שתף קטע נבחר

מרקל נזפה ברה"מ: הבנייה בי-ם מעלה ספקות

בעקבות אישור התוכנית לבנות 1,100 יחידות דיור בשכונת גילה שמעבר לקו הירוק, שוחחה הקנצלרית עם נתניהו בטלפון וקראה לו "להפיג את הספקות" לגבי נכונותה של ישראל לחדש את המשא ומתן עם הפלסטינים. לשכת רה"מ: גילה איננה התנחלות

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, נזפה הערב (יום ו') בראש הממשלה, בנימין נתניהו, על תוכנית הבנייה בשכונת גילה שמעבר לקו הירוק בירושלים. בשיחה שניהלו השניים, אמרה מרקל כי התוכנית מעלה ספקות בנוגע לנכונותה של הממשלה הישראלית לפתוח במשא ומתן רציני עם הפלסטינים.

 

הכתבות האחרונות על התהליך המדיני:

מסע שכנועים: אבו-מאזן ייצא לקולומביה ופורטוגל

אירופה: הדרישה למדינה פלסטינית - לגיטימית

הפלסטינים: יש דברים מעודדים בהצעת הקוורטט

הפלסטינים: 8 תומכות בכיס, ניגריה וגבון איתנו

 

סטפן סייברט, דובר מטעמה של מרקל, אמר כי מרקל טלפנה לנתניהו כדי להבהיר לו שיש "להפיג את הספקות". לדברי סייברט, הקנצלרית אמרה במהלך השיחה כי יש לחדש את השיחות הישירות עם הפלסטינים בהקדם האפשרי כדי להגיע לפתרון של שתי מדינות. בינתיים, אמרה, על שני הצדדים להימנע מצעדים פרובוקטיביים.

 

כמו כן, מרקל אמרה לנתניהו כי היא "לא מבינה" את ההחלטה לבנות בגילה ימים ספורים אחרי הצהרת הקוורטט, שקרא לחידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה לדברי הקנצלרית: "גילה איננה התנחלות. היא שכונה ירושלמית הממוקמת חמש דקות ממרכז העיר, וכל ממשלות ישראל בנו בה".

 

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה ביום שלישי הקמת 1,100 יחידות דיור במורדות הדרומיים של שכונת גילה. התוכנית התקבלה במורת רוח ברחבי העולם - מרמאללה ועד וושינגטון.

 

"חמש דקות ממרכז העיר". בנייה בגילה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"חמש דקות ממרכז העיר". בנייה בגילה(צילום: EPA)

 

ישראל הדפה את הביקורת, ודובר ראש הממשלה מארק רגב אמר כי "גילה אינה התנחלות או מאחז. זו שכונה בלב לבה של ירושלים, כחמש דקות ממרכז העיר". רגב ציין כי בכל תוכנית שלום שהונחה

על השולחן ב-18 השנים האחרונות גילה נשארת חלק מירושלים, ולפיכך אישורי הבנייה אינם עומדים בסתירה לרצונה של ממשלת ישראל הנוכחית להביא לשלום בהתאם לפיתרון של שתי מדינות.

 

בשבוע שעבר, אחרי שהפלסטינים ביקשו להצטרף לאו"ם כמדינה עצמאית, קרא הקוורטט (ארה"ב, האיחוד האירופי, האו"ם ורוסיה) לישראל ולפלסטינים לחדש את המשא ומתן במטרה להגיע להסכם סופי עד סוף 2012. נכון לעכשיו עדיין לא ברור אם היוזמה תוביל לחידוש השיחות בין הצדדים, מכיוון שהפלסטינים דורשים את הקפאת הבנייה הישראלית בגדה המערבית כתנאי מקדים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חילוקי דעות. נתניהו ומרקל (ארכיון)
צילום: גיל יוחנן
מומלצים