שתף קטע נבחר

9 עד 5: ים של מתכוני אוכל למשרד

למה לקנות אוכל בחוץ כשאפשר להכין מראש בבית או אפילו להכין משהו בצ'יק צ'ק במשרד עצמו? אורז, פסטה, סנדוויצ'ים וכמובן גם סלטים - מגוון מתכוני אוכל שאפשר ואפילו מומלץ לקחת לעבודה. לגזור ולשמור

כל מי שעובד במשרד מכיר את הרגע הזה - שעת ארוחת הצהריים מתקרבת, הבטן כבר מתחילה לתת את אותותיה (ואת קולותיה) ותמיד עולה אותה השאלה - "מה אוכלים היום?"

 

עוד בערוץ האוכל:

 

פעמים רבות זה נגמר באוכל מוכן שקונים בחוץ וכאן יש מספר עניינים; לא תמיד המנה שהוזמנה טעימה או קרובה למה שהבטיחו ("אוכל ביתי? באיזה בית בדיוק אוכלים כזה דבר?!") ופעמים רבות המחיר פשוט גבוה מדי. בכל הקשור לאוכל בשעות העבודה יש חוק אחד ברור וקבוע - מי שהביא מהבית - הרוויח.

 

תשאלו את דולי פרטון. היא יודעת איך זה לעבוד מ-9:00 עד 17:00 (צילום: Gettyimages Imagebank) (צילום: Gettyimages Imagebank)
תשאלו את דולי פרטון. היא יודעת איך זה לעבוד מ-9:00 עד 17:00(צילום: Gettyimages Imagebank)

 

לפניכם לקט מרשים של אינספור המלצות לאוכל שמכינים לעבודה מראש ועדיין נשאר טעים במקרר. כל מה שצריך זה בסך הכל מיקרוגל או טוסטר.

 

סלט

כאן אין חוכמות - הכי טעים והכי פשוט זה להביא ירקות למשרד ולחתוך אותם לסלט. אפשר גם לחתוך לפרוסות יחסית גסות או אפילו לרבעים ולנשנש בין הארוחות. עוד פתרון מיום קודם: סלט עם קטניות, בורגול או קינואה - פשוט מבשלים עדשים, חיטה או כל דבר משביע אחר. חותכים ירקות ומצננים יחד במקרר.

 

 

סלט עוף ומלפפונים אסייאתי

זה רק נראה מורכב! משתמשים בקולפן ז’וליינים, והסלט המרהיב מוכן בצ’יק.

 

המרכיבים עבור 2 מנות עיקריות או 4 מנות ראשונות קטנות:

לעוף:

1/2 פרפר חזה עוף

3 כפות רוטב טריאקי מוכן

2 שיני שום, פרוסות דק

3 כפות שמן

 

לסלט:

6-5 מלפפונים

1 גזר

1 שומר, פרוס דק מאוד

1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

1/2 חבילה נבטי שעועית

1/2 צרור כוסברה, קצוצה

 

לוויניגרט:

5 כפות רוטב סויה

3 כפות שמן שומשום

3 כפות מירין (יין בריכוז אלכוהול נמוך שעשוי מאורז)

3 כפות חומץ אורז

1 כף סוכר

1 כף גדושה מיונז

1/2 כפית אבקת ווסאבי (להשיג בחנויות מתמחות)

2 כפות שומשום שחור

מלח ופלפל שחור גרוס

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוף: מורחים את העוף בטריאקי ומפזרים שום מעל. מניחים במקרר ל-30 דקות.
  2. מחממים מחבת פסים, משמנים מעט וצולים את העוף כ-3 דקות מכל צד עד שהוא משנה את צבעו ועשוי בפנים. מכסים ומצננים. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
  3. מכינים ויניגרט: שמים את מרכיבי הוויניגרט בצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב.
  4. מכינים את הסלט: חותכים מלפפונים וגזר לרצועות דקות וארוכות בעזרת קולפן ז’וליינים או בסכין, מעבירים לקערה ומוסיפים שומר, פלפל חריף, נבטים וכוסברה.
  5. מערבבים 1/2 מהרוטב עם הסלט, מוסיפים את העוף, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעל את שארית הרוטב ומגישים מיד.

 

כריכים

פתרון קל ופשוט במיוחד למי שממהר בבוקר ואין לו יותר מדי זמן לטרוח על חיתוך ירקות לסלט או הכנת פסטה.

טיפ: אחד היתרונות הגדולים של הכנת כריך לעבודה הוא החיסכון בקלוריות - בהנחה שמשתמשים בלחם מלא כמובן.

 

ועוד משהו: תמיד עדיף להוסיף לכריך עוד חסה או נבטים על מנת להוסיף קצת נפח ופריכות. את העגבנייה לעומת זאת, עדיף להשאיר מחוץ לכריך (אפשר להביא עגבניות בנפרד ופשוט לחתוך רגע לפני שאוכלים) פשוט משום שהיא מוציאה מיצים שהופכים את הכריך לעיסתי ודביק מעט.

 

 

כריך צפתית-חצילים

מהמתכונים האהובים של ארומה, שקל לשחזר גם בבית.

 

המרכיבים לכריך:

2 כפות ממרח טפנד זיתים

3 פרוסות חצילים קלויים או מטוגנים

50 גרם פרוסות גבינת צפתית 5%

2 פרוסות עגבנייה

2 פרוסות דקות בצל סגול

עלי אורוגולה

 

כריך צפתית חצילים (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
כריך צפתית חצילים(צילום: דודי מוסקוביץ)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים שכבה דקה של טפנד זיתים ומעליו מניחים את פרוסות החציל.
  2. מניחים מעליהם את פרוסות הגבינה, העגבניה, עלי אורוגולה והבצל.
  3. סוגרים לכריך.

 

כריך חביתת ירק

המרכיבים לסנדוויץ' אחד גדול או 2 לחמניות חמאה:

 

2 ביצים

4-5 עלי פטרוזיליה קצוצה

4-5 עלי כוסברה קצוצים

1 בצל ירוק, קצוץ דק 

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

שן שום

מלח ופלפל

 

הפייבוריט האישי שלנו. כריך חביתת ירק (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
הפייבוריט האישי שלנו. כריך חביתת ירק(צילום: דניאל לילה )
 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים יחד. מחממים מחבת עם שמן, יוצקים את הבלילה ומטגנים מספר דקות מכל צד.
  2. מוציאים את חביתת הירק מהמחבת ומכניסים לכריך או לשתי לחמניות חמאה. מומלץ להוסיף פרוסות עגבנייה, מלפפון או מלפפון חמוץ ועלה חסה שלם ולמרוח מיונז על צד אחד של הלחם.

 

אורז

תמיד אבל תמיד, אחרי שמכינים סיר מלא של אורז - נשארת עוד מנה או אפילו שתיים. מה שקורה בדרך כלל זה שהאורז שנשאר נכנס למקרר ונותר שם בודד ומיותם למשך כמה ימים. לפעמים הוא אפילו פשוט נזרק לפח לאחר יומיים-שלושה וחבל. מגוון המתכונים שלפניכם כבר ימצאו שימוש הולם לאורז וידאגו שהוא לא ישאר בודד ועצוב במקרר הקר. 

 

ואם תהיתם איך להכין אורז אחד אחד - זאת בדיוק הכתבה עבורכם: אחד-אחד: המדריך לאורז המושלם.

 

קופץ בראש: 4 מתכוני אורז מוקפץ

 

אורז ואיטריות שחומות וזיתי קלמטה

צלוחית עם זיתים מסוג קלמטה או טאסוס הוגשו באופן קבוע על שולחן האוכל של משפחתי מהצד היווני. כילד הייתי קוצץ את הזיתים ומוסיף לאורז עם האטריות. השילוב של האורז והזיתים יוצרים מנה מדהימה עם טוויסט יווני.

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

1/2 1 כוסות אורז

1/2 כוס אטריות דקות למרק

2 כוס מים

מלח פלפל

2 כפות שמן

1 כוס זיתי קלמטה או טאסוס קצוצים

 

אורז ואיטריות שחומות וזיתי קלמטה  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אורז ואיטריות שחומות וזיתי קלמטה (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר את האטריות בשמן עד שיזהיבו.
  2. מוסיפים את האורז, המים, המלח והפלפל.
  3. מבשלים למשך 30 דקות על אש נמוכה בסיר מכוסה. ניתן להוסיף את הזיתים בשלב הבישול או לאחריו.

 

טונה משודרגת

כל מה שצריך זה קופסת טונה, קצת ירקות אולי גם איזה פסטה - ויש כאן ארוחה שלמה שהיא גם בריאה ומזינה. מגוון סלטי טונה ורעיונות לשדרוג שאפשר להכין בתיק תק בכל משרד.  

 

 

סלט טונה לחבר'ה

המתכון מיועד ל-5 קופסאות טונה, אבל אפשר בהחלט להפחית כמויות לפי הצורך.

 

המרכיבים:

5 קופסאות טונה בשמן

2 גבעולי סלרי קטנים

1 פלפל צהוב

1 בצל סגול קטן

 

לרוטב:

1 כף חרדל דיז'ון

1 כף סוכר

1 כפית חומץ בן יין לבן

1/3 כוס תערובת שמן זית וחמניות

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הטונה היטב. קוצצים את הירקות ככל האפשר ומערבבים עם הטונה. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחד, מוסיפים רוטב בכמות שתספיק רק כדי לאחד את הטונה והירקות (אפשר לשמור את יתר הרוטב במקרר לסלטים), מכסים ומצננים. מגישים על מצע חסות.

 

פסטות

גם כשהיא קרה עדיין כיף לאכול אותה. למען האמת, סלט פסטה קר עם קצת ירקות חתוכים יכול בהחלט לסגור את פינת הרעב היומית של שעות הצהריים. קל להכנה, משביע וגם טעים - שווה בהחלט.

 

 

ספגטי אליו אי אוליו (שמן זית ושום)

מתכון של יוגב ירוס

 

המרכיבים (4 מנות):

1 חבילה (500 גרם) ספגטי

לרוטב:

6 שיני שום פרוסות דק ככל האפשר

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כוס שמן זית כתית

4 כפות שמן זית כתית מעולה

3 כפיות פלפל שאטה או צ'ילי גרוס

מלח


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מעט מלח. מבשלים את הספגטי במים הרותחים  לפי הוראות היצרן ומסננים. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
  2. במקביל, מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים בו את השום על להבה עדינה. מוסיפים את פלפל השאטה ומיד מוסיפים את הפסטה יחד עם מעט ממי הבישול.מוסיפים את הפטרוזיליה והמלח ומקפיצים הכול יחד.
  3. מעבירים לכלי הגשה ומטפטפים על כל מנה כף של שמן זית.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולי איזה סנדוויץ'?
צילום: shutterstock
מומלצים