שתף קטע נבחר

הופקדה תוכנית המתאר של ב"ש: 24 אלף דירות חדשות

ועדות התכנון הפקידו להתנגדויות הציבור את התוכנית, שצפויה לכלול כ-4.5 מיליון מ"ר עבור שטחי תעסוקה, מסחר ומשרדים. בנוסף יוקם בית חולים מרכזי חדש בנגב בכניסה המזרחית לעיר

הוועדה המחוזית דרום שבמינהל התכנון, הפקידה ביום ג' שעבר להתנגדויות הציבור את תוכנית המתאר הכוללנית לבאר שבע, הכוללת תוספת של 24,300 יחידות דיור במהלך העשור הקרוב, שייתנו מענה להיקף אוכלוסייה של כ-374,000 תושבים. מרגע ההפקדה עומדים לרשות הציבור 60 יום להגיש את התנגדויותיהם.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

אין כניסה לחילונים: המפלגות החרדיות בקרב על משרד השיכון

ר"ג: אושרה תוכנית ל-400 דירות להשכרה ו-350 חדרי מעונות בבורסה

יזמים בטבריה נגד ראש העיר רון קובי: "מטרפד פרויקט למרות שהוא בניגוד עניינים"

 

התוכנית, שקודמה על ידי מטה מינהל התכנון, עיריית באר שבע ולשכת התכנון המחוזית דרום, נועדה להוות תשתית תכנונית ובסיס לפיתוח העיר עד לשנת 2030. עם זאת הלכה למעשה, תוכנית המתאר כבר משמשת את העיריה ואת הוועדה המקומית כפלטפורמה תכנונית מנחה, שמחליפה את תוכנית המתאר הקודמת משנת 1970.

בקרוב: בית חולים מרכזי חדש בבאר שבע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
בקרוב: בית חולים מרכזי חדש בבאר שבע(צילום: הרצל יוסף)
 

בסך הכל כוללת התוכנית, בנוסף ליחידות הדיור, כ-4.5 מיליון מ"ר עבור שטחי תעסוקה, מסחר ומשרדים, כ-3.9 מיליון מ"ר עבור שטחי תעשייה וכן שטחי תיירות. בנוסף היא כוללת הקמת בית חולים מרכזי חדש בנגב בכניסה המזרחית לעיר, בהתאם להחלטת הממשלה בנושא, וסביבו מתחם תעסוקה רפואית מתקדמת.

 

המטרה: ביסוס מעמדה של באר שבע כבירת הנגב

המטרה המרכזית של התוכנית היא לבסס את מעמדה של באר שבע כעיר מטרופולינית מרכזית. או כלשון התוכנית: "יצירת מסגרת תכנונית כוללת לפיתוחה של באר שבע כבירת הנגב, מוקד ראשי של תעסוקה מתקדמת, השכלה, בריאות, פנאי ותרבות לשנת 2030". מטרה מרכזית נוספת היא "גיבושה של באר שבע כעיר בעלת זהות עירונית, מחויבת לקיימות סביבתית ולמשאביה הטבעיים, ובה מרם עירוני רצוף, מגוון, איכותי ומושך".

 

בתוך כך, כוללת התוכנית פיתוח של מרכז העיר והשכונות הוותיקות על ידי התחדשות עירונית הכוללת יצירת עירוב שימושים של מגורים, מסחר ותעסוקה, בצד שטחים חדשים לבינוי מדרום לפארק נחל באר שבע. בנוסף מאפשרת התוכנית עיבוי של אזורי התעשייה הקיימים, לצד תוספת של שטחי תעשייה ותעסוקה חדשים.

 

התוכנית גם שמה דגש על שדרוג המרחב הציבורי והצירים הראשיים בעיר, פיתוח פתרונות תחבורה ציבורית, שמירה על השטחים הפתוחים סביב האזורים הבנויים ויצירת צירים ושבילים ירוקים ומוצלים, כדי להנגיש אותם לתושבים. בנוסף קובעת התוכנית פיתוח תיירות, נופש ושימור המורשת, כולל ביעת הנחיות לשימור מבנים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מתרחבת. באר שבע
צילום: הרצל יוסף
מומלצים