שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    הטרנד הגיע לישראל: פסטה ב-9 קלוריות למנה

    בשורות טובות לשומרים על דיאטה: אטריות השיראטאקי, המכילות רק תשע קלוריות ל-100 גרם, עושות עלייה ומאפשרות ליהנות ממנת פסטה נטולת סוכר, שומנים ופחמימות - שגם עוזרת לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. ממה מכינים אותה ואיך זה עובד?

    מהמרכולים ביפן - אל הצלחת הדיאטטית שלכם: ביפן גילו כבר לפני שנים את אטריות השיראטאקי (Shirataki), הדומות במראן לאטריות אורז אך בעלות מרקם מעט צמיגי יותר. ההפתעה באטריות - הן מכילות תשע קלוריות בלבד למנה של 100 גרם ואמורות להוביל לתחושת שובע שנמשכת שעות ארוכות.

      

     

    עוברים לתזונה נכונה :

     

    האטריות מופקות מצמח הקונג'אק שמקורו במזרח אסיה, מקור משמעותי לסיבים תזונתיים והסופח עד פי 200 ממשקלו במים. הפקעות של הצמח משמשות כתוסף שאמור לסייע להרזיה, והיצרנים טוענים כי האטריות - המכילות בעיקר מים ומעט קמח גלוקומנן - עשויות לעזור גם בהפחחת רמות הכולסטרול בדם ולהקטין את הסיכון לשבץ מוחי ולמחלות לב וכלי דם.

     

    בינתיים האטריות משגעות את העולם והפכו לטרנד החם בתחום הדיאטות. הן עומדות כיום במרכזם של תפריטי הרזיה רבים הדוגלים בשיטות שונות, ומשתמשים ממדינות רבות אוכלים אותן ומעלים את הרשמים - כמו גם את תוצאות התהליך - לרשת.

    פסטה ב-9 קלוריות למנה. סקיני פסטה ( ) ( )
    פסטה ב-9 קלוריות למנה. סקיני פסטה
     

    האטריות אינן מכילות סוכר, גלוטן, שומן ופחמימות, והן בעלות ערך גליקמי נמוך במיוחד. הודות לעובדה זו, אכילתן יכולה להשתלב בתפריט של סוכרתיים, צמחונים וטבעונים, חולי צליאק, חולים במחלות לב וביתר לחץ דם וכן בתפריטים המתאימים לדיאטה דלת שומן, נטולת סוכר וגלוטן וכן הלאה.

     

    על פי היצרנים, לשימוש בצמח הקונג'אק יתרונות בריאותיים רבים: הוא עשוי לסייע בהאטת ספיגת הסוכר בדם אחרי ארוחה, עשוי למנוע חלקית את ספיגת מולקולות השומן במעיים ובכך לעצור השמנת יתר, עשוי להפחית את רמות הכולסטרול בדם ובכך למנוע תחלואה במחלות לב וכלי דם, ולהוסיף כאמור לתחושת שובע לאורך זמן.

     

    לטובת המרזים בישראל, הפסטה נוחתת השבוע גם בארץ ותשווק תחת השם "סקיני פסטה". "לפני כשנה וחצי נתקלתי באיטריות דומות בלונדון, שנחשבו, ובצדק, לדיאטה הפופולארית ביותר", מספר גילעד אבגי, מנכ"ל ושותף במכון אברהמסון, "אולם שם, הריח והטעם העיבו על היתרונות של המוצר. חשבנו, שניתן לשפר אותו מאוד. גייסנו צוותי מיתוג, קולינריה ופיתוח מזון, ואחרי עבודה מאומצת ואינספור מבחני טעימה, הצלחנו לפתח איטריות טעימות, מוכנות לאכילה מיידית, ואני יודע, במיוחד לאור הפידבקים שאנחנו מתחילים לקבל בכמויות, שמדובר בחומר גלם טעים ומהפכני, מזון שהוא מצרך חובה בכל בית".




     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חלום למרזים: אטריות בתשע קלוריות למנה
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים