שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ובפנים - הפתעה! מתכוני דלעת גליליים

    פתאום בכל דוכן שוק ואפילו במרכולים ניתן למצוא מגוון סוגים של דלעת, בכל מיני שמות וכל מיני צורות. ארז קומרובסקי מבקש מכם לתת להן צ'אנס וממלא חצאי דלעות בגבינת עיזים וגם בקרם ברולה מלוח (!). 2 מתכונים

    בסערה האחרונה בצפון, הבוסתן שלי נהרס כולו בשלג, בברד ובקרה האימתנית. עץ הלימון מת, עץ האבוקדו גם הוא. הסלקים קפאו, הראשד גווע ושיחי פלפל ההבאנרו המופלאים שלי הלכו לעולמם בעצב גדול. קשה לי ללכת בו, להסתובב בין הערוגות ולגלות עוד ועוד מרוות נדירות, שארגנתי לי בדרך לא-דרך, מתות. אבל לפעמים כשהקטסטרופות קורות מתרחשים גם ניסים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    עדכונים שוטפים גם בטוויטר של ynet  

     

    בשקט בשקט, בטראסות התחתונות ביותר בבוסתן, התחבאו להן מספר דלעות טריפוליטאיות שגדלו וגדלו ועמדו בגבורה בשלג ובקור העז.

     

    דלעות שגדלות בשיא החורף היא תופעה חקלאית נדירה ביותר במקומותינו. חיזיון פלאים חקלאי. כשראיתי שהדלעת ירוקה מבחוץ, הייתי בטוח שלא ייצא ממנה כלום - חשבתי שהיא לא בשלה, מלאה מים ולא מתוקה בכלל. כשביתרתי אותה באבחת סכין אחת ענקית, גיליתי לתדהמתי דלעת מצטיינת, מתוקה מאין כמותה.

     

     (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
     (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
    (צילום: ארז קומרובסקי)

     

    כיום, כשאפילו בסופרמרקטים הגדולים יש אינסוף זנים וסוגי דלעת, שלא לדבר על כך שאת אלו המכונות יפניות, תאילנדיות וכל מה שביניהן שמים על ראש שמחת הדוכנים בשווקי האיכרים ברחבי הארץ - הגיע הרגע להכניס אותה לעוד ועוד תבשילים. אתם יודעים מה? היא יכולה אפילו להיות לבדה על הצלחת, בתפקיד הראשי.

     

    קרפצ'יו דלעת כבר הכנו, אז לא נטריח אתכם הפעם למנדולינה. דלעות צלויות עם גבינות עזים, דלעות עם "קרם ברולה" וערמונים? זה כבר סיפור אחר. נסו ולא תתאכזבו.

     

    הנה לכם מספר מתכונים פשוטים שבפשוטים שיעשו לכם מנה ראשונה נהדרת. פשוט תגישו עם לחם שאור רציני ואתם מסודרים.

     

     (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
    (צילום: ארז קומרובסקי)

     

    1. דלעת עם גבינת עזים

     

    המרכיבים:

    1 דלעת תאילנדית או דלעת ערמונים, חצויה ומנוקה היטב מגרעינים בעזרת כף

    2-3 כפות חמאה מומסת

    מלח ים גס

    1 פלפל חריף אדום, קצוץ דק

    1 קורט מוסקט

    1 קורט קינמון

    1 גוש גבינת עזים (אני משתמש ב"שחר" של יעקובס למתכון הזה)

     

    אופן ההכנה:
    1. מורחים את הדלעת מבפנים בחמאה מומסת. בוזקים מלח, פלפל חריף, מוסקט וקינמון אופים את הדלעת בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כשעה, עד שהדלעת כמעט רכה לחלוטין.
    2. מוסיפים במרכז הדלעת גוש גבינת עזים בשלה וממשיכים באפייה עוד 20 דקות או עד שהגבינה נמסה כמעט. מגישים מיד עם כף ולחם שאור מלא ויין לבן.


     (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
    (צילום: ארז קומרובסקי)

    2. דלעת בקרם ברולה מלוח

    לצורך הכנת המתכון משתמשים בדלעת תאילנדית או לחלופין בדלעת ערמונים או בכל דלעת אחרת קטנה. ניתן להשיג בשווקים, בשווקי איכרים ואפילו בחלק מהמרכולים.

     

    המרכיבים:

    1 דלעת תאילנדית חצויה ומנוקה היטב מגרעינים בעזרת כף

    1/3 כוס שמן זית עדין

    2-3 כפות סוכר דמררה

    מלח ים גס

    פלפל לבן גרוס גס

    2 כוכבי אניס כתושים

     

    לקרם ברולה:

    500 מ"ל שמנת מתוקה

    6 חלמונים

    מלח ים גס - לפי הטעם

    1 כפית פלפל לבן גרוס דק

    1 כוכב אניס כתוש דק

     

    אופן ההכנה:

    1. מפזרים מעל הדלעת החצויה סוכר, מלח, פלפל וכוכב אניס כתוש. משפשפים בעזרת האצבעות את בשר הדלעת כדי שהתבלינים ייספגו ומורחים בשמן זית.
    2. צולים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות במשך 45 דקות.
    3. מכינים את קרם הברולה: מחממים את השמנת וטורפים את החלמונים בקערה. מוסיפים בהדרגה את השמנת החמה - לא רותחת! - לחלמונים תוך כדי טריפה ומתבלים במלח, פלפל וכוכב אניס.
    4. יוצקים את התערובת לתוך חצאי הדלעות הצלויות וממשיכים בצלייה בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ20-30 דקות. מפתיע ונהדר.

    ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי בביתו שבמתת. לאתר בית הספר לבישול גלילי

     

     (צילום: ארז קומרובסקי) (צילום: ארז קומרובסקי)
    (צילום: ארז קומרובסקי)

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ארז קומרובסקי
    דלעת צלויה עם גבינת עזים
    צילום: ארז קומרובסקי
    מומלצים