שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שוקולד ואגוזים - זה כל הסיפור: 7 מתכונים עם נוטלה

    היא התחילה כממרח שמטרתו לגרום לילדים לאכול לחם והפכה לחברה הכי טובה של כל קרפ, ואפל וכמובן - כריך בית ספר. שביעיית מתכונים שכולם שיר הלל לממרח המפורסם, שמייסדו הלך בסוף השבוע לעולמו: עוגת מוס שוקולד נוטלה ללא אפייה של רוני ונציה, פונדו שוקולד של רותי קינן, סורבה טבעוני של אורי קינן ולקינוח - מתכון ביתי עם טאץ' של פטיסרי של כדורי פררו רושה וגם ממרח שוקולד של רביבה אפל

    מלבד שני בניו, מיקלה פררו שהיה אמור לחגוג עוד כחודשיים את יום הולדתו ה-90 אלמלא נפטר בסוף השבוע האחרון, היה אב גאה לכמה מהמוצרים האהובים במרכולים ומוכרים לכל ילד: כדורי פררו רושה, ביצי קינדר וכמובן - ממרח נוטלה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

     

    הממרח המפורסם קרוי על שם האגוזים שהוא מכיל ונולד אחרי מלחמת העולם השנייה בחברה שייסד אביו של פררו. אחרי שהורים איטלקים גילו שילדיהם זורקים את הכריכים ואוכלים רק את חפיסת השוקולד שבין פרוסותיו, מיקלה שכלל את המוצר והפך את הנוטלה מחפיסת שוקולד דקיקה למוצר הַמוכר היום - צנצנת שמכילה ממרח דביק שמחבר בין 2 פרוסות לחם, לדאבונם של הילדים.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    האגוזים נוספו מטעמי חסכון - מחירם היה זול באופן משמעותי באותם ימים מהקקאו ומקורם היה בעיר אלבה שבפיימונטה, שם ממוקמת עד היום החברה - ומלבדה יצר פררו את כדורי הפררו רושה המפורסמים (ר' מתכון בהשראתם בהמשך) וגם את ביצי ההפתעה של קינדר, בהשראת ביצי הפסחא הצבעוניות.

     

    פררו מיעט להתראיין בימי חייו וחברת השוקולד שלו - שהפכה אותו לאיש העשיר באיטליה, אפילו יותר מסילביו ברלוסקוני - מפורסמת בחשאיות שהיא מנהיגה. במילים אחרות: המתכון של ממרח הנוטלה אינו בנמצא. אבל מתכונים בהשראתו - בין אם של ממרח או של סורבה או קינוחים מושקעים - יש ויש. מיטב כותבי האוכל הכינו שישייה כזו לזכרו של פררו.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    1. ממרח שוקולד למריחה

    מתכון של מלכת הקונדיטוריה , רביבה אפל ("רביבה וסיליה"): "פשוט שדרוג בצ'יק צ'ק של מוצר שרגילים לרכשו במרכולים, ממרח שוקולד אגוזי עם טאץ' של פטיסריה".

    המרכיבים:

    175 גרם שמנת מתוקה

    175 גרם ג'אנדויה (או 90 גרם שוקולד מריר ו-85 גרם פרלינה)

    25 גרם דבש

    75 גרם שוקולד מריר
    25 גרם שמן חמניות

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים במיקרו את השוקולד. מחממים את השמנת עם הדבש ויוצקים בהדרגה על השוקולד המומס והג'נדויה. מערבבים היטב תוך שמוסיפים את השמן. שומרים בצנצנות.

     

    2. ממרח "נוטלה" עם אגוזי מקדמיה

    מתכון של עודד רז, עורך בלוג האוכל שפונדרה

     

    לפני שמתחילים - 3 דגשים:

    1. היזהרו שלא לקלות את האגוזים יותר מדי. כמו כן - טחנו אותם דק ככל שניתן.
    2. שימו פחות מלח מכמה שנראה לכם. המלח מדגיש כאן את הטעם השוקולדי וצריך מעט מאוד ממנו. טיפה יותר מדי תחרב את הטעם. אם יחסר אחר כך תוכלו להוסיף.
    3. כמו עם המלח, גם עם השמן כדאי להיות קמצנים וליצוק רק עד שהמרקם הופך לממרחי. אל תדאגו אם זה טיפה נוזלי, זה יתקשה מעט במקרר.

     

    המרכיבים:

    2 כוסות אגוזי מקדמיה

    3/4 כוס אבקת סוכר (אני טוחן סוכר דמררה במטחנת תבלינים)

    1/4-1/2 כוס אבקת קקאו טובה

    קורט מלח

    1 כפית תמצית וניל

    כ-1/4 כוס שמן קנולה או שמן אגוזים

     

    אופן ההכנה:

    1. קולים את אגוזי המקדמיה בשכבה אחת בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהם מקבלים גוון זהוב (כ-10 דקות).
    2. אם היינו קולים אגוזי לוז, בשלב הזה היינו מניחים את האגוזים בתוך מגבת מטבח ומשפשפים אותם בתוך המגבת כדי להסיר את הקליפות.
    3. טוחנים במעבד מזון כ-5 דקות, עד לקבלת מרקם משחתי.
    4. מוסיפים סוכר, קקאו, מלח ווניל, ואת השמן מוסיפים לאט ותוך כדי ערבול, כדי להרגיש את הסמיכות הנכונה של הממרח.
    5. מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים במקרר.

     


    נוטלה ביתית (צילום: עודד רז)

     

     

    3. ממרח שוקולד ביתי ובריאותי

    בניגוד לשוקולד קנוי המכיל המון סוכר ושומנים מוקשים וללא ערך תזונתי ממשי, המתכון הזה מעניק תוספת יפה של סידן לתפריט הודות לכמות השקדייה שכנראה אף ילד לא יחשוד שמדובר בתחליף.

     

    המרכיבים (ל-1 כוס ממרח):

    3 כפות ממרח שקדיה (ראו מתכון קודם)

    2 כפות שמן קוקוס

    1 כף סילאן (או יותר לפי הטעם)

    2 כפות קקאו אמיתי לא ממותק

     

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת ממרח במרקם חלק.

     

    ממרח שוקולד ביתי (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
    ממרח שוקולד ביתי(צילום: שירן כרמל)

     

    4. עוגת מוס נוטלה ללא אפייה

    מתכון של רוני ונציה : עוגות מוס שוקולד הן תמיד להיט בכל בית. זו שלפניכם, ללא אפייה, עשוייה מבסיס שוקולדי עשיר וטעים של ביסקוויטים, שוקולד מריר וממרח אגוזים, שמעליו שכבת מוס שוקולד עשירה וגבוהה, אך לא כבדה.

     

    המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ (משומנת):

    לבסיס:

    100 גרם ביסקוויטים פתי-בר שוקולד (כ-26 ביסקוויטים)

    100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

    1/3 כוס ממרח שוקולד נוטלה

     

    למוס שוקולד:

    350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

    1/2 כוס חלב

    125 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות

    2 חלמונים

    1/2 כף סוכר

    2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבסיס: בקערת מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה (לקבלת 1.5 כוסות ביסקוויטים טחונים).
    2. בקערת מתכת בינונית שמים את השוקולד וממיסים מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים בידיים לחות לתחתית התבנית. מקררים במקרר עד לייצוב.
    3. מכינים את מוס השוקולד: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד, החלב והחמאה, וממיסים מעל לסיר עם אדים.
    4. בקערת מתכת בינונית שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעט מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה ופושרת למגע. לאחר מכן מקציפים כמה דקות במטרף ידני, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד, ומעבירים לקערה רחבה וגדולה.
    5. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה, ואז מקפלים אותה לתערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד תהיה פושרת - חמימה, אבל לא חמה מדי) יוצקים על הבסיס ומקררים במקרר 4-3 שעות עד לייצוב.
    6. הגשה: פורסים בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים עם פירות יער או קצפת רכה.  

     

     (צילום: דורון זוסמן) (צילום: דורון זוסמן)
    (צילום: דורון זוסמן)

     

    5. סורבה שוקולד-אגוזים טבעוני

    מתכון של אורי שביט : "הגלידה הזאת מתקבלת רכה למדי, מומלץ להקפיא אותה לפני ההגשה למשך שעה שעתיים. אם היא מתקשה מדי, משאירים לכמה דקות בחוץ, לריכוך".

     

    גלידת שוקולד-בוטנים טבעונית (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
    גלידת שוקולד-בוטנים טבעונית(צילום: אורי שביט)

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    100 גרם שוקולד מריר איכותי, פרווה

    1/2 כוס אגוזי לוז, ללא קליפה טחונים למשחה חלקה

    1/2 כוס חלב אורז או חלב סויה לא ממותק

    2 כפות סוכר חום

    3 כוסות קרח
    1 קורט מלח - לא חובה

     

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
    2. מוסיפים את הקרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה. מעבירים לצלוחיות ומגישים או מאחסנים במקפיא למשך שעה ומעלה, עד ההגשה.

     

    6. פונדו שוקולד

    מתכון של רותי קינן : קינוח שהוא גם פאן. מומלץ להשתמש בסיר קטן (כל סיר שיש בבית יתאים) - העיקר שיש לכם מבער ומזלגות פונדו.

     

    המרכיבים ל-6 סועדים ואפילו יותר:

    200 גרם שוקולד מריר

    1 מיכל שמנת מתוקה

    2 כפות סוכר

    1/2 כפית תמצית וניל או 1 כף ליקר שוקולד, רום, קואנטרו או ברנדי

     

    להגשה:

    פירות, שלמים או חתוכים: תותים, פלחי הדרים, אננס, מנגו, בננות

    קוביות של עוגה יבשה

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את כל המרכיבים בכלי פונדו (קטן) או בסיר קטן, ומחממים על להבה נמוכה תוך בחישה תכופה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. אין להניח לתערובת לרתוח.
    2. מעבירים למתקן החימום על השולחן. עורמים את פיסות הפרי והעוגה על צלחות הגשה.
    3. טובלים את הפרי או העוגה ברוטב החם. מלקקים בהנאה.

      

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    7. כדורי "פררו רושה" מלכותיים - טראפלס זהובים עם מלח ים

    מתכון של רביבה אפל: "טראפלס חגיגיים וקלים להכנה שניחנים בטעם מעט מלוח, שמעניק להם עוקץ מיוחד".

     

    שימו לב: את רוב המרכיבים למתכון אפשר להשיג בחנויות מתמחות, על פי רוב תוצרת חברת "ואלרונה".

     

    המרכיבים ל-75 טראפלס:

    600 גרם ג'אנדויה חלב

    100 גרם מחית נוגט (פרלינה)

    10 גרם מלח

    100 גרם פתיתי וואפל מקורמלים

    120 גרם פניני שוקולד קראנצ'יות

     

    לציפוי:

    600 גרם שוקולד מריר

    אבקת זהב

    1/2 כוס ליקר דובדבנים (קירש)

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים את הג'אנדויה ב-35 מעלות. מוסיפים את הפרלינה והמלח ואחר כך, תוך ערבוב ביד, את שאר המרכיבים. משטחים על דף גיטרה (דף ניילון המשמש בעבודות שוקולד) ומקררים.
    2. יוצרים בעזרת גילגול בין כפות הידיים כדורים בקוטר 1.5 - 2ס"מ. מקררים.
    3. מטמפרים שוקולד מריר, טובלים בו את הכדורים ומניחים לייבוש.
    4. מכינים תערובת של מעט קירש עם צבע מאכל זהב. מגלגלים בתערובת ושוב מניחים לייבוש.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutetrstock
    ממרח שוקולד אגוזים
    צילום: shutetrstock
    מומלצים