שתף קטע נבחר

6 שפים בדיאטה - 262 קילו פחות. מה הסוד?

ישראל אהרוני, דוחול ספאדי, אסף גרניט, ענת אוטולנגי - כולם היו שפים שמנים מאוד, שהחליטו להילחם במשקל והורידו יחד 262 קילוגרם. היום, רזים ובריאים, הם מגלים ב-"24 שעות" ב"ידיעות אחרונות" איך מתגברים על הפיתויים בין הסירים

אסף גרניט - פחות 46 קילו

מסעדת מחניודה בירושלים

 

מתי: לפני חמש שנים. ומאז שומר על המשקל.

 

הקש ששבר: "זו היתה הצטברות של מקרים בטווח של יומיים-שלושה, כולל שיחה לא נעימה, שגרמו לי להגיד לעצמי: ממחר בבוקר אתה עושה משהו. ואכן, למחרת התחלתי לרוץ. מהר מאוד נכנסתי למשטר של אימוני ריצה, והתאהבתי בזה. עשיתי מרתונים, השתתפתי בטריאתלונים. אפילו התאמנתי לקראת תחרות איש הברזל, אבל אז פתחתי את מחניודה.

 

"היום אני רץ ארבע-חמש‬ פעמים בשבוע בחדר כושר, ויש לי מאמן אישי. אני ממש נהנה מזה, ואם אני לא מתאמן כמה ימים, זה ממש חסר לי. לקח לי חצי שנה להוריד את ה‭46-‬ קילו האלה. אני לא גבוה, ‭1.73‬ מ‭,'‬ ושקלתי 122 קילו. אנשים שלא ראו אותי חצי שנה ופגשו אותי ברחוב אחרי השינוי, פשוט לא זיהו אותי‭."‬

 

הכי אוהב לאכול: "אני ממש אוהב פיצה, אבל אני לא אוכל מזה הרבה. אני מת על אוכל של בית. פתיתים למשל, או האוכל המרוקאי שמכינה האמא של בת זוגי. אבל כיוון שיש לי חיבה לאוכל צבאי, אני אוכל הרבה טונה מקופסה‭."‬

 

סוד ההצלחה שלי: "האמונה. זה תהליך ארוך וקשה, ואם לא תאמין שזה יכול להצליח, שזה באמת יקרה, אז זה לא יקרה. אני אדם שרוצה דברים עכשיו ומיד, ולא היה נראה לי הגיוני שהבטן הזאת תרד יום אחד, ושכל המשקל הזה שצברתי בסוף ייעלם. אבל זה עבד והמשקל ירד". 

 

"יש לי חיבה לאוכל צבאי". אסף גרניט (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"יש לי חיבה לאוכל צבאי". אסף גרניט(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

  • כל הכתבות בנושא דיאטה - בערוץ הבריאות ב-ynet

 

ירדו בגדול - סיפורי הרזיה מדהימים:

  

ישראל אהרוני - פחות 30 קילו

מתי: לפני יותר מ‭10-‬ שנים.

 

הקש ששבר: "אני לא יודע איך זה עובד אצל אחרים, אבל אצלי לא הייתה נקודת שבירה. אני בכלל לא מאמין בנקודות בהקשר הזה. זה היה אוסף של דברים שאותתו לי, שהחיים אמנם יפים, אבל הם כנראה לא יימשכו עוד הרבה זמן באופן הזה.

 

"אולי זה הגיל והתובנות שלו, יחד עם מודעות עולמית ואישית לעניין הבריאות והאכילה הנכונה. מדובר בתהליך שלם – שינוי הדרגתי של הרגלי תזונה וחיים בכלל - ולא בדיאטה שהיא פרי החלטה ברורה ומוגדרת‭."‬

 

הכי אוהב לאכול: "אני אוהב המון דברים, ואני גם לא מתנזר מהם. כל העניין הוא שליטה בכמויות. אין שום דבר שאני נמנע מלאכול אותו, אבל אני אוכל בכמות קטנה. אם פעם הייתי אוכל המון חמאה, היום אני אוכל מזה רק מעט. במקום טבלאות של שוקולד, אני אוכל רק קובייה‭."‬

 

סוד ההצלחה שלי: "אז זהו, שאין באמת סודות ואין פטנטים. הפטנטים הם מקור כל הצרה. אוכלים פחות ועושים ספורט, והמשקל יורד. אני מתאמן שבע פעמים בשבוע. ארבעה ימים עושה ספינינג, יומיים מכשירים ויום פילאטיס".

