שתף קטע נבחר

הרוצח הנורבגי במשפטו: "הייתי עושה זאת שוב"

ביום השני למשפטו הקריא ברייויק הצהרה כתובה שבה טען כי הוא מפקד תנועת התנגדות "אנטי-קומוניסטית" וקבוצה אנטי-איסלאמית שנקראת "אבירי מסע הצלב". וגם: תקף את ממשלות אירופה שאימצו את המהגרים. "פעלתי מתוך כוונה טובה"

"פעלתי מתוך כוונה טובה ולא מרוע כדי למנוע מלחמת אזרחים": ביום השני למשפטו, אמר היום (יום ג') רוצח ההמונים הנורבגי אנדרס ברינג ברייויק כי היה חוזר על מעשיו וכינה את הטבח שביצע ב-77 בני אדם בקיץ האחרון המתקפה "הכי מדהימה ומתוחכמת" שבוצעה על ידי מיליטנט לאומני מאז מלחמת העולם השנייה.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

הפעיל האנטי-מוסלמי תקף את הממשלות האירופיות משום שאימצו לחיקן את המהגרים והרב-תרבותיות. בהודעה שהקריא מתוך מסמך טען ברייויק שהוא מדבר כמפקד תנועת התנגדות "אנטי-קומוניסטית" נורבגית ואירופית וקבוצה אנטי-איסלאמית "אבירי מסע הצלב", תנועה שלא קיימת לטענת התובעים במשפטו.

 

תקף את אירופה על אימוץ הרב-תרבותיות. ברייויק, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תקף את אירופה על אימוץ הרב-תרבותיות. ברייויק, היום(צילום: AFP)

 

מוקדם יותר הודח מתפקידו עוזר שופט במשפטו של רוצח ההמונים הנורבגי משום שכתב בפייסבוק שלו שלברייויק מגיע עונש מוות על הטבח שביצע ביולי. גם התביעה וגם ההגנה במשפטו של הרוצח הנורבגי ביקשו שעוזר השופט תומס אינרבו ישוחרר מתפקידו בעקבות התבטאויות שפרסם באינטרנט יממה לאחר שתי מתקפות הטרור ב-22 ביולי.

 

משתפים את האדם הפשוט: אזרחים בחבר השופטים

בחבר השופטים במשפטו של ברייויק יושבים שני שופטים. לצדם יושבים שלושה עוזרי שופטים אזרחים שממונים לתקופה של ארבע שנים ומשתתפים באופן שוויוני בהחלטת השופטים להרשיע או לזכות נאשם. הסיבה לכך היא שנורבגיה מאפשרת לאנשים הפשוטים לקחת חלק במערכת המשפט שלה. עם הדחתו של אינדרבו, החליפה אותו עוזרת השופט אליזבת וויסלוף.

 

בפיצוץ מכונית התופת נהרגו שמונה בני אדם. בניין הממשלה באוסלו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בפיצוץ מכונית התופת נהרגו שמונה בני אדם. בניין הממשלה באוסלו(צילום: רויטרס)

 

בריוויק הובא הבוקר לבית המשפט באוסלו תחת אבטחה כבדה של אנשי ביטחון חמושים, כשהוא נראה מחויך וזחוח וגם הפעם, כמו אמש, הוא הצדיע במועל יד - סימן ההיכר הנאצי המפורסם. במהלך חמשת הימים הקרובים תינתן לו הזדמנות להסביר מדוע פוצץ מכונית ממולכדת ליד בנייני הממשלה באוסלו, אירוע שבו נהרגו שמונה אנשים, ולאחר מכן טבח ב-69 בני אדם, רובם בני נוער שהיו במחנה קיץ, באי אוטויה הסמוך לבירת נורבגיה.

 

אחרי מעצרו של בריוויק התברר כי מדובר בפעיל ימין קיצוני שכתב מניפסט שלם נגד בואם של מהגרים לנורבגיה. במהלך חודשים של חקירה התברר כי כוחות הביטחון היו מודעים לסיכון הקיים בו, אך לא פעלו לעצרו וכך - במידת מה - אפשרו לו לגרום לאסון הגדול ביותר שידעה המדינה מאז מלחמת העולם השנייה.

 

עם פתיחת משפטו אמש הודה ברייויק בביצוע הטבח, אך כפר באשמה. "אינני מכיר בבתי המשפט של נורבגיה. קיבלתם את המנדט שלכם ממפלגות פוליטיות שתומכות ברב-תרבותיות", הוא אמר. "אני לא מכיר בסמכותו של בית המשפט".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"התקפה מדהימה". ברייויק
צילום: AFP
האסון הגדול בתולדות נורבגיה
צילום: רויטרס
קרא להוציא את ברייויק להורג - והודח. עוזר השופט אינדרבו
צילום: AP
מומלצים