מפורטובלו ועד שיטאקי. ראמן פטריות מרפא

שני מרקים מרפאים לסופשבוע: ראמן פטריות ואטריות סובה ומרק עצמות בקר ומוח עצם

רוצים למרק את הגוף ואת הנפש? תעמידו סיר מרק. לחיזוק החיסוניות מומלץ להכין ראמן עם שפע של פטריות מרפא כמו שיטאקי, שימג'י ופורטובלו ולחיזוק אנרגטי בפני מחלות חורף מומלץ להעמיד סיר לוהט עם ירקות שורש וכמה עצמות בקר. שיהיה לבריאות!

פורסם:

ראמן פטריות ואטריות סובה

אז איך הפטריות תורמות לבריאות? רוב הפטריות דומות מבחינה תזונתית לירק דל קלוריות, הן מכילות הרבה מים וגם ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. יש כמה פטריות פחות נפוצות, כמו שיטאקי, מייטאקי וקמבוצ'ה, שמייחסים להן תכונות מרפא כמו הגברת המטבוליזם ומניעת התפתחות סוגי סרטן מסוימים.
מתכון: אביטל סבג
ערכים תזונתיים למנה: 398 קלוריות | 56 גרם פחמימות | 13.5 גרם חלבון | 10.5 גרם שומן | 5 מנות [מומלץ להכין בקדירה מברזל על הכיריים]
החומרים:
2 כפות שמן זית
2 כרשות פרוסות
4 גבעולי סלרי, חתוכים לעיגולים
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית זרעי כוסברה
2 כפות ג'ינג'ר טרי
3 כפות ממרח קארי אדום
1/4 כוס מים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
6 פטריות שיטאקי, חתוכות לרצועות
צרור פטריות שימג'י
2 פטריות פורטובלו, חתוכות לרצועות
2 עלי קפיר ליים
2 כפות רוטב סויה
3 כוסות מים
1/2 כוס קרם קוקוס
להגשה:
300 גרם אטריות סובה מבושלות
1 צרור כוסברה,
העלים בלבד
1 גבעול בצל ירוק, חתוך גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את הקדירה על הכיריים, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה, הסלרי, הבצל, השום, זרעי הכוסברה והג'ינג'ר עד הזהבה.
2. מערבבים את ממרח הקארי עם 1/4 כוס מים ומוסיפים לקדירה.
3. מוסיפים את העגבניות, הפטריות, עלי הקפיר ליים, רוטב הסויה והמים ומבשלים חצי שעה.
4. מוסיפים לקדירה את קרם הקוקוס ומבשלים כ־10 דקות נוספות.
5. מחלקים את האטריות המבושלות לקערות הגשה, יוצקים את המרק ומקשטים בכוסברה ובבצל ירוק.

2 צפייה בגלריה
מומלץ לחיזוק אנרגטי. מרק מוח עצם
מומלץ לחיזוק אנרגטי. מרק מוח עצם
מומלץ לחיזוק אנרגטי. מרק מוח עצם
(צילום: יוסי סליס)

מרק עצמות ומוח עצם 

מרק הסבתא, שמוכר גם כ"הפניצילין היהודי" נחשב למרק בעל קסם מבריא עם כוחות של ריפוי זה דורות. מרק העצמות, שהפך בשנים האחרונות לציר פופולרי במיוחד, בהחלט מזכיר מרק סבתא, אך טעמו שונה מכיוון שהוא מכיל מוח עצם הידוע בתכונותיו כמסייע לחיזוק אנרגטי. התמצית הזו משקמת את תאי הגוף ומאפשרת להם להחזיר את החיוניות והכוחות ומשמשת בין השאר מחלימים ממחלות קשות. לכן הוא מומלץ גם למחלימים מקורונה או שפעת.
מתכון: אביטל סבג
ערכים תזונתיים למנה: 238 קלוריות | 16.5 גרם פחמימות | 5 גרם חלבון | 17.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים:
2 שורשי פטרוזיליה
2 שורש סלרי
1 חבילה של גבעולי סלרי אמריקאי
4 גזרים
2 בצלים בינוניים
5 שיני שום
4 עצמות בקר עם מוח
3 ליטר מים
1 כף מלח גס, אפור
אופן ההכנה:
1. שוטפים את כל ירקות השורש ומסירים את הקליפה רק מהבצלים.
2. משרים את השורשים במים פושרים עם 1/2 כפית מלח לרבע שעה ומסננים.
3. חותכים את השורשים ואת הבצלים לרבעים, את הסלרי לחתיכות של 2 ס"מ ואת הגזרים לעיגולים קטנים.
4. מכניסים את עצמות הבקר לסיר עם 3 ליטרים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה ל־10 דקות. מסירים את השכבה העליונה לקבלת מים צלולים.
5. מוסיפים את הירקות ואת המלח ומבשלים במשך שעה וחצי על להבה נמוכה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button