סופית: הבחירות לרבנות הראשית יוצאות לדרך
40 יום לפני תום כהונתם המוארכת של הרבנים הראשיים, אישרה הממשלה את הקמת ועדת הבחירות לרבנות הראשית. בכך סתמה את הגולל על שינויי חקיקה לפני הבחירות, בהם גם על "חוק עמאר" . לראשונה, יכהנו בוועדה שתי נשים
<< עוד חדשות, כתבות ותוכן - בעמוד הפייסבוק של ynet >>
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
עוד על המירוץ לרבנות הראשית:
- הרב סתיו: "הרב עובדיה מסית; שיעשה תשובה"
- הרב עובדיה נגד הרב סתיו: רשע ומסוכן ליהדות
- בגלל ההתנגדות לסתיו: ש"ס הפילה את חוק עמאר
מינוי הוועדה הוא למעשה "יריית הפתיחה" לבחירות לרבנות, ותפקידה יהיה לקבוע תאריך לקיומן, לגבש את רשימת המועמדים ולקבוע את חברי הגוף הבוחר אותם – כל זאת בפרק זמן קצר ביותר של כ-40 יום, שנותרו עד לסיום הארכת הכהונה של הרבנים הנוכחיים.
"נעשתה היסטוריה"
בוועדה יכהנו לראשונה שתי נשים כנציגות סגן השר לשרותי דת, ח"כ אלי בן דהן – השופטת בדימוס שרה פריש ועו"ד ציפי פינקלשטיין. יתר חברי הוועדה הם חבר בית הדין הרבני האזורי בפתח תקווה, הרב דוד מלכה, ונציגי הרבנים הראשיים ד"ר יעקב הדני ואברהם בריסק.
סגן השר לשירותי דת, ח"כ אלי בן דהן, אמר כי "במשך שנים אני פועל לקידומן של נשים ואני ממשיך לעשות זאת גם בתפקידי הנוכחי. עיניי הציבור בישראל נשואות אלינו, ואני מקווה בסוף התהליך, הגוף הבוחר יבחר רב ראשי ציוני-דתי. לפחות בהרכב וועדת הבחירות, ההיסטוריה כבר נעשתה".
טורף את הקלפים
לפני כשבוע, בתגובה לעתירת ארגוני הנשים נגד השליטה הגברית בגוף הבוחר את הרבנים הראשיים, הודיעה המדינה לבג"ץ כי תפסיק את הסחבת בהליך הבחירה, ותמנה את חברי ועדת הבחירות היום (א'), כדי לסיים את ההליך בתוך כחודש וחצי. על פי חוק, עם בחירת הוועדה,
תם הזמן שבו ניתן לבצע שינויי חקיקה המשפיעים על הבחירות.
בסוף שבוע שעבר, המועד האחרון שבו עוד ניתן היה לאשר תיקוני חקיקה, מנעו ש"ס ויהדות התורה את ההצבעה בכנסת על ההצעה המכונה "חוק עמאר", ולפיה רב ראשי מכהן יוכל להיבחר לתפקיד לקדנציה שנייה. בכך מנעו המפלגות החרדיות את התמודדותו של הרב הנוכחי, שלמה עמאר, לתקופת כהונה נוספת, שאותה ביקשו מגישי ההצעה להכשיר.
כישלונו של "חוק עמאר" מהווה מפלה עבור הממשלה שהתחייבה לאשר את החוק בהסכם הקואליציוני, ולראש הממשלה נתניהו, בפרט - שאנשיו פעלו באחרונה במרץ להשלמת החקיקה. כמו כן, הוא גם טורף מחדש את הקלפים במערכת הבחירות לרבנות, ופותח מחדש את ההתמודדות לתפקיד הרב הראשי הספרדי.
עד עתה נראה היה כי הרב עמאר ימשיך לכהונה נוספת, ועיקר המאבק הוא על משבצת תפקיד הרב האשכנזי, ואולם כעת מסתמן כי על תפקיד "הראשון לציון" עתידים להתמודד רב העיר צפת, שמואל אליהו, מהרבנים הבולטים בציונות הדתית, שכבר פועל בימים האחרונים במרץ לגיוס תמיכה בגוף הבוחר - ורב העיר חולון, אברהם יוסף, בנו של הרב עובדיה.
שמות נוספים שמוזכרים, אך עדיין לא ברור אם יתמודדו, הם של הרב יצחק יוסף, אחיו של האחרון; רבה של קריית אונו, רצון ערוסי; חבר בית הדין הרבני בירושלים, הרב אליהו אברג'יל; רב העיר באר שבע, יהודה דרעי, אחיו של יו"ר ש"ס - ורבה של פתח תקווה, בנימין אטיאס, אחיו של ח"כ אריאל אטיאס (ש"ס).