מתכוני הברכות של השפית נופר זוהר

זר לוביה וקרפצ'יו תמר: חמישה מתכונים עם טוויסט לברכות של ארוחת החג

מה עוד אפשר לעשות עם תפוח בדבש, גזר ודג? לכבוד ראש השנה השפית נופר זוהר ("משחקי השף") מרעננת את שולחן החג ומוסיפה טוויסט יצירתי לסדר הברכות

שפית אורחת: נופר זוהר
פורסם:

טאבולה סלק פטנט 

6 צפייה בגלריה
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
טאבולה סלק פטנט
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
הטוויסט: בסלט הרענן הזה יש טוויסט קטן: במקום במים משרים את הבורגול במיץ סלק טרי.
ערכים תזונתיים למנה: 219 קלוריות | 28 גרם פחמימות | 7 גרם חלבון | 6.5 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • ½1 כוסות בורגול דק (ג'רישה) 
  • 1 כוס מיץ סלק טרי (סחוט במסחטת מיצים או מגורר בפומפייה ומסונן)
  • 1/4 צרור רוקט, קצוץ 
  • 1/2 רימון, מפורק לגרגירים 
  • 10 ענפים של נענע (העלים בלבד) 
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ 
  • 3 גבעולי שמיר קצוצים (העלים בלבד) 
  • מיץ מלימון שלם  
  • 2 כפות שמן זית  
  • 1/2 כפית מלח  
  • 1/4 כפית פלפל שחור  
להגשה:
  • 2 כפות גפרורי שקדים קלויים 
אופן ההכנה: 
  1. מערבבים בקערה את הבורגול ומיץ הסלק. מכסים ומניחים לספיגת טעמים במשך חצי שעה עד שהבורגול מתנפח.  
  2. מערבבים את הבורגול עם כל שאר המרכיבים פרט לשקדים. מפזרים את השקדים ומגישים.
הידעת? מחקרים הראו שצריכת מיץ סלק יכולה לשפר את הביצועים הספורטיביים הודות לתכולת הניטרטים ונוגדי החמצון שבו. רכיבים אלה פועלים בסינרגיה כדי להפחית את צריכת החמצן הנדרשת לשרירים במהלך אימונים, עובדה המאפשרת להם לתפקד ביעילות רבה יותר ומפחיתה עייפות.

קרפצ׳יו תמרים עם סלסת תפוחים

6 צפייה בגלריה
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
קרפצ׳יו תמרים עם סלסת תפוחים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
הטוויסט: לא בטוח שחשבתם להכין ככה תמרים, אבל הטוויסט הקטן והפשוט הזה של שימוש בניירות אפייה מאפשר להפוך חומר גלם כה מוכר למשהו חדש ורענן.
ערכים תזונתיים למנה: 202 קלוריות | 36.5 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 7.5 גרם שומן | 4 מנות ראשונות
החומרים:
  • 6 תמרי מג׳הול לחים  
  • 1 כף שמן זית
לסלסה:
  • 1 תפוח גרני סמית, קלוף וקצוץ לקוביות זעירות
  • 15 עלי נענע מופרדים וקצוצים
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1 כף מיץ לימון  
  • כף שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי 
אופן ההכנה: 
  1. משרים את התמרים בקערה עם מים רותחים במשך דקה. קולפים בעדינות ומגלענים.
  2. פורסים שני ניירות אפייה ומושחים במרכז כל אחד מהם שמן זית בעזרת הידיים או במברשת.
  3. מניחים מעל נייר אפייה אחד את התמרים ומכסים בנייר האפייה הנוסף. מרדדים באמצעות מערוך לקרפצ׳יו בעובי דקיק.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלסה לספיגת טעמים.
  5. מעבירים את קרפצ׳יו התמרים לצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את הסלסה ומגישים.
הידעת? התמר עשיר מאוד בסיבים תזונתיים שמועילים לעיכול ובאשלגן שמאזן את לחץ הדם ואת רמות הסוכר בדם.

זר לוביה בוויניגרט שום ולימון 

6 צפייה בגלריה
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
זר לוביה בוויניגרט שום ולימון 
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
הטוויסט: מנה פשוטה מאוד להכנה אבל חגיגית ורעננה בזכות ההגשה בצורת זר.
ערכים תזונתיים למנה: 280 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 15 גרם חלבון | 8.5 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • 1/2 ק"ג לוביה (תאילנדית או רגילה)
  • 2 כפות מלח ים אטלנטי
לוויניגרט:
  • 4 כפות שמן זית  
  • מיץ מ־2 לימונים  
  • 4 שיני שום מגוררות
  • 1 כף גרידת לימון  
  • מלח ים  
אופן ההכנה:
  1. קוטמים את שאריות הגבעול מהלוביה. חולטים בסיר עם שפע מים רותחים ו־2 כפות מלח ים אטלנטי (לתת לו להתמוסס לפני) במשך 2 דקות. 
  2. מעבירים את הלוביה לקערת מים עם קרח לעצירת הבישול ולשמירה על הצבע הירוק במשך 2 דקות. מסננים היטב מנוזלים. 
  3. הוויניגרט: מערבבים היטב את מרכיבי רוטב הוויניגרט בקערה באמצעות מטרפה.
  4. יוצקים את הרוטב על הלוביה ומערבבים היטב. מחכים כ־2 דקות לספיגת הטעמים ומגישים. 

