שתף קטע נבחר

המדינה לבג"ץ: חמץ בבית החולים - רק בחצר

המדינה הציעה כי מבקרים בבתי החולים אשר מכניסים מזון מכל סוג שהוא, יופנו באמצעות שילוט מתאים למתחמי מזון ייעודים בחצרות בתי החולים, שבהם ניתן יהיה לסעוד מזון מכל סוג שהובא מבחוץ. בתשובתה הדגישה המדינה כי למתחמי מזון אלה לא תותר הכנסת כלי אוכל של בית החולים

בתשובה לצו על תנאי שהוציא בג"ץ בעתירה לביטול נוהל החמץ בחג הפסח, הודיעה המדינה כי הפיתרון שנמצא לסוגיה הוא ייחוד מתחמי מזון בחצרות בתי החולים, שאליהם תותר הכנסת מוצרי מזון, לרבות חמץ.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>  

 

בתצהיר שהגישו נאמר כי היועמ"ש נענה לבקשת הרב הראשי הספרדי, ואישר לרבנות הראשית ייצוג נפרד בהליך, וזאת על רקע עמדת הרבנות הראשית המבוססת על שיקולים הלכתיים. לפיכך, הבהירו, משקפת העמדה את של הבריאות ומנכ"ל משרדו בלבד.

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

המדינה הציעה כי מבקרים בבתי החולים אשר מכניסים מזון מכל סוג שהוא, יופנו, באמצעות שילוט מתאים, למתחמי מזון ייעודים בחצרות בתי החולים, שבהם ניתן יהיה לסעוד מזון מכל סוג שהובא מבחוץ.

 

למנהלי בתי החולים, הוסיפו, יובהר כי המאבטחים אינם מוסמכים לאכוף את נהלי הכשרות ולמנוע מבאי בית החולים להכניס מזון לשטחי בית החולים. עם זאת, עובדים אחרים של בית החולים יוכלו ליידע את המבקרים בדבר הנהלים בעניין זה, כפי שמקובל בעניינים אחרים כגון שעות ביקור, איסור הכנסת בעלי חיים ועוד.

 

לא לכלים החד-פעמיים

המדינה דחתה את הערת בית המשפט להשתמש בכלי אוכל חד-פעמיים בבתי החולים במהלך חג הפסח, על רקע חוות דעת מקצועית של גורמים במשרד הבריאות, והבהירה כי שלל טעמים מובילים למסקנה חד-משמעית שיש להמשיך להגיש למאושפזים מזון באמצעות כלים רב-פעמיים ובטיחותיים.

 

מאבטח עוצר אישה בדואית ומחפש חמץ בכניסה לבית חולים ()
חיפושים בתיקים בבית החולים בפסח

 

בתשובה שהגישה מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, נאמר כי לאחר דיונים רבים שהתקיימו בנושא ובחינת החלופות השונות, ועל רקע הערות בית המשפט, הפתרון שנמצא לסוגיה מאזן בצורה המיטבית בין האינטרסים הנוגדים. הם הדגישו כי "למתחמי מזון אלה לא תותר הכנסת כלי אוכל של בית החולים".

 

עו״ד סאוסן זהר מ"עדאלה" - המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל, השותפה לעתירה - אמרה בתגובה: "למרות התנגדות העותרים לפתרון מאוד דומה שהוצג בדיון בפני שופטי בג״ץ, וחרף הביקורת החריפה שהעבירו השופטים במהלך אותו דיון והוצאת צו על תנאי נגד המדינה בגלל החשש לפגיעה בלתי מידתית בזכויותיהם של באי בית החולים - באה המדינה ומציעה את אותה הגברת בשינוי אדרת".

 

"מתחמי חמץ כאלה ואחרים פוגעים בכבודם של החולים וכלל הבאים לבתי החולים, במיוחד הערבים, ומשפילים אותם", היא מדגישה. "על המדינה לחזור בה כליל מהתעקשותה על המשך הכפייה הדתית נגד האזרחים הערבים".

 

סירבו למתחמים מבודדים

לפני כארבעה חודשים ביקש בג"ץ מהמדינה לנמק מדוע לא ניתן להכניס חמץ בפסח לבתי חולים, לאחר שהוציא צו על תנאי בנושא. בתחילה הציעה המדינה פשרה ולפיה תותר אכילת המזון לא כשר רק במתחמים סגורים ומבודדים, אך השופטים ביקשו מהרבנות לבחון שוב את עמדתה.

 

מדובר על שתי עתירות שהגיש הפורום החילוני יחד עם שורה של חברי כנסת וכן של מרכז עדאלה. לאחר דיון שהתקיים בעתירה, ביקשו השופטים מהמדינה לנמק "מדוע לא יאפשרו הכנסת מזון (לרבות חמץ) לבתי החולים בתקופת הפסח, תוך קביעת הסדרים מתאימים אשר יאפשרו שמירה על כשרות המזון המוגש על ידי בית החולים; זאת בין בדרך של הגשת המזון המסופק על ידי בית החולים בכלים חד-פעמיים או על ידי מציאת פתרון מדתי אחר".

 

בצו על תנאי נרשם עוד כי המדינה צריכה לנמק "מדוע לא יימנעו המאבטחים בבתי החולים מלנקוט צעדים לאכיפת נושא הכשרות בפסח, לרבות בדרך של הערות לבאי בתי החולים בנושאי מזון וכשרותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים