שתף קטע נבחר

המלחמה בחברות הטלמרקטינג: "כיפת ברזל במלחמה בעושק הקשישים"

שר הכלכלה, אלי כהן, התייחס באולפן ynet לתוכנית שהוא מקדם יחד עם רשות הגנת הצרכן והמשרד לשוויון חברתי נגד חברות הטלמרקטינג - שמוכרות לקשישים פריטים שהם אינם זקוקים להם בעשרות אלפי שקלים באמצעות שיטות שיווק אגרסיביות. "צריכים להיות מאחורי סורג ובריח"

 

 

"התכנית שאנחנו מקדמים מספקת כיפת ברזל להגנה על הקשישים במדינת ישראל" - כך אמר הבוקר (ב') שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, בראיון באולפן ynet, בעקבות ההכרזה אתמול כי בכוונתו להגיש לממשלה תוכנית אכיפה נרחבת נגד חברות טלמרקטינג שעושקות קשישים. מדובר בתוכנית משותפת למשרד לשוויון חברתי ולרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במסגרתה יעלו על הכוונת 60 חברות טלמרקטינג שמתמקדות בשיווק לקשישים (מתוך 138 חברות הפועלות בישראל).

 

הכרזת מלחמה על עושקי הקשישים: יחויבו במאסר בפועל והקנסות יגדלו ב-50%

"אל תתקשרו אלי יותר": איך עוצרים שיחות וסמסים שיווקיים?

תלונות על עוקץ קשישים: "מחייבים על ביטוח למוצרי חשמל - ונעלמים"

 

מדובר בחברות המשווקות באגרסיביות פריטים שקשישים אינם זקוקים להם בעשרות אלפי שקלים, תוך שימוש בפרקטיקות מטעות ולא הוגנות."במהלך השנה וחצי האחרונות ראינו לא מעט מקרים של קשישים או אנשים עם מוגבלות שהפכו לטרף קל בידי חברות הטלמרקטינג, לאחר שמכרו להם מוצרים שהם אינם צריכים במחירים מנופחים ומיותרים", הוסיף כהן, "אני רוצה לספר לך על מקרה של חברה שהונתה למעלה מ-200 מקרים קשישים שונים. את יודעת מה היא קיבלה? בסך הכל קנס של 700 אלף שקל. האנשים האלה צריכים להיות בכלא, מאחורי סורג ובריח".

  (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

שר הכלכלה הדגיש כי יש צורך בענישה פלילית בנושא. "לכן אתמול הנחנו את המתווה שכולל במקום אכיפה מנהלית - אכיפה פלילית עם עונשי מאסר", הסביר. הוא התייחס למאגר "אל תתקשרו אליי" וציין כי "אנשים בעלי מוגבלות או אנשים מן היישוב יוכלו להרשם לאותו מאגר ולמעשה כך לא יקבלו שיחות מאותן חברות טלמרקטינג. אנחנו חוסמים את צינור האשראי לחברות הטלמרקטינג - חברה שתפר ותפגע בקשיש לא תוכל יותר לעבוד עם חברות כרטיסי האשראי".

 

לפי התוכנית, הקנסות שיוטלו על עושקים יוגדלו פי 1.5, ויוטל עיצום אישי גם על נושא משרה שמעורב בהפרה. כיום, קנס לכל הפרה הוא 45 אלף שקל. אם התוכנית תיכנס לתוקף, יוגדר שהפרה הכוללת פגיעה בצרכן מוחלש מהווה הפרה בנסיבות מחמירות, ולכן הרף יעלה ב-50% ל-67 אלף שקל. עד היום נקנסו עושקים ב-10-2 מיליון שקל, שכן הם נקנסים על מספר הפרות. בנוסף, יוחמר רף הענישה הפלילית בחוק הגנת הצרכן, בדגש על הפרה נגד צרכן מוחלש מ-3 שנים ל-5 שנים וכן חובת מאסר בפועל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אבי מועלם
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן
צילום: אבי מועלם
מומלצים