שתף קטע נבחר

מתכון לצ'ילי קון קרנה: קל ופשוט להכנה

כל אחד יכול: פנקו את עצמכם בתבשיל חורפי קל מאוד להכנה, המורכב מבשר טחון עם שעועית ברוטב עגבניות

 

גם בלי להתעמק בעובדה שהגיע מטקסס, אפשר להבין שצ'ילי קון קרנה הוא אחת התשובות היעילות והמחוממות ביותר לחורף, שסוף סוף הגיע. זה שילוב של בשר בקר, עם קטניות ותיבול חריף - וזה שילוב שמנצח טמפרטורות נמוכות, ובגדול.

על אורז לבן או עם נאצ'וס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
על אורז לבן או עם נאצ'וס(צילום: ירון ברנר)
 

אבל זו לא הסיבה היחידה לחגוג על המאכל השמח הזה, המשתייך למשפחת תבשילי הקדרה: גם תהליך ההכנה שלו, שאינו מציב מכשולים בפני בשלנים מתחילים ושהודות לכמה מאכלי נוחות הופך להיות קצר וענייני, הוא עילה טובה להעדיף אותו על פני תבשילים אחרים. תוסיפו לכך גם קונצנזוס בעניין הטעם, כחביב הבוגרים והילדים (כשממתנים את החריפות, כמובן) - וקיבלתם נוק אאוט בכל החזיתות.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מה עושים עם לפת?

הטניסאית שחר פאר נכנסת למטבח

איפה אוכלים בשוק התקווה?

 

המתכון שלי עושה הנחות מפליגות למי שמוכנים לסטות קצת מהמקור המסורתי לכיוון קיצורי דרך משמעותיים. מי שמתעקשים, יכולים כמובן להשתמש בשעועית חומה יבשה (כ-500 גרם), להשרות אותה למשך הלילה ולבשל אותה במים במשך שעה וחצי עד שהיא מתרככת.

 

משקיענים מוזמנים גם להשתמש בעגבניות טריות (כ-5 עגבניות), לחלוט, לקלף ולקצוץ אותן במקום להשתמש במחית עגבניות מצנצנת או מקופסה. האמיצים שמוכנים להרחיק לכת ולהיצמד בכל הכוח למסורת, ישתמשו בפלפל אדום חריף טרי קצוץ במקום באבקה.

אפשר גם להשתמש במחית עגבניות מקופסה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אפשר גם להשתמש במחית עגבניות מקופסה(צילום: ירון ברנר)
  

אנשים קצת יותר מעשיים, יסתפקו בשעועית מבושלת, מוכנה ומוקפאת ובמחית עגבניות קלה באיכות טובה (בבקבוקים, יש לאחרונה כמה מותגים על המדף). זה בדיוק מה שעשיתי, ואחרי דקות של עבודה וכשעה של בישול איטי, התקבל מעדן שכולם פשוט טרפו. בעניין הבשר, אני מעדיפה, כמו במקור - בשר בקר טחון, אבל כבר יצא לי להכין את הצ'ילי קון קרנה מבשר הודו אדום או מתערובת של בקר והודו או בקר ועוף. אף אחד לא התלונן.

 

באופן אישי, ועל אף שאני מעדיפה חריף (אבל לא אש), אני ממתנת את כמות הצ'ילי או הפפריקה החריפה כמעט למינימום, מתוך התחשבות בילדים, שהרוסים על התבשיל הזה אבל לא ייגעו בו אם יחרוך את הלשון אפילו במעט. אני מעדיפה להגיש למי שמעוניין בקבוקון של טבסקו, לתיבול עצמי. ולסיום, כוסברה טרייה, למי שאוהב, הולכת נפלא עם הטעמים וגם מעניקה טאץ' ירקרק ורענן למראה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

צ'ילי קון קרנה

כדי לקבל ארוחה מזינה (וגם להפיג את החריפות), אפשר להגיש את התבשיל על מצע של אורז לבן או לצרף לו טאקו, טורטייה או נאצ'וס.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

500 גר' בשר בקר טחון

1 בקבוק (כ-700 מ"ל) מחית עגבניות קלה או 1 קופסה (800 גר') עגבניות מרוסקות

800 גר' שעועית אדומה מבושלת (משקית קפואה שהופשרה)

מלח, צ'ילי או פפריקה חריפה - לפי הטעם

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני, מטגנים את הבצל בשמן עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך בחישה ופירור הבשר עד שהבשר מאבד את צבעו האדום.
  3. מוסיפים את מחית העגבניות הקצוצות, מלח וצ'ילי לפי הטעם ואת הסוכר. בוחשים, מביאים לרתיחה מתונה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומביאים לרתיחה מחדש. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות. אם התבשיל נראה סמיך מדי או שהוא עומד להיחרך, אפשר להוסיף מעט מים רותחים במהלך הבישול.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
איך להכין צ'ילי קון קרנה בצ'יק צ'ק
צילום: ירון ברנר
מומלצים