שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתפצפצת בפה: עוגת תפוזים ופרג

    לכבוד עונת התפוזים אפתה יעל גרטי עוגת תפוזים עם גרגרי פרג שלמים, שמתפצפצים בפה, בתוספת זיגוג לבן שמוסיף פריכות נהדרת

    כששובבות הפרג פוגשת את רעננות התפוזים, התוצאה היא שילוב נפלא ומענג. לכבוד עונת התפוזים אני מזמינה אתכם להתפנק עם עוגת תפוזים ופרג, משופעת בגרגרי פרג שלמים, שמתפצפצים בפה בחדווה - ומעוטרת בזיגוג לבנבן, שמוסיף לה פריכות נהדרת.

     

    אם אתם מעדיפים פרג טחון, באפשרותכם להכין עוגת תפוזים, פרג וקוקוס שהגשתי כאן בחג פורים האחרון, טעימה מאוד גם היא.

     

    מתכונים נוספים עם תפוזים


    (צילום: אסף אמברם)

     

    עוגת תפוזים ופרג

    מתכון של הקונדיטורית רינת צדוק, מאפיית "לחמים", תל אביב

     

    אנא, אל תוותרו על הזיגוג, הוא השוס של העוגה. לא ניתן לראותו בתמונה, משום שאסף הצלם סבור היה שהוא אינו פוטוגני, וצילם פרוסות מהתבנית השניה, שלא זיגגתי.

     

    כמות גרד קליפת התפוז איננה טעות: אכן נדרש גרד קליפות של ארבעה תפוזים.

     

    המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):

    220 גרם חמאה רכה

    300 גרם סוכר

    35 גרם גרד קליפת תפוז (גרד מ-4 תפוזים גדולים)

    220 גרם ביצים (4 ביצים מס' 1 פחות כפית)

    350 גרם קמח לבן

    1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

    קורט מלח

    100 מ"ל מיץ תפוזים (מ-1 - 1/4 1 תפוזים גדולים)

    200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה

    50 גרם (5 כפות) פרג שלם

    לזיגוג:

    4 כפות מיץ תפוזים

    1 כפית מיץ לימון

    100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

    1 כפית פרג שלם

     

    לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
    2. מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.
    3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.
    4. בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.
    5. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
    6. מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
    7. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
    8. יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.
    9. הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים.

      

    צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים