אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

טור אישי

כדאי? הפיתוי העתיק בעולם צילום: סי די בנק
כדאי? הפיתוי העתיק בעולם צילום: סי די בנק
 


 
 
 
 
בעודנו מצטנעות וממעיטות בערך הישגינו, נוצר הרושם שאנו פחות יעילות. בכך שאנו מייחסות את הישגינו לאחרים ולמזל, אנו למעשה גורמות לממונה עלינו להניח כי אכן איננו אחראיות להם, וכתוצאה מכך - לפקפק ביכולותינו"
 
 
 
 
 
 


אפליקציה לאיתור אתרים במהירות
 

 

כמה רחוק את מוכנה ללכת בשביל קידום?

פלירטוטים, מחשופים, עיסויים - בואו נעצור כאן. מתברר שכדי להתקדם, כל מה שאנחנו צריכות לעשות זה להיכנס לראש של הגברים, כלומר במקום מחשופים להפגין ביצועים, ולרוץ לספר עליהם לכל החבר'ה, כולל הבוס

אורלי כץ
פורסם: 11.12.05, 14:28

מה אתן אומרות - משתלם או לא משתלם לפלרטט במקום העבודה על מנת להתקדם? משתלם ללבוש חולצה בעלת מחשוף עמוק וחזיית פוש-אפ מרימת גבעות ליד קליינטים? משתלם לשלוח אי-מיילים כחלחלים לקולגות? משתלם לעסות את כתפיו של הבוס באמצע יום העבודה, אם הוא מאוד עייף וסובל מכאבי גב? משתלם לשלב רגליים ארוכות בצורה שלא משאירה מקום לדמיון, כך ששרון סטון יכולה אף היא ללמוד משהו?

 

עזבו לרגע את הסוגיה - האם אתן נשואות או לא, כיוון שהשאלה היא עקרונית: האם לדעתכן כך נשיג קידום, העלאה בדרגה?

 

התשובה היא חד משמעית - לא! העיתון "USA Today" דיווח באחרונה על מחקר שבדק את תוצאותיה של התנהגות פלרטטנית של נשים בעבודה. במחקר השתתפו

נשים אקדמאיות מאמצע שנות ה-20 לחייהן עד לבנות 60 (ממוצע הגילאים היה תחילת שנות ה-40). 51% מהנשאלות טענו שמעולם לא פלירטטו במקום העבודה, בעוד ש-49% מהן טענו שעשו שימוש מדי פעם בהתנהגות פרובוקטיבית בעבודה.

 

תוצאות המחקר הראו כי המשכורת השנתית הממוצעת של הנשים ה"מהוגנות" היתה גבוהה מזו של ה"מפלרטטות". בנוסף, על כל שלוש נשים שקודמו מקבוצת ה"מהוגנות", קודמו רק שתיים מקבוצת ה"מפלרטטות". מכאן הסיקו החוקרים כי להתנהגות פרובוקטיבית במשרד יש תוצאות שליליות, והמליצו: לא משתלם לפלרטט במקום העבודה!

 

אז מה נשאר לנו?

 

אילו כלים כן עומדים לרשותנו, הנשים, כשאנו מעוניינות בקידום? מתברר שנשים - בניגוד לגברים - מפחיתות בדרך כלל בערכם של הישגיהן, או שמייחסות את ההצלחה למזל או לעזרתם של אחרים. כך, אם מישהו יחמיא לנו על העבודה הנהדרת שעשינו, קרוב לוודאי שנגיב במשפט כמו: "עזוב, זה כלום...", או: "טוב, קיבלתי הרבה עזרה....".

 

ולמה אנו עושות זאת? על מנת לשמר תחושה של שיתוף וקשר עם העמיתים שלנו. אנחנו פוחדות להצטייר כגאוותניות ויהירות, וחוששות לאבד את תמיכתן של נשים אחרות בנו. אנו נוטות לחשוב שאם אנחנו באמת עובדות קשה, אחרים כבר יבחינו בהישגים שלנו ויכירו בהם (שוב, בניגוד לגברים).

 

אלא שבעודנו עושות זאת, מצטנעות וממעיטות בערך הישגינו, נוצר הרושם שאנו פחות יעילות. בכך שאנו מייחסות את הישגינו לאחרים ולמזל, אנו למעשה גורמות לממונה עלינו להניח כי אכן איננו אחראיות להם, וכתוצאה מכך - לפקפק ביכולותינו.

 

קחו אחריות, זה בסדר

 

מה עלינו לעשות? אין כל רע בלהודות על מחמאה שקיבלנו, לומר בחיוך: "כן, גם אני ממש גאה בזה... " ואחר כך להוסיף: "לא הייתי עושה זאת בלי עזרתם של..." אין כל רע להתבלט, לקחת אחריות על ההצלחות שלנו וליידע בהן את הסביבה.

 

חשוב לדעת כי מקבלי ההחלטות הממונים על קידומנו זקוקים לעזרתנו על מנת לקבוע מיהו המתאים ביותר לקידום. אם לא ניקח אחריות על הצלחותינו, איש לא יידע על כך ומישהו אחר ינכס אותו לעצמו, וכן - גם יקודם במקומנו...

 

איך עושים זאת ועדיין שומרים על צניעות? עלינו לזכור שצניעות במקום העבודה קשורה להימנעות מזלזול באחרים על מנת לקדם את עצמנו. כל קידום אחר, אינו פונקציה של חוסר צניעות! כשגבר מפרסם את עצמו, אין זה אומר שהוא מזלזל באחרים. הוא רק מודיע לאחרים מהן העובדות, כך שניתן יהיה לסמוך עליו להבא. לקדם את עצמכן על בסיס השגת תוצאות טובות, זאת הערכה עצמית בריאה!

 

מלאו את המשרד בתעודות

 

ועוד דבר: על מנת לעמוד על שלנו ולהתבלט בין הגברים שעובדים איתנו, עלינו להרבות בשימוש במילה "אני" ולהימנע משימוש מוגזם ב"אנחנו". על מנת לעשות זאת נכון, יש להתאמן כיצד לא להישמע או להרגיש יהירים. בהתחלה זה יהיה מביך ובלתי מוכר, אך אחר כך יהפוך הדבר להיות טבעי וזורם.

 

נשים וגברים שמקדמים את עצמם נכון שולחים דוחות למעסיקים, מניחים להם לראות תכתובות חיוביות עם לקוחות וקולגות, מדווחים על רעיונות והצעות, יוצרים קשרים עם אחרים בארוחות צהריים או אירועים, ממלאים את המשרד בתעודות, פרסים, צילומים ועוד.

 

והרי מזמן נאמר: "עשית ולא אמרת - משמע לא עשית. עשית ואמרת - משמע עשית". וכעת ניתן גם להוסיף: "עשית ואמרת, ולא פלרטטת - משמע עשית".

 

 

  • אורלי כץ היא מאמנת אישית ועסקית לנשים ומחברת ספר הקואצ'ינג הראשון לנשים עם דנה גניהר רז: "כל אחת והדיזי שלה " (הוצאת אסטרולוג). לאתר O.K Coaching – המרכז לאימון נשים לחצו כאן.

 

  • לטורים הקודמים בסדרה:

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אתר ההורים הגדול במדינה מבית ידיעות אחרונות. עולם תוכן המכיל כתבות, חדשות, טורים אישיים וטורי ייעוץ של אנשי מקצוע בנושאי הורות. כתבות בנושא הורים ילדים התפתחות חינוך. מורה, גננת ספרי ילדים קהילות הורים הריון ולידה.משפחה וגידול ילדים החל משלב הפריון ועד יום עזיבת הבית
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©