הכבישה שומרת על הערכים התזונתיים

מתכון בריא אחד בשבוע: כך תכינו ירקות מוחמצים

הם מכילים כמות אדירה של חיידקים פרוביוטיים ויותר ויטמינים ומינרלים מירק טרי שנשמר כמה ימים במקרר. "הספורטאי הטבעוני" כובש המון ירקות בצנצנת אחת

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
מה עדיף? ירקות טריים או כבושים? אולי תתפלאו לשמוע שכרוב או מלפפונים כבושים יכולים להכיל יותר ויטמינים ומינרלים מירק טרי שנשמר כמה ימים במקרר. כמחצית מהוויטמינים והמינרלים הולכים לאיבוד כעבור שבוע באחסון במקרר, אבל הכבישה שומרת על הערכים התזונתיים.
בכבישה ביתית מומלץ להשתמש רק בירקות טריים מאוד לכבישה. ירקות ישנים ולא טריים יתקלקלו מהר. עוד טיפ: כשמחמיצים מלפפונים מומלץ להסיר את העוקץ שלהם – הוא מכיל אנזימים שעלולים לגרום לקלקול כל הצנצנת. כדאי לחתוך כמה מילימטרים משני קצוות המלפפונים. זכרו: האויב הגדול של החמוצים הוא החמצן. לכן חשוב שכל המרכיבים בצנצנת יהיו מתחת לנוזל הכבישה. גם אם קצה של ירקות או תבלינים מבצבץ החוצה – כל תכולת הצנצנת עלולה להתקלקל.

ירקות מוחמצים

2 צפייה בגלריה
ירקות מוחמצים
ירקות מוחמצים
ירקות מוחמצים
(צילום: חגי לפלר)

ערכים תזונתיים למנה: 50 קלוריות | 11 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 2 גרם שומן | 3 גרם סיבים תזונתיים | 1/2 כוס
החומרים לצנצנות:
  • למי המלח:
  • 1 ליטר מים חמים
  • 2 כפות מלח
לירקות:
  • 5 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1 צרור שמיר
  • 10 צנוניות שטופות וחתוכות לחצאים
  • 3־4 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות עבות
  • 1/2 ראש כרובית מפורק לפרחים
  • 1/4 ראש כרוב, חתוך באופן גס
  • 1 פלפל אדום, חתוך לפרוסות
  • 3 כפות זרעי כוסברה
  • חופן קטן של פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
  1. לפני ההכנה מכניסים את הצנצנות ואת המכסים לסיר גדול עם מים ומרתיחים במשך 10 דקות לפחות כדי לעקר אותם.
  2. מערבבים את המים החמים ואת המלח ומניחים בצד להתקרר מעט (המים לא חייבים להיות בטמפרטורת החדר אבל גם לא רותחים).
  3. מכניסים את שיני השום והשמיר לצנצנת, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ודוחסים היטב.
  4. יוצקים מעל הירקות את מי המלח כך שיכסו אותם לחלוטין. סוגרים את הצנצנות היטב ומשקשקים כך שהמים יחדרו לכל כיסי האוויר.
  5. מאחסנים את הצנצנות במקום קריר ואפלולי, הרחק מאור שמש ישירה, במשך 7־14 ימים. צנצנת סגורה יכולה להחזיק שנים, אבל לאחר הפתיחה יש לשמור את הירקות בקירור.
חגי לפלר הוא הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button