סלט סלק וקינואה ברוטב טחינה

קערה עם תוספת ברזל: סלט סלק וקינואה ברוטב טחינה

עם 88% מצריכת הברזל היומית המומלצת לנשים - קערת הסלט של חגי לפלר, "הספורטאי הטבעוני", תתגבר במינרל החשוב ותספק גם מנת חלבון משביעה וטעימה. קערה לכל מטרה - כתבה שלישית בסדרה

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
הסלט הזה מכיל 88% מצריכת הברזל היומית המומלצת לנשים מעל גיל 18, והכמות הנאה הזאת מקבלת חיזוק בתוספת של ויטמין C שעוזר לברזל להיספג בגוף בצורה יעילה.
עוד ב"קערה לכל מטרה": סלטים שיסדרו לכם ארוחות קיץ מרעננות ואפקטיביות:
ערכים תזונתיים למנה: 511 קלוריות | 70 גרם פחמימות | 20 גרם חלבון | 13 גרם שומן | 12 גרם סיבים תזונתיים | 16 מ"ג ברזל
החומרים למנה:
  • 1 סלק בינוני, אפוי (אפשר גם בוואקום)
  • 1/2 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כף גרעיני חמנייה
  • צרור עלי בזיליקום
  • צרור גדול של עלי חסה
  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
לרוטב עשיר בברזל:
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1/2 כפית סילאן
  • 1/2 כפית חרדל
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 1/4 כפית שום כתוש
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הסלק לפרוסות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה, יוצקים על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.
חגי לפלר הוא הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button