שתף קטע נבחר

מחירים נמוכים מאי פעם: כמה תשלמו לחברות הסלולר

סאני שוברת את מחירי השוק, אך כמה תשלמו למתחרות שלה אם אתם שוקלים מעבר חברה או מסלול? אספנו את המחירים הכי נמוכים לחבילות הכוללות כמה עשרות גיגה בחברות השונות. היזהרו מהאותיות הקטנות

 

 

כמה כדאי לכם לשלם על חבילת סלולר שמכילה כמה עשרות גיגה גלישה ואלפי דקות שיחה? פחות מ-30 שקל בחודש זה בטוח, והכי כדאי: פחות מ-20 שקל בחודש. שוק הסלולר כיום מציע מחירים נמוכים מאי פעם, כשהודעתה של סאני תקשורת השבוע לפיה החברה תמכור חבילת 50 גיגה ב-14.90 שקלים שברה את רף המחירים כלפי מטה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מהלך אנטי-תחרותי ציני: סאני שוברת את שוק הסלולר

סאני מציעה חבילת סלולר הזולה ביותר בארץ: 14.9 שקל בחודש

עובדי סלקום למשרד התקשורת: "השת"פ בין סאני להוט הרסני"

תחרות המחירים בסלולר לא עוצרת: we4G מציעה ללקוחות חבילת גלישה במחיר הפסד

 

אמנם רמי לוי הציע ב-2018 מבצע רצחני יותר: 8 גיגה בשקל אחד למחזיקי כרטיס האשראי שלו, אבל היה זה מבצע מוגבל בזמן ובמספר הלקוחות לו היה מיועד. גם המחיר של סאני מוגבל: מדובר במבצע שיוצע במשך חודש בלבד, ויש עלות לסים: 9.90 שקלים. בסאני מסרו ל-ynet ול"ידיעות אחרונות" שהמחיר אחרי שנה עולה מ-14.90 שקלים לחודש ל-29.90 שקלים לחודש, אך בחוזים שנמסרו ללקוחות והגיעו לידינו, מצוין שהמחיר אחרי שנה עולה בכלל ל-34.90 שקלים לחודש, בניגוד למה שסאני מסרה.

 

אחרי שנתיים (בשנה השלישית למינוי) המחיר מזנק ל-79 שקל לחודש. התייקרות של לא פחות מ-430% לעומת מחיר המבצע. יצוין כי החוזה שהלקוח מקבל הוא חוזה של הוט (HOT) מובייל. בסאני מסרו בתגובה: "בשל תקלה מערכתית התקבלו בחלק מהסניפים חוזים לא נכונים. התקלה תוקנה וכל הלקוחות יקבלו חוזה מתוקן".

כמה כדאי לכם לשלם? פחות מ-30 שקל בחודש (אילוסטרציה: Shutterstock) (אילוסטרציה: Shutterstock)
כמה כדאי לכם לשלם? פחות מ-30 שקל בחודש(אילוסטרציה: Shutterstock)

כיוון שהמחירים כעת בשפל, ייתכן שזה בדיוק הזמן לעבור חברה או לדלג למסלול מוזל בחברה שלכם - שאולי תנסה לשמר אתכם כלקוחות במחיר נמוך מזה שמציעה סאני. יתכן גם שכדאי לכם לחכות מעט, משום שהמחירים של המתחרים צפויים לרדת לרמת המבצע של סאני. עם זאת, חשוב לשים לב לאותיות הקטנות של המבצעים השונים. לפניכם המחירים הכי נמוכים לחבילות הכוללות כמה עשרות גיגה בחברות השונות שאספנו עבורכם.

  ()

המחיר הכי נמוך לחבילה הכי נדיבה

גם אם אתם לא גולשים המון, כדאי לכם לשלם לחברת הסלולר לפי כלל האצבע הבא: מחיר כמה שיותר נמוך עבור כמה שיותר גיגה. למשל, עדיף לשלם 19.90 שקלים על 100 גיגה ולא על 12 גיגה, אם כי יש לשים לב למחיר אחרי שנה: הוא בדרך כלל עולה ודווקא במסלול עם 12 גיגה הוא נשאר קבוע במשך שלוש שנים.

