מרק עשיר ממטבח העניים הכפרי. ריבולטה

מאיטליה באהבה: שני מרקים מהמטבח האיטלקי שיסדרו לכם ארוחה מושלמת בסופ"ש

לכבוד מזג האוויר הסוער, הנה שתי הצעות מחממות ומשביעות בלי הרבה הוצאות: מרק מינסטרונה בגרסה בריאה עם שפע של ירקות, עשבי תיבול ופסטה ומרק ריבולטה עשיר בקטניות, ירקות שורש וגריסי פנינה שהולך טוב עם לחם כפרי. בון אפטיטו!

פורסם:
אז מה מכינים בסופשבוע גשום וסוער? מרק כמובן! הנה שני מרקים עשירים במיוחד מהמטבח האיטלקי הכפרי - והעני דווקא. שניהם יכולים לשמש כארוחה שלמה בפני עצמה הודות לשימוש במרכיבים משרי שובע כמו קטניות, דגנים ופסטה, לצד שפע הירקות.

מרק ריבולטה עשיר

מתכון: אביטל סבג
ערכים תזונתיים למנה: 463 קלוריות | 92 גרם פחמימות | 21 גרם חלבון | 3 גרם שומן | 6 מנות
החומרים:
1 כוס שעועית בובעס לבנה
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס גריסי פנינה
4 גבעולי סלרי אמריקאי
1 בצל
5 שיני שום
1 כף שמן זית
3 גזרים
2 לפתות
2 כרשות
2 כוסות עגבניות שרי
2 פלפלים אדומים
1 צרור בזיליקום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור גרוס גס
2 כפות מלח גס אטלנטי
4 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. משרים את שני סוגי השעועית, העדשים וגריסי הפנינה יחד במשך 5 שעות בהמון מים, שוטפים במים פושרים ומסננים.
2. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ומאדים את הסלרי, הבצל והשום בסיר המרק עם שמן הזית.
3. מוסיפים את יתר הירקות והתבלינים ומאדים 10 דקות.
4. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה. אפשר להגיש בתוך לחם או עם קרוטונים מלחם כוסמין.


2 צפייה בגלריה
ארוחה שלמה בקערה אחת. מרק מינסטרונה
ארוחה שלמה בקערה אחת. מרק מינסטרונה
ארוחה שלמה בקערה אחת. מרק מינסטרונה
(צילום: יוסי סליס)

מרק מינסטרונה

מתכון: יובל מטלון
ערכים תזונתיים למנה: 182 קלוריות | 5.5 גרם פחמימות | 3.5 גרם חלבון | 8 גרם שומן | 6 מנות
החומרים:
1 כוס שעועית לבנה יבשה
3 עלי דפנה
8 שיני שום קצוצות דק
כ־6 כוסות ציר ירקות או מים
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים, קצוצים
1 כרשה פרוסה לטבעות
2 גזרים בינוניים, חתוכים קטן
1 גבעול סלרי פרוס לרצועות
2 קישואים חתוכים לקוביות
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
1 שימורי עגבניות חתוכות
1/2 כוס פסטה קצרה
1/2 צרור עלי בזיליקום טריים
מלח, לפי הטעם
3 כפות שמן זית
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. משרים את השעועית במים למשך הלילה. מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מוסיפים את עלי הדפנה והשום, מכסים בציר הירקות או במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25־35 דקות על סף רתיחה.
2. מוסיפים לסיר את כל הירקות ואת שימורי העגבניות ומבשלים 10־5 דקות נוספות על סף רתיחה.
3. מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום, מתבלים במלח ומבשלים על סף רתיחה 7־5 דקות נוספות, עד שהפסטה מוכנה והירקות מבושלים.
4. מעבירים לקערות הגשה, מזליפים את שמן הזית, מפזרים את הפרמזן ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button