תבשיל לחי, גזר ודלעת בציר קינמון ופלפלים

6 צפייה בגלריה
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
תבשיל לחי, גזר ודלעת בציר קינמון ופלפלים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
הטוויסט: השימוש בבשר לחי עונה על הברכה 'שנהיה לראש ולא לזנב', והכתומים של החג - גזר ודלעת - כבר בסיר.
ערכים תזונתיים למנה: 248 קלוריות | 10 גרם פחמימות | 27.5 גרם חלבון | 11 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • 3 כפות שמן זית  
  • 2 גבעולי כרשה (ללא העלים)  
  • 4 גזרים קלופים  
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 1/4 ק"ג דלעת כתומה 
  • 1 ק"ג נתחי לחי עגל
  • 4 כפות רכז רימונים 
  • 2 עלי דפנה 
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי 
  • 1 כף גדושה פלפל ארבע העונות גרוס גס (במכתש ועלי)
  • 1 מקל קינמון  
  • 1 ליטר מים  
  • מלח ים (רק בסיום הבישול, מכיוון שנתח זה מלוח מאוד)!  
אופן ההכנה: 
  1. מחממים בסיר רחב ונמוך שמתאים גם לתנור את שמן הזית על להבה בינונית, עד שהוא מעלה עשן. צורבים את גבעולי הכרשה, הגזר, שורש הפטרוזיליה והדלעת עד הזהבה. 
  2. מוסיפים לסיר את נתחי הבשר וצורבים את הנתחים קלות משני הצדדים. 
  3. מוסיפים לסיר את רכז הרימונים והתבלינים, מכסים במים עד 2 ס"מ מעל הנתחים ומביאים לרתיחה. 
  4. גוזרים עיגול מנייר אפייה בקוטר הסיר, מניחים על הבשר ומניחים את המכסה כך שיאטום היטב.
  5. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות וצולים את הבשר במשך שעתיים וחצי־שלוש, עד שהבשר רך למגע ונחתך בקלות.
* אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בתוך נוזלי הבישול. להגשה, מחממים את הבשר בתוך נוזלי הבישול ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
הידעת? הגזר והדלעת עשירים בבטא קרוטן ובקרוטנואידים שמועילים לראייה, לעור ולמערכת החיסונית. בנוסף, המדד הגליקמי הנמוך של הכתומים מסייע לשמירה על רמות סוכר מתונות בדם.

עלי מנגולד במילוי דג עם ויניגרט עגבניות 

6 צפייה בגלריה
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהר
עלי מנגולד במילוי דג עם ויניגרט עגבניות 
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
הטוויסט: במקום ראש של דג או דגים כמנה מוסיפים טוויסט רענן: גלגול בתוך עלי מנגולד ואידוי ששומר על נערכים התזונתיים.
ערכים תזונתיים למנה: 257 קלוריות | 3 גרם פחמימות | 28.5 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • 2 חבילות עלי מנגולד 
  • 1 ק"ג פילה דג ים לבן, נקי מעור ועצמות וחתוך לאצבעות  
  • פלפל שחור, מלח ים
  • חופן עלי תימין או זעתר טריים
  • 1 כף שמן זית  
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות לטבעות דקות  
לוויניגרט: 
  • 6 עגבניות מגי חצויות
  • 20 עגבניות שרי בכמה צבעים, חצויות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. מפרידים בעזרת סכין חדה (משתמשים בשפיץ) או במספריים בין החלק של העלים לגבעול של עלי המנגולד ומנסים להשאיר כמה שיותר עלים בשלמותם.
  2. חולטים בסיר עם שפע מים את העלים בלבד במשך 40 שניות. מעבירים באמצעות כף מחוררת לקערת מים עם קרח לעצירת הבישול במשך דקה. 
  3. פותחים את העלים על השיש או על משטח העבודה ושמים בכל עלה אצבע של דג.  
  4. פזרים מעל כל דג קורט מלח ים, פלפל שחור, עלה תימין או זעתר, זילוף שמן זית, פרוסה דקיקה של שום ומגלגלים. מקפלים את העלה לצד אחד של הדג ולאחר מכן מהצד השני מהדקים ומגלגלים. ממשיכים בפעולה זאת עד סיום הדגים והעלים.  
  5. ממלאים סיר עד 3/4 מגובהו במים רותחים ומניחים עליו סיר במבוק. מאדים את העלים המגולגלים על אש גבוהה במשך 12 דקות, עד שהדג מוכן. 
  6. הוויניגרט: סוחטים את העגבניות היטב למיץ עם הגרעינים לתוך קערה. מוסיפים את שמן הזית והמלח ומערבבים היטב.
  7. מעבירים את הרוטב לצלחת שטוחה עם שוליים גבוהים ומסדרים מעל את עלי המנגולד במילוי הדג, בוזקים מעט שמן זית להגשה.

זוהר במטבח

מתכוני חג ראש השנה שפית נופר זוהרנופר זוהר
את השפית נופר זוהר, שבישלה לנו את ארוחת החג היצירתית הזו, אתם ודאי זוכרים כמשתתפת בולטת בתוכנית "משחקי השף". לאחר שעבדה במטבחים של כמה מהמסעדות המובילות בתל אביב ("כתית", "המזללה" ו"צפון אברקסס"), כיום היא מעבירה בביתה שבנווה צדק סדנאות אסייתיות חווייתיות שכוללות ארוחה נהדרת, אלכוהול, טיפים ונוף לשקיעה.
חישוב ערכים תזונתיים: איילת מלניק, תזונאית קלינית בכללית, מחוז ירושלים/// פרחים: "פרחי חודי", chudyflowers.co.il
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button