 

רק אם אתם באמת לא גולשים ובקושי מדברים כדאי לכם לרכוש חבילות עם היקף גלישה מצומצם (לדוגמה, טלזר: 10 שקל עבור 100 גיגה, 100 שיחות ו-100 הודעות).

אינפו כלכלה סלולר ()

לפעמים תמצאו מבצעים שאינם נמצאים באתר. כך למשל, החבילה הכי זולה שמצאנו באתר פלאפון היא 44.90 שקלים לעד 50 גיגה. אבל בעמוד של משווק מצאנו חבילה ב-29.90 שקלים שמכילה עד 80 גיגה, ומיועדת לשני מנויים שמצטרפים יחד. 

 

שימו לב שחלק מהחבילות הן מבצעים מוגבלים בזמן. כך כאמור, המבצע של סאני וגם החבילה של גולן טלקום עם המחיר הנמוך ביותר: 29 שקל בחודש על עד 50 גיגה מוצעת במסגרת מבצע שיסתיים ב-2 בספטמבר. 

 

   ()

כדאי לברר לגבי הנחות משפחה: קיימות כאלה בפלאפון ובפרטנר למשל. כל הצטרפות של בן משפחה מורידה עוד יותר את המחיר החודשי שכל מנוי משלם. לעומת זאת, חלק מהחבילות מוגבלות במספר המצטרפים כמו למשל המבצע של גולן טלקום. 

 

שימו לב לאותיות הקטנות

המחיר שהחברות מפרסמות הוא כמעט אף פעם לא המחיר שבאמת תשלמו בבואכם להצטרף לחברה חדשה, או למסלול חדש בחברה בה אתם מנויים. 

קחו בחשבון שכל החברות גובות כסף על כרטיס סים. חלקן קוראות לזה "דמי חיבור", אחרות גובות על סים + דמי חיבור. המחירים נעים בין 9.90 שקלים בפלאפון (בהצטרפות באתר בלבד) ופרטנר, ל-49 שקל דמי חיבור ברמי לוי.

   ()
רוב החברות גובות דמי מעבר מלקוחות ותיקים שרוצים לעבור למסלול מבצע חדש, כשהמוגזמת ביותר היא סלקום, שם קנס המעבר יכול להגיע ל-298 שקל.

   ()

 

מומלץ גם לבדוק מראש בכמה מתייקרת החבילה אחרי שנה. בסלקום ובגולן טלקום אין מחיר אחרי שנה בחבילות שמוזכרות כאן. לעומת זאת, ברמי לוי תשלמו 19.90 שקלים בשנה עם 40 גיגה ואחרי שנה 28.90 שקלים. בפרטנר המחיר עולה אחרי שנה מ-49.90 שקלים ל-64.90 שקלים ובפלאפון המחיר מזנק מ-49.90 שקלים בחודש ל-89 שקל בחודש, עליית מחיר של 39.1 שקלים, שמהווה התייקרות של 78%.

 

בהוט מובייל המסלול מתייקר אחרי שנה ב-20 שקל, מ-19.90 שקלים בחודש ל-39.90 שקלים בחודש, כלומר התייקרות של יותר מ-100%. בטלזר המחיר יעלה בכ-50%, מ-19.80 שקלים ל-29.80 שקלים אבל רק אחרי שלוש שנים.

   ()

מכסת דקות והודעות: לא כולם שמים לב לכך, אך כיום חברות הסלולר כבר לא מוכרות חבילות עם שיחות וסמסים "ללא הגבלה" (למעשה תמיד היתה הגבלה אך החברות הפסיקו להשתמש בהבטחה השיווקית הזאת), אלא חבילות עם כמה אלפי דקות ומסרונים. סאני למשל, מציעה 3,000, גולן טלקום וסלקום 2,500 ורמי לוי תקשורת 7,500 דקות או 2,000 שיחות. 

 

בחלק מהחברות יש גם בנק דקות לחו"ל שכלול בחבילה, בדקו אם לנייחים או לניידים ולאלו מדינות - אם זה חשוב לכם.

