שתף קטע נבחר

10 עובדות על אנדרואיד 10

הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה מתחילה להתגלגל לסמארטפונים. מהם החידושים העיקריים ומדוע גוגל לא העניקה לגרסה החדשה שם של ממתק?

אנדרואיד 10, הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בעולם לסמארטפונים, צפויה לצאת היום (ג') לדרך באופן רשמי. הראשונים שיקבלו את העדכון הם משתמשי סדרת פיקסל מבית גוגל - החברה שעומדת מאחורי אנדרואיד. בחודשים הקרובים תגיע גרסה 10 גם לסמארטפונים של יצרניות אחרות, אחרי שתעבור התאמות כאלה ואחרות.

 

אנדרואיד (עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)
הלוגו החדש של אנדרואיד(עיבוד תמונה. צילום: shutterstock)

 

 

הנה 10 עובדות שכדאי לדעת על אנדרואיד 10:

 

בלי מתוקים: הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה נקראת בפשטות אנדרואיד 10 ולא קיבלה שם של קינוח כמו בשנים קודמות (גרסה 9 נקראה אנדרואיד פאי, גרסה 8 נקראה אוראו, וזו שלפניה - נוגט). בחברה הסבירו כי אנדרואיד הוא מותג גלובלי, בעוד שהקינוחים והמתוקים הללו אינם מוכרים בכל מדינה בעולם ("פאי אינו משמש כקינוח בכל מקום", נכתב בהודעה שפרסמה גוגל). הציניקנים, מאידך, בוודאי יאמרו שגוגל פשוט התקשתה למצוא קינוח שמתחיל באות Q, שאליה הגיעה השנה. 

 

אנדרואיד (צילום: shutterstock)
תגידו ביי למתוקים. אנדרואיד פאי(צילום: shutterstock)

 

מיתוג חדש: השנה גוגל החליטה לרענן את הלוגו של אנדרואיד, שלא הוחלף מאז 2014, ולשלב בתוכו בפעם הראשונה את הרובוט הירוק המזוהה עם מערכת ההפעלה (בתמונה למעלה). העיצוב החדש, מסבירים בגוגל, אמור להפוך את הלוגו לקריא יותר - במיוחד עבור אנשים הסובלים מלקויות ראייה.

 

תקפלו אותו: אנדרואיד 10 צפויה לתמוך בסמארטפונים מתקפלים ולאפשר למשתמשים שימוש רציף באפליקציות, בלי השהיות, בזמן שהם פותחים וסוגרים את המסכים. נכון שהסמארטפונים המתקפלים האלה עוד לא כאן, אבל גלקסי פולד של סמסונג ומייט X של וואווי כבר ממש מעבר לפינה. זאת אומרת, בהנחה שלא יהיו דחיות נוספות. 

 

מצב כהה: האמת, די מוזר שרק עכשיו הפיצ'ר הזה מגיע לאנדרואיד. במצב כהה (Dark Mode), כפי שמשתמע משמו, מערכת ההפעלה עוברת לסט של גוונים כהים יותר. יש שתי סיבות עיקריות להשתמש בו: אם אתם נמצאים בחדר חשוך ולא רוצים להפריע למישהו שמנסה להירדם או לישון לידכם, או אם אתם מעוניינים לחסוך בחיי הסוללה. אה, ויש גם כאלה שחושבים שזה פשוט יפה יותר.

 

 

תמלול וידיאו: אחת התכונות המסקרנות של אנדרואיד 10 נקראת Live Caption, והיא מאפשרת לתמלל סרטונים באנגלית בזמן אמת. הפעולה נעשית במכשיר עצמו, ולא על השרתים של גוגל, ולא נדרש לשם כך חיבור לאינטרנט (כך שלכאורה לא אמור להיות חשש מפגיעה בפרטיות). הפיצ'ר הזה נועד לסייע למשתמשים עם לקויות שמיעה, אבל סביר להניח שגם משתמשים אחרים ימצאו בו תועלת. למשל אם אתם רוצים לצפות בסרטון במצב שקט. פרט טריוויה מעניין: Live Caption פותח על-ידי מהנדסי גוגל בישראל

 

נא לא להפריע: Focus Mode, מצב ריכוז אם תרצו, יאפשר למשתמשים לבחור אפליקציות ספציפיות שמהן הם רוצים להתעלם לפרק זמן מסוים. צריכים לסיים פרויקט גדול אבל ההודעות הבלתי פוסקות בוואטסאפ ו טלגרם מסיחות את דעתכם? הפיצ'ר הזה יעזור לכם להתגבר על הקושי. 

 

חיים בבועה: אנדרואיד 10 תגיע עם חלון התראות מסוג חדש, שירחף כמו בועה מעל האפליקציה שבה אתם משתמשים באותו רגע - די דומה ל-Chat Heads שקופצים לכם על המסך בזמן שיחה במסנג'ר של פייסבוק. אתם תוכלו לשנות את המיקום של הבועה הזאת ולגרור אותה על פני המסך. כדי לשלוח לכם התראות מסוג זה, האפליקציות השונות על המכשיר שלכם יצטרכו לקבל מכם הרשאה.

 

 

בקרת הורים: הגרסה החדשה תאפשר להורים לשלוט טוב יותר בסמארטפון של הילדים - למשל לקבוע אילו אפליקציות ניתן להתקין עליו, להגביל את זמן המסך ואפילו לקבוע שעה שבה הסמארטפון יושבת סופית לפני שעת השינה. וכן, יהיה כפתור "עוד חמש דקות" לילדים סרבנים במיוחד. 

 

תזיזו את האצבעות: לא בטוח שכולם יאהבו את זה, אבל גוגל נוטשת השנה את כפתורי הניווט שבתחתית המסך ועוברת לממשק שמבוסס על מחוות אצבע. בתחתית המסך יהיה פס לבן שבאמצעותו תוכלו לעבור למסך הבית (החלקה למעלה), לחזור אחורה (החלקה ימינה או שמאלה) ולעבור בין אפליקציות (החלקה למעלה והצידה). 

 

דגש על אבטחה ופרטיות: גוגל תנסה לדלג על יצרניות הסמארטפונים השונות, שמעכבות לעתים עדכוני אבטחה חשובים לאנדרואיד, ובמסגרת "פרויקט מיינליין" תספק את העדכונים הללו ישירות למכשירי אנדרואיד 10. כמו כן, למערכת ההפעלה יתווסף מרכז בקרת פרטיות בווילון ההתראות, שבו יהיה ניתן לשנות הגדרות הקשורות לשיתוף מידע עם אפליקציות ועם גוגל. ועוד חידוש חשוב: תוכלו להעניק לאפליקציות אישור לעקוב אחרי המיקום שלכם רק בזמן שהן פועלות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיבוד תמונה. צילום: shutterstock
אנדרואיד 10 כבר כאן
עיבוד תמונה. צילום: shutterstock
מומלצים