שתף קטע נבחר

התאחדות המלונות: "המלון יקר? תבואו בחורף"

לנשיא התאחדות המלונות בישראל, עמי פדרמן, פתרון להוזלת מחירי המלונות: לנפוש בימים שבהם התפוסה ריקה, לפצל את החופש הגדול ולהקנות הרגלי נופש אחרים. מתאים לכם?

מחירי חדרי המלון בישראל לא יקרים כמו שהם נתפסים. כך לפחות חושב נשיא התאחדות המלונות בישראל, עמי פדרמן, שקורא לעמישראל לבוא ולנפוש דווקא בעונה "המתה" בשנה, ולא בחודש אוגוסט ובחגים, ולפצל את החופש הגדול.

 

>>> פעילויות לחנוכה - כל ההצעות והטיולים בערוץ התיירות

 

כזכור, דו"ח בינלאומי מציב את ישראל במקום השלישי בעולם במחירי הלינה בבתי המלון, כשלדוגמה מחירו של חדר ממוצע ללילה בירושלים עומד על 126 ליש"ט (כ-750 שקל).

 

ערב הוועידה השנתית של התאחדות המלונות בישראל שתתקיים מחר (ג') בתל אביב, קיים היום פדרמן מסיבת עיתונאים שבה סקר את הסיבות ליוקר מחירי חדרי המלונות בישראל. פדרמן קרא לממשלה לאקטיביזם כלכלי-תיירותי שיביא להורדת עלויות התפעול של מלונות בישראל, בכדי שיביא לתוספת היצע חדרים ולירידת מחירים בשוק.

 

עוד בנושא מלונות בערוץ התיירות:

 

"בלי מלונאות אין תיירות", אמר פדרמן, שביקש לטפח ולשמור על הסקטור התיירותי, שלדידו מוביל את התעשייה. "כשהתיירות יורדת, עסקים נסגרים ואנשים מפוטרים", הוא הוסיף וגם ציין שבשנת 2012 צפוייה האטה בתיירות, ובכללה ירידה של חמישה אחוזים בלינות ובתפוסות בתי המלון לעומת אשתקד.

 

הגורמים שמייקרים את מחיר חדרי המלון, לפי סקר השוואתי שערכה התאחדות המלונות שבדק את הוצאות המלונות בישראל ביחס למערב אירופה, מצביעים על חמישה תחומים שגורמים לנו לשלם יותר:

1. יוקר המחייה הכללי בישראל, שגבוה ב-25 אחוז מאשר באירופה. לפי נתוני ההתאחדות משלמים המלונות בישראל כ-1.6 מיליארד שקל בשנה על מזון, משקאות ואנרגיה.

2. תעריפי ארנונה גבוהים - ב-2010 שילמו המלונות סכום של 254 מיליון שקל לרשויות - תשלומי הארנונה הגבוהים בענפי המשק ביחס לפדיון. לטענת ההתאחדות, מלונות באירופה משלמים כ- 75 אחוז פחות ממלונות ישראל.

3. הוצאות האבטחה - 180 מיליון שקל בשנה שילמו המלונות עבור אבטחה (2.1 אחוז ממחזור המלונות).

4. הוצאות הכשרות - עלויות הכשרות במלונות הגיעו לכ-72 מיליון שקל בשנה, הכוללים משגיחי כשרות, הפרדת מטבחים והכנות לחגים.

5. תקנים עודפים - רגולציה מחמירה יותר מאשר במקומות אחרים בעולם בתחום כח האדם, בניגוד לאירופה, התקנים בארץ מחייבים העסקת מצילים בבריכות, מפעילי בריכות ומדריכי כושר.  


