מרק עם Pumpkin Spice - תערובת תבלינים מחממת

התערובת שתשדרג לכם את המנה: מרק חומוס ודלעת בתיבול פמפקין ספייס

רוצים לחמם את הארוחה עם תבלינים חורפיים? הוסיפו Pumpkin Spice. "הספורטאי הטבעוני" עם הנוסחה לתערובת וגם שני מתכונים מחממים של מרק ודלורית צלויה עם סלט בורגול ופומלית

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
ה־Pumpkin Spice היא תערובת תבלינים מחממים שמקורה בארצות הברית, ונהוג לתבל איתה מגוון של מאכלי חורף. הנה גרסה לתערובת בסיסית שתוכלו להכין בעצמכם ולתבל איתה מנות, תבשילים ומשקאות חורפיים, ממתוק ועד מלוח.
Pumpkin Spice  תערובת תבלינים

מרק חומוס ודלעת בתיבול פמפקין ספייס

ערכים תזונתיים: 373 קלוריות | 14 גרם חלבון | 59 גרם פחמימות | 9 גרם שומן | 5 מנות
החומרים לחמש מנות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כף שטוחה תערובת פמפקין ספייס
  • 1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות
  • 1 דלעת בינונית, פרוסה וחתוכה לקוביות
  • 3 כפות גריסים
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1 קופסת שימורי חומוס, כולל הנוזלים
  • 1 צרור עלי כוסברה
  • 2 ליטר מים
להגשה:
  • 3 כפות נוזל קוקוס 6%־10% שומן
  • 10 עלי כוסברה
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר גדול ועמוק את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ־2־3 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף ונזהרים שהשום לא יישרף.
  2. מוסיפים לסיר את תערובת הפמפקין ספייס ומטגנים עוד כדקה־שתיים.
  3. מוסיפים לסיר את הירקות, הגריסים והעדשים הכתומות ומטגנים כ־5 דקות.
  4. יוצקים לסיר מחצית מהתכולה של קופסת השימורים, כולל הנוזלים.
  5. מוסיפים את הכוסברה ויוצקים את המים מעל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בין 40 דקות לשעה, תלוי במידת הצמצום הרצויה.
  6. מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את המרק היטב בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את שארית התכולה של קופסת גרגירי החומוס לסיר.
  7. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעט נוזל קוקוס ומקשטים בעלי כוסברה.

דלורית צלויה עם סלט בורגול ופומלית

ערכים תזונתיים: 300 קלוריות | 6 גרם חלבון | 66 גרם פחמימות | 5 גרם שומן | 2 מנות
2 צפייה בגלריה
Pumpkin Spice  תערובת תבלינים
Pumpkin Spice  תערובת תבלינים
דלורית צלויה עם סלט בורגול ופומלית בתוספת Pumpkin Spice
(מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר)
החומרים לשתי מנות:
  • 1 דלורית שלמה במשקל 800 גרם
  • 1 כף תערובת פמפקין ספייס
  • 1 כף מייפל (או סילאן)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט מלח
לסלט:
  • 1/2 כוס בורגול מבושל
  • 1/2 כוס פומלית קלופה
  • 1/4 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • 1 חופן עלי כוסברה קצוצים
  • 1 כף שמן זית
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. חוצים את הדלורית ומנקים את הגרעינים מלב הדלורית בעזרת כף.
  2. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי התיבול של הדלורית ומצפים אותה היטב בתבלינים.
  3. מניחים את הדלורית בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כ־30־40 דקות, עד שהיא משחימה ורכה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  4. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה עמוקה את הבורגול, הפומלית, הצ'ילי ועלי הכוסברה ומערבבים היטב. מתבלים עם שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
  5. ממלאים את חצאי הדלורית הצלויים בסלט ומגישים.
עוד מתכונים עם התערובת המחממת: גרנולה, עוגיות ולאטה עם פמפקין ספייס
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button