כל שקע כפית מהסוכר החום.
3. קולפים את התפוחים, מסלקים את הליבה וחותכים לרבעים. פורסים כל רבע לפרוסות דקות ומניחים כמניפה בתחתית כל שקע, על הסוכר.
4. העיסה: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ־5 דקות במהירות גבוהה לקרם אוורירי. מוסיפים את השמן ומקציפים קצרות, להטמעה. עוצרים את פעולת המערבל.
5. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, המלח, התבלינים והאגוזים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לסירוגין לבלילת הביצים את התערובת היבשה עם החלב או המיץ, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. יוצקים אותה אל השקעים כך שימלאו עד 2/3 מגובהם.
6. אופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפים יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון.
7. מחלצים את המאפינס מהתבניות (אם צריך מעבירים סכין בין המאפים לתבנית כדי לשחרר אותם). מגישים.

  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר עד 4 ימים, או במקפיא עד 3 שבועות
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.