שתף קטע נבחר

"דברים כאלה לא קורים בקהילה שלנו": חרדים נגד השתקה

בקמפיין אמיץ שבמרכזו סרטון, מציג הארגון החרדי-אמריקני "עמודים" את היחס שמקבלת נערה שעברה פגיעה מינית, כשהיא מגיעה עם הוריה לחשוף את סיפורה: "בניגוד למה שרבים בקהילה הדתית היו רוצים לחשוב, התעללות מינית מתרחשת בכל קהילה, והגיע הזמן שנתחיל להקשיב לקורבנות שלנו"

 

היהדות החרדית בארה"ב מבקשת לשבור את ההשתקה סביב פגיעות מיניות במגזר: בקמפיין אמיץ שבמרכזו סרטון, תחת הכותרת "זה לא קורה בקהילה שלנו", מציג הארגון החרדי-אמריקני "עמודים" את היחס שמקבלת נערה שעברה פגיעה מינית, כשהיא מגיעה עם הוריה לחשוף את סיפורה.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

כשהוא מתבסס על אמירות אמיתיות ששמעו נפגעי תקיפה מינית בקהילות שונות, מראה הבמאי כיצד אותם הדברים נאמרים בקהילה היהודית החסידית, הליטאית, הדתית-מודרנית וגם היהודית-ליבראלית – בין אם בבית הכנסת, בבית הרבנית או בחדר המנהלת: "לא מאמינים לך", "דברים כאלה לא קורים בקהילה שלנו", "אני מכיר אותו והוא בנאדם טוב", "הוא עובד אצלנו שנים", "אני צריך 100% הוכחה", "זו נערה עם בעיות" וגם "את משקרת".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

הארגון "עמודים - אגודה ומרכז המאבק בהתעללות מינית והתמכרות בקרב הקהילה האורתודוכסית", מבקש לעשות מהפכה, ולשבור את חומות השתיקה. את הארגון הקים מנדי קליין ובראשו עומד הרב צבי גלוק, בתמיכה של רבנים אורתודוכסים, מתוך הבנה לדבריו ש"אם לא נלחם בפשעים ובמחלות שמטואטאים לעתים קרובות מדי מתחת לשטיח, נביא אסון על הקהילה כולה".

 

הצצה להכחשה

מאז הקמת הארגון ביולי 2014, הוא התרחב הארגון למקומות רבים עם משרדים בניו-יורק, פלורידה, אוהיו ולאחרונה גם בירושלים. מייסדיו מספרים על כ-200 שיחות ביום, וסיוע למעל 5,800 קורבנות. כאשר מוסיפים למשפחתם את בני המשפחה ואת הדורות הבאים, משפיע הארגון על עשרות-אלפי אנשים ביום.

 

מתוך הקמפיין ()
"לא יכולים לעזור לך". מתוך הקמפיין

 

הקמפיין המצולם החל בסוף השבוע, ביום השנה לפטירת קליין, במטרה להילחם בתגובות של גורמים במגזר המנסים לטאטא את הבעיה מתחת לפני השטח. הוא מציג הצצה משכנעת להכחשה, הסירוב והדלתות הסגורות בפני קורבנות ההתעללות המינית, מתוך כוונה לתת להם אומץ לחשוף את סיפורם ולהתמודד עם האשמים.

 

"התגובה הכי מטורפת לילדים המסכנים האלה היא 'דברים כאלה לא קורים בקהילה שלנו", אומר הרב גלוק. "בורות, הכחשה והגרוע מכול, דחייה - הם שלושת האויבים הגרועים ביותר של הקורבנות, אבל לצערי אלו התגובות שהם נתקלים בהן באופן קבוע.

 

"בניגוד למה שרבים בקהילה הדתית היו רוצים לחשוב, התעללות מינית מתרחשת בכל קהילה, והגיע הזמן שנתחיל להקשיב לקורבנות שלנו. התעללות משגשגת כשיש הכחשה וסודיות. אנחנו יכולים לעצור את זה ולהמשיך להציל ילדים חפים מפשע כמו אסתי".

 

אסתי היא צעירה בת 20 מהקהילה החרדית בברוקלין, שלדברי הרב גלוק אזרה אומץ בהיותה בסמינר, ושיתפה את אם הבית בפגיעה המינית שעברה על ידי אחיה הגדול. בתגובה, אמרה לה אם הבית, אישה בגיל העמידה: "עוד מעט את מתחתנת. למה להסתכן ולהרוס את המוניטין שלך בתלונה?"

 

מתוך הקמפיין ()
"זה לא מדלג על אף קהילה"

 

הבחורה הבטיחה שלא להזכיר את הסיפור, והוא עלול היה להיוותר מושתק לצמיתות אלמלא הכירה צעירה בת גילה שחוותה אף היא פגיעה מינית, ועודדה אותה לפנות לארגון לאחר תקופה ארוכה של לבטים שנבעו מתגובתה המפוקפקת של אם הבית. "למרבה הצער זה לא מקרה בודד", אומר הרב גלוק. "במשך עשרות שנים היו התעללות מינית והתמכרויות טאבו מוחלט במגזר האורתודוכסי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים