שתף קטע נבחר

חמישה כוכבי טבילה: המקוואות הכי שווים בישראל

המועצה לישראל יפה חרגה ממנהגה לדרג פארקים וערים ברחבי הארץ, ונקראה לדגל: לדרג את המקוואות הציבוריים היפים בישראל, שזכו ל"כוכבי טבילה" מיוחדים, ולמענק בסך אלפי שקלים מצד המשרד לשירותי דת. אז איפה הכי ספא במחיר של מקווה מסובסד?

עכשיו זה רשמי: "המועצה לישראל יפה" מדרגת את המקוואות היפים בישראל, במסגרת "תחרות מקוואות", שהתקיימה בחסות המשרד לשירותי דת. 12 מבני הטבילה שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר, עלו לשלב הגמר. בטקס שנערך היום (ג') הוכרזו העיריות והמועצות שבשטחן המקוואת כזכאיות למענק כספי מיוחד בסך 8,500 שקלים.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

אז איפה הכי שווה לטבול? הנה רשימת המקוואות הזוכים: קצרין, גבעת אבני, עמנואל (רחוב חתם סופר), כפר הרא"ה, כפר סבא (רחוב בן גוריון), תל אביב (רחוב פינס), גדרה (רחוב יסמין), רמלה (קריית האומנים), אליכין, מושב עוצם (לכיש), מושב גילת (מרחבים) ואופקים (מקווה ד').

 

קראו עוד בערוץ יהדות :

 

הסקר כלל לא פחות מ-110 מקוואות ברחבי ישראל שהגישו מועמדות לתחרות, והם זכו בדירוג "כוכבים" לכל אתר, בדומה למלונות: החל משני כוכבים ועד לחמישה - למקוואות המטופחים והמעוצבים ביותר. לדברי סגן השר במשרד לשירותי דת, הרב אלי בן דהן, "מטרת המשרד לשירותי דת ביוזמה זו, היא לחדד את החשיבות שבשיפור התנאים והשירות הניתנים בכלל המקוואות ברחבי הארץ".  

 

שווה מענק. המקווה בכפר הרא"ה (צילום: רועי מזרחי) (צילום: רועי מזרחי)
שווה מענק. המקווה בכפר הרא"ה(צילום: רועי מזרחי)

 

המקוואות נבחרו על פי קריטריונים ברורים מראש, על ידי 300 מתנדבי "האגודה לישראל יפה", שבימים כתיקונם עסוקים בעיקר בדירוג פארקים וערים בישראל. מקוואות פרטיים שבהם נגבה תשלום גבוה יחסית מהטובלות, ונחשבים מטבע הדברים למטופחים ומעוצבים - לא נכללו במכוון בסקירה הנוכחית.

 

המקוואות המצטיינים: יפים, ירוקים וזולים

עם זאת, הדירוג הקפדני מביא לידיעת הציבור הרחב אופציות מוזלות בהרבה ומפנקות לא פחות, אשר אינן מחייבות תשלום גבוה והוצאה מופרזת, והוא צפוי להתפרסם במלואו באתר המשרד לשירותי דת. כך תוכל כל טובלת לקבל מידע מוקדם על איכות המקווה, ובהתאם לכך, לבחור מראש במקום טבילה שזכה לדירוג גבוה, על פני אחר שקיבל ניקוד מופחת.

 

בגמר. המקווה בעמנואל (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
בגמר. המקווה בעמנואל(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

בין המתמודדים על הדירוג, גם כאלה שלא הצליחו "להשתחל" ל-12 הפיינליסטים, ומציגים חזות מעוצב למשעי. בראש העין מקדמת את הטובלות כניסה פרחונית, במקווה ברמת השרון ישנה פינת איפור – וברמות נפתלי, אזור ההמתנה יפהפיה. אגב, כל אלה הם מקוואות שלא נכללו בדירוג הסופי. 12 בתי הטבילה שכן התברגו לגמר, קיבלו כולם את הציון העגול 100, בכל הפרמטרים שנבחרו.

 

המקווה בכפר סבא (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
המקווה בכפר סבא(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

ואלה, מתברר, לא כללו רק אמבט "פרי סטנדינג" ולובי קבלה מתוקתק וטרנדי. המקוואות דורגו גם באמצעות נתונים נוספים וחשובים לא פחות, כמו ניקיון המקום, יחס הצוות ועוד. גם פרמטרים שפחות בולטים לעין נלקחו בחשבון: נגישות לנכים, בטיחות השימוש, וידידות לסביבה (חיסכון במים, חיסכון באנרגיה ועוד).

 

הפריפריה על המפה

באופן מפתיע, על אף נציגות לערים הגדולות בשלב הגמר, כגון תל אביב וכפר סבא, ברשימה "מככבים" מקוואות רבים בפריפריה: מקצרין שבצפון ועד אופקים הדרומית, לצד מקוואות במושבים קטנים המאפשרים, כך מתברר, "חוויית משתמשת" איכותית במיוחד גם לטובלות מחוץ לאזור המרכז.

 

לובי ההמתנה במקווה רמת השרון  (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
לובי ההמתנה במקווה רמת השרון (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

אמבט "פרי סטנדטינג" ברמת השרון (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
אמבט "פרי סטנדטינג" ברמת השרון(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

בראש צוות השיפוט שדירג את המקוואות, עמדו הרבנית ענבל מלמד, הרב צפניה דרורי וכן יו"ר חבר המועצות הדתיות שלמה תנעמי. בשיחה עם ynet ציינה הרבנית מלמד, הצלע הנשית בשיפוט, כי היא רואה צורך בתיקון הדימוי השגוי של המקוואות בישראל כמקומות מוזנחים ולא אסטטיים.

 

זה לא ספא, זה המקווה בגבעת אבני (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
זה לא ספא, זה המקווה בגבעת אבני(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

"יש כל הזמן דיבורים שמוציאים לעז על המקוואות בישראל", אומרת הרבנית מלמד. "לכן חשוב לי להדגיש שהמצב במקוואות כאן הוא טוב מאוד. רחוק מהתדמית שיצאה להם. אבל אנחנו, כאמור, שואפים ליותר. ואם אפשר לתת לאישה שבאה לטבול חוויה יפה ומעוצבת, אני רואה בכך דבר חשוב. יש עניין שהמקווה יהיה כמה שיותר יפה ומטופח, והתחרות היא הדרך שלנו לעודד זאת.

 

קבלה סטייל בוטיק במקווה תל אביב (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
קבלה סטייל בוטיק במקווה תל אביב(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

וככה עושים את זה ברמות נפתלי (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
וככה עושים את זה ברמות נפתלי(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

"רק לפני כמה שבועות סיפרה לי כלה צעירה אחרי טבילה, כי הופתעה מרמת הניקיון והאסטטיקה של המקווה. היא אמרה לי שלא תיארה

לעצמה שהמקווה הוא מקום כל כך יפה. 'חשבתי שזה כמו מקלחות בבריכה, שיש וילונות ניילון כאלה והכל רטוב ושלוליות', וזו בחורה ממשפחה דתית. לכן לא רק שחשוב לי שהמקווה אכן יהיה יפה ונקי, חשוב לי שידעו על כך, ושנשים לא ירתעו ויחשבו שמדובר במשהו מוזנח".

 

יוזמת התחרות, מנהלת האגף למבנה דת במשרד, דבורה אייפרמן - ציינה כי היוזמה באה על מנת לחדד את מודעותן של נשים לאפשרות לטבול בסטדנרטים גבוהים ותואמים לצרכיהם. "רק על ידי מודעות לחשיבות תחזוקת המקווה והשירות הניתן בו, נצליח לתת יותר כוח לנשים", אומרת אייפרמן. "כך נוכל לאפשר להן לקיים את מצוות הטהרה על פי הדגשים החשובים להן".

 

סמנכ"ל המועצה לישראל יפה, ויצמן משיח, מסר כי המועצה שמחה "לתרום את חלקה", על מנת "לאפשר לנשים לקבל שירות ציבורי ראוי, המקפיד על ניקיון, נגישות לנכות ופרטיות גם בתחום זה".

 

המקווה בראש העין (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
המקווה בראש העין(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

וזה בקצרין (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו) (צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)
וזה בקצרין(צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו
מקווה רמות נפתלי. לא בגמר, אבל כמעט
צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דתרבן לופו
צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דת
גם בראש העין. הכניסה
צילום: אלי קובין, באדיבות המשרד לשירותי דת
צילום: בני דויטש
הרב אלי בן דהן
צילום: בני דויטש
מומלצים