שתף קטע נבחר

עתירה לבג"ץ: "נגד שחרור סיטונאי של מחבלים"

משפחות שכולות עתרו בבקשה לעכב את שחרור 1,027 האסירים הפלסטינים במסגרת עסקת שליט. בעתירה נכתב כי החלטת הממשלה היא מעשה "בלתי סביר ובלתי מידתי" וכי "זהו שחרור מחבלים שלא היה דוגמתו - גם לא בעסקת ג'יבריל"

עסקת שליט נסגרה - ועכשיו מגיע תור העתירות לבג"ץ: נפגעי טרור עתרו בצהריים (יום ו') לראשונה לבג"ץ נגד עסקת גלעד שליט, במסגרתה ישוחררו 1,027 אסירים פלסטינים. הם עתרו נגד ההחלטה לקיים "שחרור סיטונאי של רוצחים" וביקשו מבג"ץ לעכב את יישום העסקה, על מנת שהמשפחות השכולות יוכלו להתארגן וללמוד את רשימת שמות האסירים, שטרם פורסמה ותתפרסם לכל המוקדם במוצאי שבת.

 

גלעד שליט בדרך הביתה - עמוד מיוחד ב-ynet:

 

המשפחות עתרו נגד עצם החלטת הממשלה, "בהיותה מעשה בלתי סביר ובלתי מידתי", וזאת בשל "ההיקף הדרמטי של המחבלים ורוצחים עם דם על הידיים, בהם ארכי-רוצחים, שנידונו למספר מאסרי עולם על רצח עשרות אזרחים". עוד טענו כי "זהו שחרור מחבלים שלא היה דוגמתו - גם לא בעסקת ג'יבריל - ובשל ההשלכות הנפשיות על נפגעי העבירה, ובשל האיום הביטחוני שהיא יוצרת על כל האזרחים והחיילים בעתיד". במסגרת עסקת ג'יבריל, שנחתמה ב-1985 ולוותה בביקורת רחבה בציבור, שיחררה ישראל 1,150 אסירים תמורת שלושת חיילי צה"ל חזי שי, יוסף גרוף ונסים סאלם.  

  

עוד טוענים העותרים, כי מדובר בהחלטה שיש בה עניינים של מוסר והומניות כלפי משפחה וחייל שנחטף וכי סוגיה זו ראויה לדיון בבירור ציבורי, קל וחומר בבירור משפטי בבג"ץ. הם הוסיפו כי הובטח על קברי יקיריהם, "שידה של ישראל תשיג את הרוצחים ותעשה עימם צדק והנה יד שנייה קצרה משחררת אותם תחת איום אלימות, המכרסמת והחותרת תחת אושיות הצדק, הדמוקרטיה והשוויון בפני החוק".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

את העתירה נגד ראש הממשלה ונגד שר הביטחון, הרמטכ"ל והיועץ המשפטי הגישו ארגון אלמגור, יצחק מעוז, שבתו תהילה נרצחה בפיגוע ב"סבארו", חובב נוריאל, בנו של ששון נוריאל שנחטף ונרצח, בני משפחת בלום שנפצעו מבקבוק תבערה, הרב שמואל וייס, שבנו החייל נהרג בקרב עם מחבלים, רון קרמן, ששכל את בתו בפיגוע בחיפה, תת-אלוף במיל' אמציה חן, סגן אלו במיל' דן שיאון ומאיר אינדור, העומד בראש ארגון אלמגור.

 

העותרים נגד עסקת שליט. "משפחות שלמות עתידות לעבור גיהנום" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
העותרים נגד עסקת שליט. "משפחות שלמות עתידות לעבור גיהנום"(צילום: גיל יוחנן)
 

כאמור, המשפחות ביקשו צו ביניים לדחיית מועד שחרור המחבלים, כדי לאפשר למשפחות הנפגעות להתארגן ולבדוק את הרשימה ולערער כראוי בפני הרשויות. בשלב הראשון אמורים להשתחרר 450 אסירים, ובמשרד המשפטים כבר החלו להיערך בעניין, כולל תשובות אפשריות לבג"ץ במקרה של עתירה נגד ההסכם שחתמו ישראל וחמאס. חלק מההורים השכולים טוענים כי המחיר ששולם כבד מדי.

 

"באתי להגיש עתירה נגד שחרור מסיע המחבל שרצח את הבת שלי ועוד 15 אנשים נוספים", הסביר יצחק מעוז, "אני שמח שגלעד שליט חוזר הביתה, אך אין זה מוסרי לשחרר 1,027 מחבלים כשניסיון העבר מלמד אותנו שהמחבלים ששוחררו בעסקת ג'יבריל רצחו לאחר מכן 200 ישראלים".

 

מפגינים בבית לחם למען שחרור האסירים. "החלטה בלתי סבירה" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בבית לחם למען שחרור האסירים. "החלטה בלתי סבירה"(צילום: EPA)
  

מעוז הבהיר: "אני לא כאן כדי למנוע את שחרורו של גלעד שליט, אני מנסה למנוע את שחרורם של מחבלים, אשר יחזרו לרצוח עוד יהודים. משפחות שלמות שאינן יודעות זאת, עתידות לעבור את הגיהינום שאנו מצויים בו".

 

חובב נוריאל הוסיף: הצטרפתי לעתירה כדי לתת הזדמנות נאותה ורצינית להשמיע עוד קול, כי מול המעשים וההחלטות, שנעשו על-ידי ראש הממשלה והממשלה, קשה לעמוד מלכת. אנחנו לא רוצים שיהיו עוד אנשים במצב שלנו. אני מאמין שמניסיון העבר שחרור רוצחים לא מחזק את ביטחון ישראל, אלא את ארגוני הטרור, שמבינים שבדרך זו הם יכולים להשיג

הישגים".

 

לדבריו, "במקום לתמוך במתונים ולחזק את הסיכוי לשלום ולסיום הסכסוך, אנו מחזקים את הקיצוניים ואת אלו שמאמינים שרק בדרך רצח הם יצליחו לקדם את האינטרסים שלהם".

 

בשב"כ התייחסו לביקורת הציבורית על העסקה וציינו כי מבחינת הארגון מדובר בהכי טוב שניתן היה לקבל. נזכיר, כי בין המשוחררים יהיו מדרדר קו אוטובוס 405 שגרם למותם של 16 בני אדם, רוצחי נחשון וקסמן, רוצחי בחור הישיבה חיים קרמן, אמנה מונא שפיתתה את הנער אופיר רחום להגיע למלכודת המוות ברמאללה ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העסקת נסגרה. העתירה תטרפד?
צילום: נועם רותם
בייניש. עתירה ראשונה
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים