שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    השף ועיתונאי האוכל חנוך פרבר הלך לעולמו

    היום בצהריים הלך לעולמו חני פרבר. אריאנה מלמד עם כמה מילים לזכרו של בשלן בחסד, כותב בחסד, ואיש קולינרי יוצר, מהגדולים שידענו

    הבוקר הלך לעבודה. אחר כך נסתלק מן העולם. חני פרבר (52), בשלן בחסד, כותב בחסד ואיש קולינרי יוצר, נפטר היום והוא יחסר לא רק לאשתו ולבנו ולחברים, אלא להמוני אנשים, שמעולם לא הכירו אותו אמנם, אבל מילותיו וכתבותיו וספריו חוללו בהם חיוכים ועונג גדול.

     

    לא פגשתי אותו מעולם. אולי הבליח אי-בזה מתוך המטבח המיתולוגי של "זליג", אבל אז טרם היו השפים לאורחי הטרקלינים ומדורי הרכילות, וכל מה שידענו ללהג על בארים סבב סביב קצף הבירה והבלים אחרים. אני מכירה אותו רק מן הכתיבה. אהבתי אותו, את האישיות שהשתקפה מתוכה, מאד מאד.

     

    האיש הכותב היה גרגרן ונהנתן בלתי נלאה, מצוייד בסקרנות עצומה של ילד שלא יתבגר לעולם, חובב הרפתקאות שבחיך והרפתקאות שבמסע, ורחוק ת"ק פרסה מכל שביב של התנשאות על קוראיו. ללמד רצה, להקנות מן הידע העצום שלו, וברור לי שכתב מתוך אהבת אוכל ואהבת אדם יותר מאשר מאהבת-עצמו. כאלה נדירים אצלנו, נדירים מאד בנוף.

     

    הסופרת עופרה ריזנפלד, שיחד איתו טיילה וטעמה וערכה את "מדריך מפה" למסעדות ובתי אוכל בארץ, מספרת שהרעיון היה שלו, ושגייס אותה לעבודה בנאום מוכן היטב, שבכלל לא היה צריך לשאת מרוב התלהבותה-שלה לקונספט.

     

    "היה לו חוש הומור גדול ולא מודע לעצמו. לעתים קרובות הייתי כותבת משהו ששמעתי מפיו ואחר כך מראה לו את הגרסה הערוכה והוא היה צוחק, ובכלל לא ידע שזה בעצם שלו", היא מספרת. "הוא היה פרפקציוניסט וידען עצום, ומבחינה זו לא היה קל לעבוד איתו, מפני שכל אות היתה צריכה להיות מדוייקת וכל פריט מידע היה צריך להיות מתוחקר עד תום, אבל למדתי ממנו המון, וזו היתה הרפתקה מקסימה עם איש שאהב הרפתקאות כאלה, ומרכז ההוויה שלו היה אוכל והעונג שהוא גורם, לעצמו ולאחרים".

     

    כאן אנחנו נפרדים ממנו במקבץ של כתבות פרי עטו. יהי זכרו ברוך.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כתב מתוך אהבת אוכל ואהבת אדם יותר מאשר מאהבת-עצמו. חנוך פרבר ז"ל
    מומלצים