סלט ירוקים ופפאיה

מקציצות תרד ועד פסטו סלרי-אגוזים: מתכונים מעולים למנות עם שלל עלים ירוקים

בין שאתם מלקטים בטבע ובין שאתם מלקטים מהמדף, זו העונה להשקיע בעלים ירוקים. הנה כמה רעיונות רעננים וטריים למתכונים ירוקים + שלוש תוספות ירקרקות ובריאות ששווה להגיש ליד

עודכן: 08.02.21, 08:33
6 צפייה בגלריה
מתכוני עלים
מתכוני עלים
לעלעל בצלחת
(צילום: יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

סלט ירוקים ופפאיה

הראשד טעים בעיקר בצורתו החיה. העלים שלו מעט חריפים ומתכתבים עם טעמו של החרדל בשל הקשר שלו למשפחת המצליבים.
גרגיר הנחלים נפלא בסלטים טריים, במרקים, בשייקים ובחביתות חומוס. בבישול טעמו נותר, אבל מלוא תפארתו באה לידי ביטוי בסלט טרי בצורתו החיה.
החומרים ל-6 מנות:
  • 1 חסה סלנובה
  • 1 צרור גרגיר הנחלים
  • 1 צרור קייל
  • 1 צרור ראשד
  • 1 פפאיה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות
לוויניגרט:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 1 כפית מייפל
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את החסה ואת העלים. קורעים את העלים הגדולים ביד ומסירים את הענפים המיותרים, מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את הפפאיה.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים מעל בעדינות. אפשר לפזר מעל פטה או פטה שקדים (ראו מתכון).
ערכים תזונתיים למנה: 146 קלוריות | 13.6 גרם פחמימות | 1.8 גרם חלבון | 10.4 גרם שומן | 6 מנות

באק צ'וי ופטריות מאודים ברוטב מיסו־מייפל

באק צ׳וי עדין בטעמו ומרקמו בשרני במיוחד, מה שמאפשר לו דומיננטיות כמנה בפני עצמה. אפשר לאכול אותו חי בסלטים ובכריכים.
6 צפייה בגלריה
מתכוני עלים
מתכוני עלים
באק צ'וי ופטריות מאודים ברוטב מיסו־מייפל
( צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-4 מנות:
  • 2 אצות נורי (לריפוד סלסילת האידוי)
  • 3 עלי באק צ׳וי חצויים באמצע
  • 10 פטריות מלך היער
  • 4 פטריות פורטובלו חצויות
לרוטב:
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף מייפל
  • ½1 כפיות מיסו אדום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ½1 כפות ג'ינג'ר קצוץ
אופן ההכנה:
  1. ממלאים סיר במים רותחים. מניחים מעליו סלסילת אידוי ומרפדים אותה באצות הנורי. מניחים מעל את עלי הבאק צ'וי ואת הפטריות ומאדים למשך 7 דקות.
  2. טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ומזליפים מעל הירקות. מגישים עם אורז.
ערכים תזונתיים למנה: 102 קלוריות | 8 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 6.6 גרם שומן | 4 מנות

קציצות תרד בר ויין

תרד בר מהווה מילוי נהדר למאפים ומשתלב היטב בסלטים, בשייקים, באורז, בנודלס ובמרקים. בתרבויות מסוימות אפילו משלבים אותו בקינוחים.
6 צפייה בגלריה
מתכוני עלים
מתכוני עלים
קציצות תרד בר ויין
( צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-15 קציצות:
  • 1 צרור תרד בר (או תרד טורקי)
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1 חבילת טופו
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3/4 כוס קמח תירס
  • 3 כפות שמרי בירה
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את התרד ומסירים את הגבעולים המיותרים.
  2. מאדים במחבת את הבצל בשמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את התרד ומאדים עד שהוא מתכווץ ו"נובל". מוסיפים את היין הלבן ומכבים את האש.
  3. מעבירים את התרד למעבד מזון ומעבדים יחד עם כל יתר המרכיבים לעיסה אחידה.
  4. מרטיבים מעט את כפות הידיים ויוצרים קציצות בצורת כדור. משטחים ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה משומן.
  5. אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כחצי שעה, עד שהן מזהיבות. אפשר להגיש עם צזיקי או עם טחינה ירוקה (ראו מתכונים).
ערכים תזונתיים למנה: 223 קלוריות | 22 גרם פחמימות | 15.9 גרם חלבון | 7.7 גרם שומן | 15 קציצות (3 קציצות למנה)