   ()
 

 

 

חריגת דקות והודעות: עם הגבלת הדקות וההודעות, הגיעו גם "קנסות" החריגה. לחברות שונות יש תעריפים שונים על חריגה מבנק הדקות. כך למשל, ברמי לוי תשלמו 20 אגורות על כל דקת חריגה ממכסת הדקות ו-15 אגורות על סמס שחורג מהחבילה. בפרטנר תשלמו 48.6 אגורות על דקה והודעה חורגת, ב-012 מובייל ובפלאפון תשלמו 49 אגורות על דקה והודעה שחורגות ממכסת החבילה.

   ()
היזהרו: תשלום על חריגות גלישה. יש חברות, כמו סאני ו-012 מובייל לדוגמה, שכשמסתיימת הגלישה בחבילות שהן מוכרות, אין תוספת עלות על חריגה - הגלישה פשוט מואטת. ברמי לוי הגלישה נחסמת. בחברות אחרות יש תוספות על גבי תוספות - בתשלום כמובן.

 

למשל בגולן טלקום, עם סיום החבילה מציעים חבילת גלישה מתחדשת בעלות של 3.90 שקלים לכל גיגה, עד חמש חבילות מתחדשות, כלומר 19.5 שקלים תוספת בניצול מלא, או חבילה קבועה נוספת לא מתחדשת בנפח 2 גיגה בעלות חודשית של 6.90 שקלים; או 5 גיגה בעלות חודשית של 9.90 שקלים.

 

בפלאפון יעדכנו עבורכם אוטומטית תוספת של 2 גיגה נפח גלישה ב-9.90 שקלים וכך עד חמש חבילות ועד 49.5 שקלים במחזור חיוב.

 

בפרטנר, תקבלו אוטומטית תוספת של 2 גיגה ב-10.90 שקלים. אם גם את זה תכלו, תקבלו 6 גיגה נוספים ב-10.90 שקלים, כלומר עד 21.80 שקלים בחודש על חריגת גלישה.

 

בסלקום זה עוד יותר מורכב: החברה מפתה עם תוספת חינמית של 100 גיגה לשלושה חודשים. עם תום שלושת החודשים - התוספת הזאת תעלה 14.90 שקלים בחודש. אם אתם רוצים לבטל את התוספת הזאת - תצטרכו לעשות זאת מיוזמתכם. מי שיישכח - ישלם.

 

בין אם ביטלתם ובין אם לא ונניח שחרגתם מחבילת הגלישה הכלולה בחבילה או המורחבת, תשלמו לא פחות מ-150 שקל על תוספת גלישה של 15 גיגה. החיוב יהיה לפי כמות הניצול בפועל לפי 1 אגורות למגה.

   ()
זהירות: תוספת תא קולי. ב-ynet פורסם לאחרונה על טריק התא הקולי של החברות - הן החלו לגבות עליו כסף לאחרונה אחרי ששנים השירות הזה ניתן בחינם. יש חברות, כמו סלקום, שמצרפות לקוחות חדשים לשירות תא קולי באופן אוטומטי גם בלי שביקשו. השירות יינתן במשך שלושה חודשים חינם ואחר כך יעלה 6.90 שקלים בחודש.

   ()
עוד תשלומים: גם הודעות תמונה - סמס עם תמונה שמכונה MMS עולה כסף. למשל 60 אגורות ב-012 מובייל ו-2 אגורות בגולן טלקום. בנוסף יש תשלומים על איחורי תשלום, חריגה מהוראת קבע וכיו"ב.

 

ברמי לוי תשלמו 19.90 שקלים עמלה בגין תשלום חוזר ו-29.90 שקלים על מכתב לתשלום שלא כובד. בגולן טלקום, לקוחות שלא משלמים באשראי, ישלמו חמישה שקלים דמי טיפול בהרשאה לחיוב חשבון בנק (למחזור חיוב) ו-15 שקל דמי הקמת הרשאה חד פעמיים לחיוב חשבון בנק, כשמדובר בהוראת קבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
אילוסטרציה: Shutterstock
מלחמת הסלולר
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים