שתף קטע נבחר

הרומן של אירופה עם וואווי נמצא בסכנה

נתח השוק של היצרנית הסינית ביבשת זינק ב-70 אחוזים ברבעון הראשון של 2019, אבל החרם של ארה"ב עלול לפגוע במכירות שלה. חברות באירופה מצטרפות לגוגל וליצרניות השבבים בארה"ב ומקפיאות את העסקים עם וואווי

הנתח של וואווי בשוק הסמארטפונים באירופה זינק ב-70 אחוזים ברבעון הראשון של 2019, אבל המכירות של היצרנית הסינית עלולות להיפגע בעקבות החלטת הממשל האמריקני להגביל מכירת טכנולוגיה לחברה - כך עולה מדו"ח שפרסמה היום (ד') חברת המחקר Counterpoint.

 

עוד כתבות על המשבר בין ארה"ב לוואווי:מי צריך אנדרואיד: המערכת של וואווי בדרך‏

"משבר וואווי הוא הזדמנות עבור חברות ישראליות"‏

יש לי סמארטפון של וואווי. אני צריך לדאוג?

וואווי קיבלה הארכה: "ממעיטים בערכנו"

נתח השוק של וואווי באירופה עמד ברבעון הראשון על 26 אחוזים, לעומת 15 אחוזים ברבעון המקביל אשתקד. היא נמצאת כיום במקום השני לאחר שעקפה את אפל, שירדה מ-23 ל-21 אחוזים. בפסגה עדיין ניצבת סמסונג, שהנתח שלה עלה מ-30 ל-31 אחוזים.

 

סמארטפון של וואווי (צילום: shutterstock)
סמארטפון של וואווי(צילום: shutterstock)

 

שוק הסמארטפונים באירופה ()
במקום הרביעי נמצאת שיאומי, עם נתח שוק של 4 אחוזים, לעומת 5 אחוזים ברבעון הראשון של 2018. את החמישייה הראשונה סוגרת חברת אלקטל, שהמכירות שלה הכפילו את עצמן וזינקו מאחוז אחד לשני אחוזים.


מכירות הסמארטפונים באירופה ירדו ב-3 אחוזים ברבעון הראשון בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2018. פיטר ריצ'רדסון, מנהל מחקר ב-Counterpoint, אמר כי הסיבות הן סבבי השדרוג שמתארכים והעובדה שדגמים חדשים שיצאו לשוק לא הפגינו חדשנות יוצאת דופן. כמו כן, חלק מהצרכנים ממתינים למכשירי הדור החמישי (5G).

 

וואווי P30 פרו (צילום: shutterstock)
וואווי P30 פרו(צילום: shutterstock)

 

בחברת המחקר ציינו כי המותגים הסיניים אוחזים בנתח שוק של 30 אחוזים באירופה. להצלחה של המותג הונור יש חלק גדול בזינוק הענק של וואווי. בנוסף, גם היצרניות אופו ושיאומי הצליחו לחזק את הבסיס שלהן בשוק האירופי.

עוד עולה מהמחקר כי בזמן שבמערב אירופה המכירות במגמת ירידה, במזרח היבשת דווקא נרשמה צמיחה - בעיקר במדינות רוסיה, צ'כיה, טורקיה ופולין. במזרח אירופה ההצלחה של וואווי אפילו יותר מרשימה, עם נתח שוק שזינק מ-11 ל-29 אחוזים. "השוק המזרח אירופאי עבר לוואווי (לצד המותג הונור) בגלל שהצרכנים שם אוהבים טלפונים במחירים נגישים", אומרים ב-Counterpoint.

 


למרות הנתונים המחמיאים, סביר להניח שבוואווי לא חוגגים. בדו"ח נכתב כי למהלכים האחרונים של ארה"ב, שהגבילה בשבוע שעבר מכירת חומרה ותוכנה של חברות אמריקאיות לוואווי, "יש פונציאל להשפעה משמעותית על התחרות באירופה ברבעונים הבאים". וואווי אמנם תוכל לקבל מגוגל בשלושת החודשים הקרובים עדכוני תוכנה למכשירים שלה, אבל לא ברור מה יקרה לאחר מכן. לא רק זאת, גם יצרניות שבבים אמריקאיות הודיעו כי הן עוצרות את האספקה לחברה הסינית.


היום התברר כי גם חברת השבבים ARM, שפועלת מבריטניה אך נמצאת בבעלות יפנית, השעתה את שיתוף הפעולה עם וואווי, ככל הנראה בגלל שילוב של טכנולוגיה אמריקאית במוצרים שלה. בתגובה להחלטה נמסר מוואווי: "אנחנו מוקירים את מערכות היחסים הקרובות עם השותפים שלנו, אבל מבינים שהם נתונים תחת לחץ בגלל החלטות שהתקבלו ממניעים פוליטיים. אנחנו בטוחים שהמצב המצער הזה יכול להיפתר והעדיפות העליונה עבורנו היא להמשיך לספק מוצרים וטכנולוגיה ברמה הגבוהה ביותר ללקוחות ברחבי העולם".

 

בנוסף, שתיים מספקיות שירותי הסלולר הגדולות בבריטניה, וודאפון ו-EE, הודיעו כי לא ימכרו מכשירים של וואווי מדגם מייט 20 בגרסת 5G במסגרת השקת רשתות הדור החמישי החדשות שלהן. ב-EE הסבירו כי הם רוצים לוודא קודם כל שהלקוחות יוכלו לקבל תמיכה במכשירים לאחר הרכישה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הרומן של אירופה עם וואווי נמצא בסכנה
צילום: shutterstock
מומלצים