שתף קטע נבחר

שכנים של מגדל "פארק בבלי": חומרי בניין נופלים עלינו

דיירים המתגוררים בסמוך למגדל בן 44 הקומות, שמקימה קבוצת פלאזה-תשובה של יצחק תשובה, מתלוננים על מטרדים המזיקים לרכושם ומזהירים מסכנת חיים. אחד השכנים: "רשלנות כזו תביא לאסון". היזם: "הפרויקט נבנה בהתאם לתקני הבטיחות המחמירים ביותר"

 

 

 

פרויקט "פארק בבלי " בתל אביב, שמקימה קבוצת פלאזה-תשובה של יצחק תשובה, נמצא לקראת סיום עבודות הבנייה, אבל השכנים המתגוררים בסמיכות אליו טוענים כי הם נאלצים להתמודד כבר תקופה ארוכה עם מטרדים שיוצרים נזקים לרכושם ואף מסכנים את חייהם. לטענתם חלקי בניין, לוחות זכוכית, יריעות בידוד וצינורות מתכת, הם רק חלק מהדברים שנופלים עליהם מהשמיים מאז החלו העבודות במקום.

חפצים נופים מהמגדל (צילום: גבי קמינסקי) (צילום: גבי קמינסקי)
חפצים נופים מהמגדל(צילום: גבי קמינסקי)
 

שוב כמעט אסון במבנה של גינדי החזקות

 

כזכור, הקמת המגדל בן 44 הקומות, לוותה במחאות סוערות על רקע פינוי תושבי גבעת עמל שהתגוררו במקום. כעת טוענים השכנים המתגוררים בשלושת הבניינים הסמוכים בשכונת בבלי, כי בנוסף למטרדי אבק ורעש כתוצאה ממגורים בסמיכות לאתר בנייה, הם נאלצים להתמודד גם עם נזקים בלתי לא סבירים.

 

נזקים לרכב בסמוך לאתר הבנייה (צילום: גבי קמינסקי) (צילום: גבי קמינסקי)
נזקים לרכב בסמוך לאתר הבנייה(צילום: גבי קמינסקי)

"הכתובת על הקיר ואיש אינו עושה דבר"

גבי קמינסקי, אחד הדיירים המתגוררים בסמוך לפרויקט, סיפר ל-ynet על מקרים של נפילות חומרי בניין, השפרצות בטון על מכוניות ועוד. "בכל כמה ימים נופלים חפצים וחומרי בניין מגובה רב, דוגמת סלעים, לוחות זכוכית גדולים, יריעות בידוד, צינורות מתכת, גבס, צבע, בטון ועוד", הוא אומר, "כל אלו נופלים אל מרפסות הבתים ועל כלי הרכב שבחניה הפרטית, וגורמים לנזק רב לרכוש ולטרדה רבה".

 

לדבריו, "רק במזל הנזק שנגרם היה לרכוש בלבד. סלעים ולוחות זכוכית, שנופלים מגובה כזה על אנשים היו גורמים למוות ודאי. מסיבה זו אנו לא משתמשים בחניה שלנו כבר שבועות ארוכים, מותירים אותה ריקה ומבזבזים זמן על מנת למצוא חניה ברחוב, מחשש שבפעם הבאה התאונות הללו יגבו קרבנות בנפש".

 

חלקים שנופלים מהמגדל במהלך הבנייה (צילום: גבי קמינסקי) (צילום: גבי קמינסקי)
חלקים שנופלים מהמגדל במהלך הבנייה(צילום: גבי קמינסקי)

קמינסקי מוסיף כי דיירי שלושת הבניינים פנו פעמים רבות למנהלי הפרויקט בדרישה למצוא פתרונות שימנעו את הנזקים מראש, במקום לקבל תיקונים ופיצויים בדיעבד. "בכל פעם נדחינו בתירוצים שונים ומשונים או בהצעות בלתי מתקבלות על הדעת, כמו לכסות את הבניין שלנו ברשת, במקום לכסות את הבניין שהולך ומוקם, כפי שמקובל באתרי בנייה הסמוכים לאזורי מגורים ותנועה".

 

עוד רכב שניזוק (צילום: גבי קמינסקי) (צילום: גבי קמינסקי)
עוד רכב שניזוק(צילום: גבי קמינסקי)

לדבריו, הדיירים ביקשו לפגוש את יועץ הבטיחות של הפרויקט ולעיין בנספח הבטיחות של היתר הבנייה, אך גם בנושא זה לא נענו. הוא מציין עוד כי השכנים גם התריעו על העניין פני גורמים שונים בעיריית תל אביב וגורמי הפיקוח על הבנייה, אך עד כה לא קיבלו כל התייחסות. "רשלנות שכזו תביא לאסון", הוא אומר, "הכתובת על הקיר, ואיש אינו עושה דבר".

 

בעיריה טוענים כי הצעות של היזמים להתקנת אמצעי מיגון כמו רשתות מגן נדחו על ידי השכנים, אבל קמינסקי אומר כי הדבר אינו נכון. "אנחנו היינו אלה שביקשנו את הגגונים כפתרון למכוניות כבר באוגוסט וסורבנו. גם לא סרבנו לרשת, רק דרשנו שתכסה את הבניין שבבנייה ולא את הבניין שבו חיים אנשים".

 

הדיירים חוששים מהתמשכות המטרדים והסכנות, שכן מדובר במגדל הראשון מבין מספר מגדלים שעתידים להבנות במקום. בתוך כך מתוכנן מגדל בגובה דומה, של יזם אחר, בקרבת מתחם גני ילדים. 

הגדר המקיפה את הבניין והתמוטטה (צילום: גבי קמינסקי) (צילום: גבי קמינסקי)
הגדר המקיפה את הבניין והתמוטטה(צילום: גבי קמינסקי)
 

 

"לא נותנת לילדה לצאת לחניה"

קארין וגנר, חברת ועד באחד הבניינים, סיפרה ל-ynet: "משהתחילה הבנייה בעצם התחיל אבק, רעש ואלף דברים שהתמודדנו איתם מאתרי בנייה. כל עוד זה בתחום הסביר זה היה בסדר, דירות מאובקות זה עוד סביר, חלק מהעניין, עד שהחלו תקלות שפגעו במישרין בבניין.

 

"אחת התקלות הראשונות היתה כשבאחת היציקות הזרנוק של צינור הבטון קפץ והשפריץ על כל החזית של הבניין שלנו. מפה החלה מסכת שבה הגיע כל פעם מנהל פרויקט אחר שהבטיח הבטחות ונעלם. הכל היה נסבל עד שזה הגיע לענין הבטיחות, כשדברים החלו ליפול מגובה רב. זה החל לפני כשנה באבנים וחלקי צינורות וחתיכות זכוכית ופלסטיק של אביזרי אינסטלציה שהורכבו בדירות, אחר כך קיבלנו כל מיני הסברים שלא מניחים את הדעת".

 

לדבריה, הבעיה אינה פיצוי על נזקי רכוש - אלא החשש שתהיה פגיעה גופנית באחד הדיירים. "במובן של הפיצויים יש הרבה טרטור, אבל אין טענות מהותיות בעניין הזה כרגע, אף שכל התקלות טרם תוקנו, אבל את זה אפשר לכמת בכסף", היא אומרת, "הבעיה היא שאני לא נותנת לילדה לצאת לחניה לשחרר את המתקן אופניים, שאני לא יכולה לחנות בחניה שלי, וכל ערב אני צריכה להסתובב בחיפושי חניה ולרוץ מרחוק עם השקיות, שחס וחלילה לא יפול משהו מגובה".

 

היא מוסיפה: "ביקשנו פעמים רבות ולא קיבלנו את כל היתרי הבטיחות ולא את נספח הבטיחות. זה אמור להיות ציבורי, להופיע באתר העיריה, אבל פה יש העלמת עין".

 

עיריית ת"א: הצעות לאמצעי מיגון סורבו על ידי התושבים 

מעיריית תל אביב־יפו נמסר בתגובה: "עבודות הבנייה באתר נעשות בהתאם להיתר הבנייה ובפיקוח ואחריות ממונה הבטיחות מטעם היזם. בעירייה התקבלה פניה על זכוכית שהתנפצה כתוצאה מרוחות חזקות באחד מימי החורף האחרונים, בעקבותיה פנו פקחי העירייה לקבלן וליזם בדרישה לחיזוק החלונות.

 

"יודגש כי כל נושא הנזקים כתוצאה מהעבודות ומהסמיכות לאתר הבנייה הינו באחריות ובטיפול היזם והקבלן ומטופל מול התושבים, כולל הצעות להתקנת אמצעי מיגון כגון גגונים מקורים ורשתות מגן, אשר סורבו על ידי התושבים".

 

מחברת דניה סיבוס, הבונה את פרויקט פארק בבלי, ומטעמו של היזם יצחק תשובה, נמסר בתגובה: "פרויקט פארק בבלי נבנה בהתאם לתקני הבטיחות הקפדניים והמחמירים ביותר. בטיחות סביבת העבודה היא נר לרגלינו.

 

"עקב תנאי מזג האוויר והרוחות העזות שפקדו בשבוע שעבר את האזור, נמסר לנו שמספר רכבים שחנו בסמיכות לפרויקט התלכלכו באופן נקודתי. אנשי החברה טיפלו בכך באופן מיידי. יודגש כי אנו עומדים לרשות שכנינו הגרים בסמיכות לפרויקט בכל עניין נקודתי שיעלה ובשיתוף פעולה מלא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים