מנכ"לית פייסבוק: "המקורות של הסטארט-אפ הישראלי יושבים בחיידר"
עדי סופר-תאני סבורה שעתיד ההיטק הישראלי נמצא בישיבות ובסמינרים. בשיחה עם מנכ"ל קמא-טק, המשלב חרדים בתעשייה -היא אומרת כי "הקהילה החרדית מגדלת ילדים שמגיל צעיר נדרשים לשאול שאלות, להגיע לעומקם של דברים ולא לקבל אותם כפשוטם... זה סם החיים של הסטארט-אפ"
"אני חושבת שאם ניקח את הדי-אן-איי היזמי שקיים בתוך הקהילה החרדית, ונשים אותו בתוך הדי-אן-איי של מה שצריך סטארט-אפ כדי להצליח - הקסם יקרה״. הדוברת היא לא אחרת מעדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, המגדירה עצמה כ"חילונית באופן דתי". ודווקא מהמקום המרוחק, לכאורה - היא טוענת כי החיבור בין החרדים להייטק הישראלי, הוא הדרך לשמר את כלכלת ההייטק המצליחה בישראל.
<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. היכנסו >>
עולם הסטארט-אפ הישראלי מקבל בשנים האחרונות חיזוק ממקום בלתי צפוי: הישיבות החרדיות ואף הסמינרים. בשיחה עם משה פרידמן, מייסד "קמא-טק" (ארגון הפועל לשילוב חרדים בהייטק), המתפרסמת לראשונה ב-ynet, אומרת סופר-תאני כי "כשמדברים על ישראל ועל ה'סטארט-אפ ניישן' - מדברים על זה שכל המדינה הזו היא סטארט-אפ, וכתוצאה מהקמתה - נוצר כאן הדי-אן-איי הסטארט-אפיסטי".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- בלי גסויות, בלי פילטרים: הדתיות הכי מצחיקות
- כשדתי ודתל"ש עושים שישליק מהמגזר
- משדר מיוחד: נחשף שמו של מטריד המלכה
"אין ספק, שאחת הנקודות המרכזיות לכך יושבת במקורות החרדיים שלנו", סופר-תאני מדגישה. "אני אדם מאוד חילוני, אבל כשאנחנו בוחנים מהו הדי-אן-איי של הסטארט-אפ – זה יושב על חוסר היכולת שלנו לקבל דברים כפי שהם. אנחנו שואלים שאלות, וחוקרים את הדברים לעומק. שואלים למה כך ולא אחרת, והאם אפשר לעשות את זה טוב יותר".
סופר-תאני סבורה כי "בהרבה סביבות ארגוניות זה מתיש ומייגע, אבל זה סם החיים של הסטארט-אפ; החוצפה שיש לנו להגיד: אנחנו יכולים לעשות את זה טוב יותר. והמקורות של זה יושבים בחיידר. הקהילה החרדית בעיניי מגדלת ילדים שמגיל צעיר נדרשים לשאול שאלות, להגיע לעומקם של דברים ולא לקבל אותם כפשוטם".
"זו תהיה ההצלחה של כולם"
סופר-תאני, המשמשת כחברת המועצה המייעצת של "קמא-טק", אומרת כי תעשיית ההייטק היא אחת ההזדמנויות הכי מרגשות לשילוב חרדים בשוק העבודה, "ואתם ההוכחה לזה שזה פשוט עובד. 'קמא טק' היא פורצת דרך. אתם מצליחים לעשות מה שפוליטיקאים מנסים לעשות זה עשרות בשנים, ללא הצלחה, וזה לשלב חרדים וחילונים ביחד. פיצחתם את זה סביב אחד הדברים שהכי מאפיינים את הכוח הפורץ של מדינת ישראל - הסטארט-אפים. וזו אחת ההצלחות הכי גדולות שבעיניי קרו כאן בשנים האחרונות״.
משה פרידמן עונה בשאלה: "אני פוגש אנשי הייטק שחושבים שחרדים אינם מתאימים לעולם ההייטק, שחסרה אצלם ההשכלה המתאימה, התרבות הטכנולוגית ותרבות החדשנות. אומרים לי שהשילוב בין חרדים להייטק בלתי אפשרי. מה דעתך על התפיסות הללו?"
״שולחן עגול צריך להיות מוקף ככל שאנחנו יכולים, באנשים שמייצרים גישות שונות ורקע שונה. צורת חשיבה שונה של איך לפתור בעיות, ואנחנו בהחלט רוצים ליצור שולחנות שבהם השלם עולה על סך חלקיו. זה אולי נשמע כמו אמירה לצורך הפוליטיקלי-קורקט, אבל אני באמת חושבת שהחיבור הזה של החרדים להייטק הישראלי, וגם החיבור הזה בין חילונים לחרדים סביב ההייטק - יניב כלכלה חזקה יותר, ולא פחות חשוב - חברה חזקה יותר.
"אחד הדברים שחייבים להבין במדינת ישראל – זה שהכלכלה לא תוכל להמשיך להיות חזקה לאורך זמן, בלי חברה חזקה. אנחנו חיים כרגע במציאות שבה יש כלכלה חזקה, אבל חברה חלשה. מה שאתם עושים ב'קמא-טק', זה את שניהם גם יחד. הההצלחה תהיה של כולם: הן לחברה החרדית והן לכלכלה הישראלית".
- סייע בהכנת הכתבה: אלי מנדלבאום