הארנונה שמשולמת גבוהה ביותר. מלון בת"א (צילום: זיו ריינשטיין)

 

המשקיעים שוקעים

בתי המלון בארץ אכן נמצאים בבעיה קשה. מחד, יש צורך עז בבניית חדרי מלון ולפי ההערכות בישראל קיים חוסר של כ-20 אלף חדרים, כלומר יש מקום למשקיעים לבוא ולהשקיע בתחום. מאידך, על מנת למשוך משקיעים לבנות מלונות, הם זקוקים לתוכנית רווחית שתניב להם רווח של כ-30 אחוז מהמחזור השנתי.

 

ב-2010 הניבו בתי המלון רווח של 19 אחוז בממוצע שנתי, כשבעשור האחרון הרווח הממוצע עמד על 13 אחוז בלבד. "בערים שבהן אין רווחיות טובה, לא יבנו מלונות", אומר פדרמן. מחזור ממוצע של מלון בישראל עומד על 27 מיליון שקל בשנה, "ממש כמו סניף סופרמרקט ממוצע", מוסיף פדרמן.

 

עם זאת, פדרמן לא מציע פתרונות מצד התאחדות המלונות, פרט לקריאה לבוא ולנפוש במשך כל השנה ולאו דווקא בקיץ, ושם את יהבו על הממשלה. "לא די בכך שעלויות המחייה בארץ יקרות ומשפיעות ישירות על הוצאות המלונות (מחירי המזון והמשקאות, האנרגיה והמים, המיסים הגבוהים ועוד), הרי שגם רשויות השלטון קובעות תקנות ותקנים יצירתיים חדשות לבקרים, המשפיעים על העלויות.

 

"כאשר נצליח להפחית את העלויות הגבוהות - המלונאות תהיה יותר אטרקטיבית למשקיעים חדשים ולמי שכבר עוסקים בתחום. אני מעריך שבעקבות כך גם יגיע לענף כוח אדם איכותי חדש וניווכח בגל של הרחבת מלונות קיימים ושל תוספת מלונות חדשים. וכך, ניתן לצפות שהמחירים ירדו".


חסרים כ-20 אלף חדרי מלון בישראל (צילום: Indexopen)

 

הישראלים לנים הכי הרבה: באילת

למרות התהפוכות במדינות ערב, המשבר הכלכלי באירופה ובארה"ב וכן תחילת ההאטה בארץ, שנת 2011 עדיין מסתיימת עם תוצאות דומות לשנה שקדמה לה:

  • מספר הלינות במלונות: 21.7 מיליון
  • לינות תיירים: 9.9 מיליון
  • לינות ישראלים: 11.8 מיליון

  • היעדים העיקרים בתיירות הנכנסת: ירושלים (32 אחוז מלינות התיירים), תל אביב (23 אחוז), אילת (11 אחוז), טבריה וסובב כנרת (11 אחוז בקירוב), ים המלח (6 אחוז).

  • היעדים העיקריים בלינות הישראלים: אילת (48 אחוז מלינות השראלים), ים המלח (14 אחוז), טבריה וסובב כנרת (11 אחוז) וירושלים (6 אחוז בקירוב).
  • תפוסת החדרים הממוצעת בשנת 2011 הייתה: כ-65 אחוז בים המלח (76 אחוז), בתל אביב (75 אחוז), באילת (69 אחוז), בחיפה (68 אחוז), בירושלים ובהרצליה (64 אחוז), בנתניה ובטבריה (60 אחוז), בנצרת (54 אחוז).

 

כיום בישראל מספר חדרי המלון עומד על 47.6 אלף. השנה נוספו 600 חדרים למצבת חדרי המלון בארץ, וצפוייה עוד בנייה של מאות חדרים במשך השנים הבאות. אך האם במדינה שבה 52 אחוז מהאוכלוסייה נופשים במלונות (שיעור מהגבוהים באירופה), בניית מאות בודדות של חדרים תוזיל את המחירים, כשיוקר המחייה מסרב לרדת? תשובה בחופשה הבאה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כ-65 אחוז תפוסה ממוצעת בים המלח. מלון בים המוות
מומלצים