שתף קטע נבחר

שיבא: בן שנה נפטר מחיידק דלקת הריאה הקטלני "פנאומוקוק"

התינוק הובהל לבית החולים לאחר שסבל מחום גבוה וישנוניות. מצבו החל להידרדר והוא הועבר ליחידה לטיפול נמרץ תוך פעולות החייאה, אולם למרות מאמצי הרופאים מערכות גופו קרסו והוא נפטר

תינוק בן שנה נפטר מהחיידק הקטלני "פנאומוקוק", הגורם לדלקות ריאות בתינוקות, ילדים ומבוגרים: התינוק אושפז במצב כללי קשה, ומצבו הלך והידרדר עד לקריסת מערכות. מבירור שנערך עד כה, התינוק היה מחוסן על פי שיגרת החיסונים המקובלת בישראל.

 

האסון התרחש בשבוע שעבר: התינוק, תושב המרכז, הובהל לחדר מיון ילדים של בית החולים שיבא בתל השומר לאחר שסבל מחום גבוה, קשיי נשימה וישנוניות. בשל מצבו, הוא הועבר ליחידה לטיפול נמרץ ילדים, ומצבו המשיך להידרדר.

 

מחשש לזיהום חיידקי, הצוות הרפואי החל בטיפול אגרסיבי באנטיביוטיקה לתוך הווריד, יחד עם טיפולים נוספים מצילי חיים, אך מצבו של התינוק המשיך להידרדר, עד שלקה בקריסת מערכות ודום לב.

 

טיפול נמרץ תינוק (צילום: shutterstock)
מצבו הידרדר ומערכות גופו של התינוק קרסו(צילום: shutterstock)

 

קיראו עוד:

ארגון הבריאות העולמי דירג: 12 החיידקים העמידים לכל סוגי האנטיביוטיקה

דלקת ריאות בילדים: תמיד צריך צילום רנטגן?

 

בדיקות מעבדה שנערכו לו, גילו כי הוא נדבק בחיידק "פנאומוקוק". חיידק זה גורם כאמור לדלקות ריאות, דלקות קרום המוח וזיהום קשה בדם. חיסון נגד חיידק זה נמצא מזה מספר שנים בשיגרת החיסונים בישראל ובעולם, אולם במקרים נדירים גוף הילד אינו מפתח מספיק חסינות נגדו, עד שהוא גורם למחלה קשה.

 

על פי הידוע, אלפי ישראלים נדבקים בחיידק הפנאומוקוק מדי שנה, כ-40 מתים מסיבוך שלו. החיסון נגד החיידק ניתן לתינוקות בגיל חודשיים, ארבעה חודשים ובגיל שנה, והוא מכסה 13 זנים של החיידק. החיסון ניתן גם למבוגרים מעל גיל 65 ולחולים במצב של חסר חיסוני.

 

החיידק פנאומוקוק, הוא אחד משלושה חיידקים שכיחים (לצד רבים אחרים נדירים יותר), העלולים לגרום לזיהום קשה בדם ולקריסת מערכות. חיידק נוסף הוא החיידק האלים מנינגוקוק, הגורם להופעת נקודות דימום על העור (פטכיות) שאינן נעלמות במתיחת העור או לחיצה עליהן, והחיידק סטרפטוקוק, שלרוב גורם לדלקת גרון קלה, אך במקרים נדירים עלול להתפתח למחלה קשה.

 

אלה סימני האזהרה שדורשים פנייה דחופה לחדר המיון:

חום מעל 3 ימים רצופים בפעוטות מתחת לגיל 3.

ישנוניות יתר וחוסר תגובה.

נשימות מהירות (מעל 40 בתינוק, מעל 20 במבוגר).

הקאות מרובות.

אי מתן שתן מעל 10 שעות.

כאבי ראש המעירים מהשינה.

דימומים עוריים שאינם נעלמים בלחיצה (פטכיות).

 

צפו: כך תזהו את החיידק האלים באמצעות כוס

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים