שתף קטע נבחר

מסעדות הדגים הטובות באשדוד

עלו ברשת: תבשיל לוקוס פיקנטי אצל "אידי", קבלת שבת על טהרת הדגים אצל "בני הדייג", מסעדת פועלים קטנה שמציעה מבחר סלטים ודגים מטוגנים וגם בר באמצע סופרמרקט שאפשר לקנות בו קוויאר שחור ולובסטר חי: יצאנו לבדוק מה מציעות מסעדות הדגים בעיר הנמל הדרומית

 

 

אוהבים דגים? לא יכולים להפסיק לפנטז על פירות ים טריים? תנו קפיצה לעיר הנמל הכי פחות מתוקשרת - אשדוד: בחלק הדרומי של אשדוד פועלות עשר מסעדות דגים  ודוכן פיש אנד צ׳יפס הולנדי אמיתי שמגיש רטבים ביתיים ומעולים שמשדרגים את המנה, והופכים אותה מעוד פיש אנד צ'יפס למשהו שתרצו לזלול עוד ועוד.

כש"בני הדייג" ואשדוד נפגשו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כש"בני הדייג" ואשדוד נפגשו(צילום: ירון ברנר)
 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

 

המצקצקים יאמרו שכמעט כל עיר נמל - מספיק גדולה ומפותחת - תהיה גם מעצמת מסעדות דגים, שהרי הנגישות של תושביה לסחורה הימית קלה יותר מאשר לתושבים המתגוררים בערים מרוחקות מהים. על כך אין עוררין, כמובן, אבל מה שבכל זאת מפתיע באשדוד היא האיכות של מסעדות הדגים, שכל אחת מהן בעלת אופי ייחודי ומרתק משלה: סיבוב מהיר בעיר יפגיש אתכם עם מסעדת הקאלט של אידי ישראלוביץ', עם מסעדת פועלים בה יפתחו עבורכם שולחן עם סלטים ומיני דגים מטוגנים, תגיעו גם לבר אוכל שמציע תפריט שרינג ואפילו לבר דגים ופירות ים מעוצב שפועל בתוך סופר ענקי ובו אפשר לרכוש קוויאר שחור ולובסטרים חיים הישר מהבריכה. יצאנו לבדוק את מסעדות הדגים השוות באשדוד.

בריח של ים. מנה מהמסעדה של אידי ישראלוביץ' (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
בריח של ים. מנה מהמסעדה של אידי ישראלוביץ'(צילום: דודו אזולאי)
   

  

אידי

אידי זה מוסד אשדודי, שמארח מדי יום הרבה מאוד לקוחות, דווקא מחוץ לעיר. בין היתר, אפשר לראות כאן אנשי עסקים מעונבים לצד נספחים צבאיים ופוליטיקאים, קהל שכל מסעדן תל אביבי היה רוצה לראות אצלו בארוחת הצהריים.

אידי ישראלוביץ' (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
אידי ישראלוביץ'(צילום: אבי רוקח)

בחלק הפנימי של המסעדה יש מטבח פתוח, ואם יתמזל מזלכם - תפגשו שם את אידי ישראלוביץ שמדי פעם מבשל שם תבשילי דגים. את האימפריה שלו אידי בנה לפני קרוב ל-30 שנה, והיום מסייעים לו בניהולה שני בניו, בזמן שהוא עורך סיורים קולינריים ברחבי העולם.

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)
 

"אידי" היא לא מסוג המסעדות שמגישים בה פלטת סלטים, אבל כל סלט פתיחה שתזמינו יהיה הדבר הכי טעים שיצא לכם לטעום, במיוחד האיקרה המושלמת שאי אפשר להתנתק ממנה (33 שקלים). מלבד האיקרה, כדאי להזמין כאן גם את "סלט דודו" המפורסם (42 שקלים) ואת מרק הדגים העשיר (75 שקלים).

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

בעיקריות יש כאן קוקי סאן ז'אק (125 שקלים), לובסטר (260 שקלים), תבשיל פילה דניס (135 שקלים) ומנות רבות נוספות המוגשות על ידי מלצריות מקצועיות ביותר, שמספקות שירות שלא היה מבייש מסעדות עם כוכבי מישלן. בימי חמישי מתקיימות במקום הופעות חיות של זמר יווני, והמקום כולו הופך לטברנה צוהלת.

 

הבושם 6 אשדוד, 08-8524313, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

בני הדייג

אימפריית "בני הדייג" נחתה באשדוד לפני שנתיים, עם הסניף החמישי השוכן במתחם גן-העיר האופנתי. המסעדה הזו נאמנה למסורת בת 40 השנה של "בני הדייג", ומוגש בה תפריט הכולל את מרבד הסלטים המפורסם ומבחר דגים ובשרים.

בני הדייג (צילום: ירון ברנר)
בני הדייג(צילום: ירון ברנר)
 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בדומה ליתר הסניפים, גם כאן חוגגים בשישי בצהריים קבלת שבת עם הופעות זמר, ובימים בראשון עד חמישי, בין השעות 17:00-12:00, מציעים גם עסקית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הגדוד העברי 5 אשדוד 08-6234040, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

פסקדו

אחת ממסעדות הדגל של אשדוד, וגם אחת ממסעדות הדגים הטובות ביותר שפועלות כאן, יעידו השפים ואנשי האוכל שמבקרים בה בתדירות גבוהה. מדובר במסעדת דגים כשרה ואלגנטית, שבה מושמעת מוזיקת בוסנובה והשירות הוא ברמה של מסעדת שף.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המסעדה נפתחה לפני שמונה שנים, והיא מציעה תפריט עם מנות ראשונות לא שגרתיות כמו "הוט סשימי" שמורכבת מנתחי סלמון צרובים, רוטב סויה, שמן שומשום וצ'ילי, טחינה גולמית ובצל ירוק (49 שקלים); ומנת "קוביות מונג'ק" (66 שקלים) המורכבת מקוביות דג עם טחינה לבנה בצל וזעתר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מבחר העיקריות כאן צנוע וכולל שש מנות דג (120-92 שקלים) ואנטרקוט. בצהריים מציעים במקום עסקיות (138-98 שקלים), במסגרתן מקבלים מנה עיקרית ותוספת חמה לבחירה במחיר המנה העיקרית.

 

מרטין בובר 1/12 אשדוד, 08-8523063‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

עלמא

המקום שייך לאבירם אזולאי, גבע מיימון ואייל דיין - שגם אחראי על המטבח (אחרי שעבר בכמה מטבחים מובילים בתל אביב), שלושה חברי ילדות שבגיל 25 מיצו את תל אביב, וחזרו לעיר הולדתם בניסיון להביא אליה בשורה קולינרית חדשה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

"עלמא" הוא בר אוכל מדליק עם מטבח פתוח לרווחה, בו עמלים על המנות שפים מקועקעים ומזוקנים. התפריט במקום הוא צמחוני, ומציע מנות דגים וירקות. הוא מחולק לקטגוריות לפי מחיר: 18, 36, 42, 54, 64 שקלים, כשבכל קטגוריה תמצאו מנות יצירתיות וצעירות, כאלה שכיף לנשנש ליד משקה אלכוהולי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מומלץ להזמין כאן ארוחת "השולחן העגול" שמחירה 150 שקלים לסועד, והיא מורכבת מארבע מנות לסועד ומשקה אלכוהולי (בירה, יין או משקה אלכוהולי אחר). אל תוותרו גם על צלוחית חריפים עם יוגורט באפלו, סלט פלפלים שרופים ועשבים ורוטב פסטו חריף וטעים. כדאי להגיע לכאן דווקא בתחילת הערב - בין השעות 20:00-17:00, אז יש דיל של באן ומשקה אלכוהולי ב-58 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יונה הנביא 2 טיילת אשדוד, 072-3361152‏, ראשון-חמישי 02:00-16:00, שישי-שבת 02:00-12:00, לא כשר

 

אלאדין

המסעדה המשפחתית של אתי ואלי אלקובי, עם אווירה ים-תיכונית ועיצוב של קרמיקות צבעוניות, תריסים לבנים, אלמנטים בכחול ופריטי עיצוב חמודים המשדרים אווירה צעירה ועליזה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אלי הוא דייג שיוצא לים עם סירתו מדי יום, ומשם מדווח לאתי על השלל עימו הוא חוזר על מנת שזו תעדכן את התפריט היומי. על המטבח אחראים שני שפים צעירים הנחשבים להבטחה גדולה - אבירם אל דגג וגל קידר, ובתפריט אפשר למצוא מנות כמו קבב לוקוס על קרם ארטישוק ירושלמי וסלסת שומר, כוסברה ושום; סיניה דג ים (72 שקלים); שיפודי דג קוד (78 שקלים); שווארמת דג (68 שקלים) ומנות דגים נוספות.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ושימו לב: למרות שבמסעדות דגים רבות מומלץ להזמין מנות ראשונות למרכז השולחן, דווקא ב"אלאדין" כדאי להתמקד במנות העיקריות הענקיות והמשביעות שמוגשות כאן ביד נדיבה.

 

מרטין בובר 1 אשדוד, 08-8690630‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר

 

וינו דל מאר

בר יין צעיר וסקסי שמגיש תפריט חלבי עם דגים. המקום שייך לרן ברנס ולאבי אהרוני, שפתחו אותו לפני חמש שנים כשהיו בני 26 בלבד. המקום, שהתחיל בתור טאפאס בר, שם לעצמו מטרה להפיץ את בשורת היין בעיר, ומיד כשתתיישבו ליד השולחן, ייגשו אליכם עם שלושה בקבוקים שונים על מנת שתטעמו ותבחרו את היין שהכי טעים לכם ללוות איתו את הארוחה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ואם אתם לא בעניין של יין, יש כאן גם קוקטיילים מושקעים כמו ויסקי פלורה (52 שקלים) שהוא השילוב המושלם בין חמצמצות ומתקתקות, והוא מכיל כמות אלכוהול שאפשר לשתות גם בצהרי היום.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בצהריים יש במקום תפריט עסקיות ב-69, 89 וב-119 שקלים, ובתפריט הערב תמצאו מנות ראשונות כמו סיגר ממולא גבינות (38 שקלים), טרטר טונה אסייתי (65 שקלים) ומנות עיקריות כמו דניס פרפר (106 שקלים), שווארמה מוסר ים (78 שקלים) ומנות פסטה כמו רדיאטורי סלמון וארטישוק (68 שקלים).

 (צילום: Funia - social groove) (צילום: Funia - social groove)
(צילום: Funia - social groove)
 

מרטין בובר 1/5 אשדוד, 08-6713588‏, ראשון-חמישי 01:00-12:00, מוצ"ש-01:00, חלבי כשר

 

ז'קוב דגים

המסעדה הבאה היא, למעשה, תאגיד דגים משפחתי שהוקם ב-1975. היום, את האימפריה שכוללת חנות, מפעל לעיבוד דגים ומסעדת פועלים, מנהלים הדור השני - תומר ואבי, שבילדותם אהבו לבוא עם אביהם לנמל אשדוד כדי לשחק עם הדגים. המקום שלהם הוא שילוב בין חנות שמספקת תוצרת טרייה ועושה משלוחים של דגים טריים בוואקום, לבין מסעדת אוכל מהיר של דגים מטוגנים וצלויים על הגריל. אם תזדמנו לכאן, אל תפספסו את הדגים מטוגנים שאפשר לאכול כאן כמו פיצוחים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בתפריט שעל המסך הממוחשב שלצד השולחן תמצאו מנות כמו קוביות סלמון בפיתה (35 שקלים כולל שתייה), צלחת סביצ'ה או קרפצ'ו (25 שקלים) ומבחר דגים מטוגנים או אפויים (145-98 שקלים). יש כאן גם עסקית שכוללת מנת דג, סלטים, לחם ושתייה (69 שקלים), אבל הכי מומלץ לפתוח כאן שולחן עם שבעה סוגי סלטים מגוונים, ולצרף אליהם ברבוניות וכנפי מוסר מטוגנות (סוג של "נתח קצבים" של הדייגים), אותן מומלץ לטבול ברוטב צ'רמלה פיקנטי שמכינים במקום.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

ביום חמישי מוכרים כאן אוכל מוכן הביתה במשקל כמו קציצות דגים, חריימה טונה, ביצי דגים (בהזמנה מראש) וסלטים מרוקאים (99-79 שקלים לקילו/מנה). ביום שישי המקום הופך לחמארה בה עורכים גם קבלת שבת עם בקבוק ערק, שורש אקסוס ומוזיקה יוונית.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

הלאכה 6/9, ארווין שלזינגר 1, אשדוד, 08-8563222, ראשון-רביעי 19:00-08:00 חמישי 21:00-7:00, שישי 16:00-07:00, כשר

 

החוף

מסעדת חוף שגם היא בבעלות אידי ישראלוביץ, המציעה אווירה קלילה, נוף כחול וטאבון מקצועי, שמלבד הדגים נאפות בו גם פיצות. בימי שישי, בין השעות 18:00- 14:00 מתקיימות במקום חגיגות של קבלת שבת עם זמר יווני והמון אלכוהול, מזטים שמגיעים לשולחן לפני המנות העיקריות (וכלולות במחיר המנה העיקרית) והרבה שמח. מחיר העיקריות נע בין 120-80 שקלים.

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

אוניון 5 אשדוד, 08-9107661, ראשון-שבת 24:00-09:00, לא כשר

 

Cancun

חנות ענקית עם בר דגים ופירות ים אקלקטי, שהיה נכון יותר להגדיר כלונה פארק לחובבי התוצרת הימית. יש כאן אקווריום עם לובסטרים חיים, מקררים עם מוצרים שלא תפגשו באף מעדנייה - ברווזים, אווזים, לובסטרים מבושלים שלמים, קוקי סאן ז'אק קפואים וקוויאר שחור שמסתובב בתוך ויטרינה מזהב.

 (צילום: רונן מלחן) (צילום: רונן מלחן)
(צילום: רונן מלחן)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

גם מחירים כמו שיש בבר של קנקון לא פוגשים כל יום: אפשר לשלוק כאן אויסטרים מהזן ז'לארדו (23 שקלים), או לנשנש שרימפס ענקיים שטוגנו קלות על הגריל עם מלח ופלפל בלבד. מומלץ במיוחד להגיע למקום בימי ראשון, אז מציעים כאן קילו של מולים ענקיים (ברוטב לבחירה) ושליש בירה ב-79 שקלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

האורגים 19 אשדוד, 08-6677699, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי-שבת 24:00-11:00, לא כשר

 

הולנד צ'יפס

מסעדת פיש אנד צ'יפס צנועה ומבריקה, ששייכת לבני הזוג איזבל וסטיבן ריאוול, שעזבו את החיים הנוחים בהולנד כדי לחיות ולעבוד באשדוד. מכינים כאן צ'יפס מתפוחי אדמה, צ'יפס בטטה אלוהי ופיש אנד צ'יפס מדג קוד, וכל המנות מגיעות בשלושה גדלים שונים או במסגרת ארוחה עסקית (60-40 שקלים).

 (צילום: Sosial groove) (צילום: Sosial groove)
(צילום: Sosial groove)

אבל כאן עדיין לא מסתיים הסיפור של המקום, בטח לא לפני שמזכירים את הרטבים המוגשים כאן: המיונז הוא לא מיונז, אלא רוטב קרמי שאמנם דומה בטעמו, במרקמו ובצבעו למיונז, אך יש בו רק שליש מכמות השומן. יש כאן גם רוטב פסטו, הריסה ורוטב שום סמוראי. אבל גולת הכותרת כאן הוא רוטב חמאת בוטנים, לתוכו סטיבן מוסיף לא פחות מתשעה מרכיבים נוספים אותם אימץ לעצמו מהמטבח האינדונזי.

 (צילום: Sosial groov) (צילום: Sosial groov)
(צילום: Sosial groov)

השילוב בין הצ'יפס בטטה המתקתק לרוטב הבוטנים הייחודי הוא פשוט מושלם, והפיש אנד צ'יפס שעשוי מחתיכות עבות של דג קוד לבן במיוחד - הוא הטוב ביותר באזור הדרום כולו.

 

רוגוזין 72 אשדוד, 050-8086303, ראשון-חמישי 24:00-11:00 שישי 15:00-11:00, מוצ"ש- 24:00, כשר

   

אספניה

ב"אספניה" מציע השף והבעלים פול לוי, תפריט שמשלב בין ים לספרד. מנת הדגל במקום היא הפאייה (88 שקלים) אותה כדאי להזמין אחרי נשנוש של מנת אנשובי ביתית (39 שקלים) ואיקרה (25 שקלים). בנוסף, אפשר למצוא בתפריט המסעדה מנות דרום אמריקאיות כמו אמפנדס (28 שקלים), מגוון וריאציות של שרימפס וגם מנה אופנתית של מעורב ים (95 שקלים).

 (צילום: פול לוי) (צילום: פול לוי)
(צילום: פול לוי)

גם אם מי שאינו אוכל דגים יהנה כאן מתפריט מגוון שכולל מנות בשר כמו המבורגר, קבבוני טלה וצ'וריסו. בשעות הצהריים מציעים כאן עסקית שמחירה 119 שקלים, והיא כוללת מבחר סלטי הבית, ג'בטה, קונפי שום, מנה עיקרית של דגים או פירות ים ושתייה קלה, כוס יין או בירה.

 (צילום: פול לוי) (צילום: פול לוי)
(צילום: פול לוי)

אבא הלל סילבר 11 אשדוד, 08-8563823, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר

 

נפתח לכם התיאבון? השבוע יתקיים פסטיבל "סיפורי מרק" באשדוד בין ה-14-8 בפברואר, במהלכו 30 מסעדות הפועלות בעיר יציעו מרקים ב-10 שקלים בלבד. את ערב הגאלה לפתיחת הפסטיבל, שיתקיים ב-8 בפברואר בשעה 20:00 בערב בבית "אריה קלנג" בעיר, ינחו אשת הקולינריה הילה הלפרט והזמר פבלו רוזנברג

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מסעדות דגים באשדוד
צילום: ירון ברנר
מומלצים