 

"אין באמת סודות ואין פטנטים". אהרוני (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
"אין באמת סודות ואין פטנטים". אהרוני(צילום: צביקה טישלר)

 

‬ענת אוטולנגי - פחות 78 קילו

שפית המלון הסקוטי בטבריה

 

מתי: לפני שלוש שנים עברתי ניתוח לקיצור קיבה, ובתוך שנה וחצי ירדתי 78 קילו. מאז שומרת בקנאות על המשקל החדש.

 

הקש ששבר: "פשוט הרגשתי מאוד לא טוב. סבלתי מסוכרת, כולסטרול גבוה ולחץ דם. נזקקתי לכדורים ולזריקות. הבנתי שהשמנה זו מחלה. התמכרות לכל דבר. היום אני בריאה לחלוטין והסוכרת מאוזנת, אבל ניתוח זה לא קסם, חייבים להמשיך ולהיאבק בהשמנה באופן יומיומי. ראיתי מספיק אנשים שעלו הכל בחזרה. עשיתי סוויץ' בראש ועברתי תהליך עם עצמי.

 

"נכון, מאז הניתוח אני כבר לא יכולה לצאת עם חברים למסעדות וליהנות מזה. ויתרתי על כל ההנאות הקשורות באוכל. מצד שני, אני כבר לא צריכה להיכנס לחנויות בגדים של מידות גדולות. מידת המכנסיים שלי היא ‭.38‬ וכשאת במקום טוב, לא תרצי לחזור כל כך מהר למקום הרע. שנה לפני, הבן שלי שהיה בן 16 עבר את הניתוח בהצלחה, והחלטתי שגם אני עושה‭."‬

 

הכי אוהבת לאכול: "מתה על פחמימות, עוגות שמרים, לחם. אבל אני לא נוגעת בזה יותר, כי פחמימות וסוכר הופכים מיד לשומן. גם בשר אני לא אוכלת. זה כבר לא עושה לי טוב. היום אני אוכלת הרבה ירקות ירוקים וגבינות רזות‭."‬

 

סוד ההצלחה שלי: "לא שוכחת את הבגדים הגדולים של פעם. בתור שפית של מלון, אני עובדת עם כל הפיתויים וחייבת לטעום את מה שמבשלים ואופים פה. אבל כל טעימה נספרת. אני חייבת לקחת בחשבון כל ביס שנכנס לי לפה. הרי בראש נשארתי שמנה. לפעמים אני אפילו עומדת מול המראה ועדיין רואה את האשה ההיא, עם המשקל העודף. לכן בכל בוקר אני קמה ואומרת לעצמי: אסור לחזור לבגדים הגדולים של פעם".

 

אורן בקר - פחות 32 קילו

שף-קונדיטור ומנחה סדנאות

 

מתי: "לפני 13 שנה, כשלמדתי בקורדון בלו באוסטרליה. שקלתי 117 קילו, וירדתי ל‭.85-‬ מאז עליתי וירדתי כמה פעמים, אבל בשנתיים האחרונות אני שומר על משקל יציב‭."‬

 

הקש ששבר: "ההבנה שזה לא יכול להימשך ככה‭."‬

 

הכי אוהב לאכול: "אני עובד המון עם מתוק, אבל משתדל לא לאכול מזה הרבה, אלא רק לטעום, בקטנה. אני מקפיד לא למנוע מעצמי דברים באופן גורף, כי התנזרות רק גורמת לפיתוי גדול יותר, ואז קשה לעמוד בזה ומתחילים לטרוף. אבל יש דברים שאני משתדל בכל זאת לא לאכול: מיונז, ג'אנק פוד ואוכל מטוגן‭."‬

 

סוד ההצלחה שלי: "אני אוכל בצורה מסודרת ורץ 15 קילומטר שלוש פעמים בשבוע. עברתי פעם גם קורס טכנולוגיית מזון, ושם נחשפתי לנושא של סיבים תזונתיים והחשיבות שלהם. זאת הסיבה שאני משלב אותם באופן קבוע בקפה שלי, ביוגורט או במרק. הם מסייעים לפעולת מעיים ומאוד עוזרים לדיאטה".

 

"אני מקפיד לא למנוע מעצמי דברים באופן גורף". בקר (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
"אני מקפיד לא למנוע מעצמי דברים באופן גורף". בקר(צילום: דודו אזולאי)

 

דוחול ספאדי - פחות 20 קילו

מסעדת דיאנה בנצרת

 

מתי: "לפני שנתיים ירדתי מ‭105-‬ קילו ל‭85-80-‬ קילו. אני קצת מתנדנד בין ה‭80-‬ ל‭.85-‬ פעם עולה קצת, פעם יורד קצת‭."‬

 

הקש ששבר: ראיתי שמתחילות אצלי בעיות בריאותיות. לחץ הדם שלי התחיל להיות גבוה, הרופאים אמרו שיש סכנה שאחלה בסוכרת. הרגשתי שאני חייב לעשות משהו‭."‬

 

הכי אוהב לאכול: "בשר טלה. פעם הייתי אוכל את זה כל יום. אבל זה בשר ממש שמן, אז הורדתי לפעם בשבוע. היו ימים שחייתי על צזיקי ואבטיחים. זה נתן לי הרגשה של שובע, וזה עזר‭."‬

 

סוד ההצלחה שלי: "הבנתי שהעובדה שאני עובד במסעדה נותנת לי שתי אופציות: לרזות או להשמין. הכי קל לעלות במשקל כשאתה עובד עם אוכל, אבל זאת גם הזדמנות מצוינת לרדת, כי יש לי הכל מתחת ליד: חסה, עלים, גזר. הורדתי את כל הפחמימות ואת כל הנשנושים.

 

"פעם, כשהייתי נוסע לתל-אביב, הייתי מחסל שקית שלמה של טופי בדרך. היום אני לא עושה את זה. חומוס אני אוכל בלי פיתה, רק עם מזלג. אני גם מאוד אוהב לשתות: וודקה, וויסקי. הורדתי את זה לגמרי. אני שותה רק יין עם הארוחה, וזהו".

 

"הכי קל לעלות במשקל כשאתה עובד עם אוכל". ספאדי (יושב) (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
"הכי קל לעלות במשקל כשאתה עובד עם אוכל". ספאדי (יושב)(צילום: צביקה טישלר)

 

קובי כץ - פחות 56 קילו

שף בניולה

 

מתי: בחמשת החודשים האחרונים.

 

הקש ששבר: "עם הכוונה לפתוח את המסעדה החדשה, החלטתי שאני גם יורד במשקל. מתחילת יוני ועד היום ירדתי מ‭161-‬ קילו ל‭."105-‬

 

הכי אוהב לאכול: "מאוד אוהב עמילנים ופחמימות, ופעם הייתי מכניס כל דבר לסנדוויץ‭.'‬ היום אני לא עושה את זה. כשהייתי חוזר הביתה בשעות מאוחרות, הייתי אוכל המון מאנצ'יס. ויתרתי גם על זה. עברתי לסשימי, פילה סלמון, והמנה שאיתה אני תמיד גומר את היום – סלט ירקות עשיר וקצוץ דק, עם גבינה לבנה 3% וסחוג".

 

סוד ההצלחה שלי: "אני שותה הרבה מים, אפילו הקפה שלי על בסיס מים, ואוכל הרבה דגים וירקות. למרבה הצער, אני מעשן גם הרבה סיגריות. זה עוזר לי".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כל העניין הוא שליטה בכמויות". ישראל אהרוני
צילום: ענת מוסברג
ד"ר רק שאלה
מומלצים