שתף קטע נבחר

מפגש מחאת הדיור: "המפגינים בת"א מבולבלים"

פגישת המאהלים נדחתה לשעות הערב, עקב חילוקי דעות. "חשוב להדגיש שלא רק צעירים לוקחים חלק במאבק", אמר אחד ממקימי המאהל בב"ש. בי-ם הדגישו את חשיבות הורדת המע"מ: "צדק חברתי - מיסוי שוויוני". בת"א צעדו "חמורי המדינה"

מחאת האוהלים נמשכת והמפגינים לא מתכוונים להתקפל: אנשי מחאת האוהלים מרחבי הארץ, ארגונים חברתיים והתאחדות הסטודנטים ייפגשו (יום ג') בתל-אביב במטרה לגבש רשימת דרישות, שתוגש לראש הממשלה, בנימין נתניהו. הם צפויים לדרוש את הורדת המסים העקיפים, הפחתת המע"מ, פיקוח על שכר דירה, חינוך חינם מגיל חצי שנה, ועוד. עוד לפני כן, התקיימה בתל-אביב צעדת חציר, בה צעדו "אוכלי הקש" במדינה.

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet

 

פגישת המפגינים היתה אמורה להתקיים בשעות הצהריים, אך עקב חילוקי דעות נדחתה בכמה שעות ותיערך בבניין ההסתדרות. לפני כן, נפגשו נציגי אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב וגופים נוספים לפגישה באוניברסיטה. לפגישה המרכזית צפויים להגיע גם נציגים מהמאהל בבאר-שבע. גדי פרץ, ממקימי המאהל בבירת הנגב, אמר ל-ynet: "אנחנו רוצים לדרוש להיות חלק מההחלטות המרכזיות המתקבלות בתל-אביב. אין אף אחד שמייצג את הפריפריה, לא מהדרום, מהצפון או מירושלים".


יוזמי המחאה. "הם נשמעו מבולבלים" (צילום: ירון ברנר)

 

הוא גם התלונן על חוסר שיתוף הפעולה בין המאהלים ברחבי הארץ: "אתמול הם לא היו ממוקדים, הם נשמעו מבולבלים. זה לא משהו שנעשה בכוונה, הם אנשים צעירים. אנחנו נבקש לקבוע לגבי דרך המאבק. אני יודע שלפעמים מעדיפים לצלם סטודנט או סטודנטית נחמדים ובגלל זה המאבק מצטייר בצורה מבולבלת, אבל חשוב להדגיש שזה

 לא רק צעירים שלוקחים חלק במאבק, חשוב שיתחילו להבין את זה. זה מאבק של פועלים. אני בעל משפחה ומרוויח שכר מינימום וחשוב שידעו את הדברים האלו".

 

אדר שטרן, מאגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון, הוסיפה: "אנחנו רוצים לנסח מסמך עם דרישות מסודרות וברורות. הוחלט שקודם כל עניין הדיור בר-ההשגה והדיור הציבורי יהיו בראש סדר היום, אבל דובר גם על נושא יוקר המחייה ובעיקר על נושא המיסוי העקיף. אנחנו רוצים שבנגב ובגליל יהיו פתרונות תעסוקה, תחבורה, ודיור. שיהיה ברור שיש קול חזק מהפריפריה ושהבעיות הן לא רק במרכז".


ההפגנה בשבת באשדוד. "קול הפריפריה צריך להישמע" (צילום: אבי רוקח) 

 

היא אמרה שצריך לדאוג גם לפריפריה: "מי שמייצג את האנשים הם לא רק התל אביבים, אלא גם אנשי המאהל האחרים ויש דברים שהם לא מזכירים. הם באים מתל-אביב ומעלים את צרכי המרכז, אך גם קול הפריפריה צריך להישמע וצריך שיכירו את האוכלוסייה כאן, צריך שתהיה חלוקה צודקת של המשאבים".

 

יעל סיני, סגנית יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית ואחת ממובילות המאבק בירושלים, הבהירה את חשיבות הדרישה להורדת המע"מ. "צדק חברתי פירושו גם מיסוי נכון ושוויוני יותר, לכן אנחנו תומכים בהורדת המסים העקיפים בכלל והמע"מ בפרט, ובהעלאת המיסוי על ההון", הסבירה.

 

בשעות אחר הצהריים צפויים גם חברי המאהל החיפאי להגיע לישיבת הוועדה לתכנון ובנייה ולישיבת המועצה בחיפה, בדרישה כי החברה המשכנת החיפאית "שקמונה", שמקבילה לעמידר ועמיגור, תרכוש ותבנה עוד דירות לדיור ציבורי ולא רק תנהל את הנכסים הקיימים.

 

"אנחנו החמורים במדינה"

במקביל, כ-20 סטודנטים צעדו הבוקר משדרות רוטשילד בתל אביב לקריית הממשלה בעיר, כשהם סוחבים על גבם חבילות חציר. אחת המפגינות צעקה "הזדרזו חמורים, הקש כבד לכם?" הסטודנטים מוחים על יוקר המחייה וטוענים כי הם "החמורים במדינה שעובדים קשה".


המוחים מול קריית הממשלה. "הגב נשבר" (צילום: ירון ברנר)

 

לאחר הצעדה, בה דימו הסטודנטים חמורים, הפגינו הסטודנטים מול בניין קריית הממשלה בתל-אביב. הם צעקו: "ביבי ביבי, די נגמר, הגב שלי נשבר", "המחיר כבד עלי" ו"עוד לא מאוחר לשנות את המצב".

 

גלעד ארדיטי, אחד המפגינים, אמר ל-ynet: "אנחנו משלמים מסים, שירתנו בצבא, חלקנו גם היו קצינים בצה"ל. אנחנו נתנו ונותנים כל מה שהמדינה מבקשת מאיתנו, אבל לא מקבלים כלום בתמורה. אני בן 26, אני רוצה לעבוד

 בעבודה מסודרת ולגור בסביבת מקום העבודה שלי. אני גם רוצה להביא ילדים לעולם, אבל אני לא יודע אם אני אוכל לעשות את כל הדברים האלו".

 

הוא אמר כי הצעירים במדינה מתקשים להתקיים: "מחירי הדירות יקרים במדינה. ההורים שלנו לא צריכים לשלם לנו על השכירות, כיוון שלנו אין כסף. אני לא יודע כמה ילדים אני אוכל להביא לעולם. אני רוצה ארבעה או חמישה, אבל כנראה שאוכל להביא רק אחד או שניים, כיוון שאני לא אוכל לכלכל אותם ולתת להם לחיות בכבוד".


פעילי המאהל ברוטשילד בצעדה קודמת, עם פחים (צילום: בן קלמר) 

 

בקשר למספר הקטן של המפגינים, אמר ארדיטי: "זה לא משנה מהי כמות המשתתפים בהפגנה הזו, כי כולם ראו במוצאי שבת שהמחאה הזו גדולה ומוציאה 150 אלף אנשים לרחוב. גם אם כאן יש מספר קטן, הוא משתלב

 עם מספר המפגינים האחרים ברחבי הארץ". לאחר כחצי שעה עזבו המפגינים את המקום וחזרו לשדרות רוטשילד, לא לפני שזרקו את חבילות החציר לפחי האשפה בדרך.

 

ארדיטי התייחס גם לביקורת של אנשי ליכוד, שזו "מחאה של אנשים שאוכלים סושי ומעשנים נרגילה". הוא אמר: "יש סושי ונרגילות גם ברוטשילד כי אנשים חיים שמה כבר כמה שבועות והם צריכים לחיות ממשהו, צריכים לאכול משהו, לכן אין בזה פסול".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד ובועז פיילר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוהלים בתל-אביב
צילום: ירון ברנר
צועדים מרוטשילד עם חבילות חציר
צילום: ירון ברנר
מומלצים