פנה כוסמין עם פסטו סלרי־אגוזים

עלי סלרי משתלבים בצורתם החיה בסלט עם גבינה וכחלק ממטבל כמו פסטו, ובצורתם המבושלת מעניקים ארומה עמוקה לכל מרק.
6 צפייה בגלריה
מתכוני עלים
מתכוני עלים
פנה כוסמין עם פסטו סלרי-אגוזים
( צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-6 מנות:
  • 1 חבילה (500 גרם) פנה כוסמין (או פסטה אחרת)
  • 1 צרור עלי סלרי
  • 1 שורש סלרי בינוני, קלוף וחצוי
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מייפל
  • 1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  2. טוחנים את כל חומרי הפסטו במעבד מזון בפולסים, עד לקבלת עיסה סמיכה ולא חלקה מדי.
  3. מעבירים את הרוטב למחבת, מחממים ומוסיפים את הפסטה. מערבבים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה: 477 קלוריות | 67.7 גרם פחמימות | 13 גרם חלבון | 17.5 גרם שומן | 6 מנות

3 תוספות ירקרקות ובריאות ששווה להגיש ליד

צזיקי קשיו וירוקים (טבעוני)

החומרים:
  • 1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים רותחים למשך שעתיים (לפחות)
  • 1/2 כוס חלב סויה לא ממותק
  • מיץ מ־1 לימון
  • 4 כפות שמרי בירה (בחנויות הטבע)
  • 1/2 צרור שמיר קצוץ (לשמור מעט מהצרור לקישוט למעלה)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1 מלפפון (קשה), קצוץ לקוביות קטנטנות
אופן ההכנה:
  1. מסננים את אגוזי הקשיו ומעבירים לבלנדר יחד עם חלב הסויה ומעבדים למרקם חלק.
  2. מוסיפים לבלנדר את כל יתר החומרים פרט למלפפון ומערבלים שוב. מוסיפים את קוביות המלפפון ומערבבים.
ערכים תזונתיים למנה (2 כפות): 92 קלוריות | 6.1 גרם פחמימות | 4.4 גרם חלבון | 5.7 גרם שומן | 12 מנות
6 צפייה בגלריה
מתכוני עלים
מתכוני עלים
תוספות ירוקות וטבעוניות: פטה שקדים ואורגנו, טחינה ירוקה וצזיקי קשיו וירוקים

פטה שקדים ואורגנו (טבעונית)

החומרים ל-12 מנות:
  • 2 כוסות קמח שקדים (100% שקדים)
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס חלב צמחי או מים
  • 1 כפית מלח
  • ½1 כפות עלי אורגנו טריים, קצוצים
  • 1 כפית שום יבש, טחון
  • 1 כף שמרי בירה
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מעבירים את הבלילה לכלי אפייה קטנים (תבניות פאי או תבנית סיליקון למאפינס של 12), משומנים מראש או מרופדים בנייר אפייה.
  3. אופים את הגבינה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־30 דקות, עד שהגבינה מתייצבת. מקררים שעתיים לפחות לפני ההגשה.
ערכים תזונתיים למנה: 103 קלוריות | 3.1 גרם פחמימות | 3.1 גרם חלבון | 8.7 גרם שומן |

טחינה ירוקה

החומרים:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים קרים
  • 1 צרור פטרוזיליה (העלים בלבד)
  • 2 עלי מנגולד (ללא השדרה והגבעול)
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית מייפל
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מים לפי מידת הסמיכות הרצויה.
ערכים תזונתיים למנה (3 כפות): 93 קלוריות | 2.9 גרם פחמימות | 3.6 גרם חלבון | 7.6 גרם שומן | 12 מנות
  • השפית האורחת: מרב ברזילי, משק ברזילי
פורסם לראשונה: 08:13, 01.02.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.