שתף קטע נבחר

הבעלים של רשת לנדוור: הוצאנו את הטונה מהתפריט

בעקבות מקרי הרעלת הטונה, הרשת החליטה לבחון מחדש את השימוש בדג, שנחשב לאחד ממוצרי היסוד בכל בית קפה. בענף חושבים שמדובר ב"סיבוב על גב המשבר". המכירות בסופרמרקטים לא נפגעו בינתיים

 

 

אחד מבעלי רשת לנדוור עופר מאור, אמר הערב (ה'): "לא נגיש טונה בסלטים, כריכים וארוחות הבוקר". לטענתו, בעקבות המקרים האחרונים אשר התפרסמו בתקשורת, "הרשת החליטה לבחון מחדש את השימוש בטונה בתפריט.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

שניים אושפזו לאחר שאכלו כריך טונה מארומה ת"א, בת 41 במצב קשה

בעקבות מקרי הרעלת הטונה: מה התסמינים ואיך להימנע?

לא רק בארומה ת"א: נבדקים מקרי הרעלות טונה ברחבי הארץ

 

"מתוך אחריות ושקיפות כלפי אורחינו, מעתה ועד סיום תהליך הבחינה יחד עם מהנדסי מזון ומומחים בתחום לא נגיש טונה בסלטים, כריכים וארוחות הבוקר. אנו רואים בצעד זה חשוב וקוראים לעלי עסקים נוספים לבחון את השימוש במוצר הגלם הזה שכן בריאות הציבור היא לפני הכל".

קפה לנדוור תל אביב (צילום: אייל מרילוס)
קפה לנדוור תל אביב(צילום: אייל מרילוס)

בבית קפה בת"א אמרו היום ל-ynet כי הלקוחות הפסיקו לקנות את כריך הטונה שנחשב למוצר מספר 1 במקום. לעומת זאת, בסניפי ארומה ת"א שעמדה במרכז פרשת הרעלת הטונה - נראה היה למראית עין שהעסקים מתנהלים כרגיל גם אחרי הוצאת הטונה מהתפריט. טונה הוגשה בתשע מנות בתפריט ארומה.

 

בענף רשתות הקפה חושבים שהמהלך של לנדוור הוא מעין "סיבוב על המשבר". באחת מהרשתות אמרו ל-ynet: "אנחנו מגישים טונה עשרות שנים. לומר שיש בעיה בטונה, זה לומר שיש בעיה ברשתות בתי הקפה בכלל, במקום פשוט להודות שמה שקרה בארומה ת"א, היה מקרה נקודתי שקשור בבעיית אחסון ובמזג אוויר מסויים. טונה לא יותר מסוכנת מסלמון או מירק לא שטוף. בעוד שבוע יחזירו את הטונה לתפריט אחרי 'שבדקו' ומה עשו בזה? רעש מיותר במקום להרגיע את הציבור ולומר שטונה זה לא מוצר מסוכן אם מטפלים בו לפי ההנחיות".

 

ברשתות השיווק אמרו ל-ynet כי לא מורגשת ירידה במכירות טונה בקופסאות שימורים. "אין ירידה לעומת השבוע שעבר", אמרי לנו ברשת אחת. ברשת גדולה נוספת מסרו כי בשל חול המועד יש ירידה של 1.5% במכירות כמדי שנה ואין ירידה מיוחדת במכירות טונה.

 

"דג הטונה הוא לא האויב החדש של ישראל"

בענף המסעדנות טוענים שכריכי וסלטי טונה נמכרים כבר שנים וההרעלות הן נדירות. מנכ"ל איגוד המסעדות שי ברמן מסר: "אנחנו מאחלים החלמה מהירה למי שנפגע באירוע המצער בסניף בית הקפה של ארומה בת״א. טוב עשתה הנהלת הרשת, שהודיעה מיוזמתה על סגירת הסניף עד לבירור נסיבות המקרה ופועלת ברצינות ובשקיפות לבדיקה יסודית ומעמיקה.

 

"בישראל נמכרים מידי יום אלפי ק״ג של דג טונה ,בתצורות שונות, למסעדות ומשקי בית. המקרה הבודד והמצער, בסניף של ארומה ת״א, איננו מעיד על הכלל. דג הטונה איננו האויב הדמוגרפי החדש של מדינת ישראל ואפשר לצרוך אותו בצורה בטוחה וללא כל חשש, כל עוד מקפידים על טיפול ואחזקה נאותים, כפי שקורה ברב הגורף של המסעדות ובתי הקפה בישראל". 

סניף ארומה ברחוב מנחם בגין בתל אביב נסגר לקהל (צילום: מוטי קמחי)
סניף ארומה ברחוב מנחם בגין בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
  

לא רק בארומה ת"א: נבדקים מקרי הרעלות טונה ברחבי הארץ

במשרד הבריאות התקבלו מאז אתמול (רביעי) לא מעט דיווחים מאנשים שאכלו טונה במקומות מסחריים, כאמור, חלקם אף פונו ואושפזו בבתי חולים ברחבי הארץ. אחת מהן, בת 30, אושפזה לאחר הרעלת מזון מטונה בבית החולים שיבא בתל השומר. עם זאת מציינים במשרד הבריאות כי ריבוי הדיווחים נובע בין היתר מהגברת השיח בנושא בכלי התקשורת וברשתות החברתיות, אך גם בשל מזג האוויר החם - משום שבמקרים שבהם נשארת הטונה מחוץ לקירור, היא עלולה להתקלקל ולגרום להרעלה. הבוקר יתקבלו במשרד תוצאות הבדיקות שנערכו בסניף ארומה בדרך מנחם בגין בתל אביב.

 

אתמול פורסם לראשונה ב-ynet כי אחרי ששני סועדים אושפזו, ארומה תל אביב ביצעה איסוף והחלפה של כלל מוצרי הטונה בכל סניפי הרשת. בנוסף, החליטה הרשת לסגור עד להודעה חדשה את הסניף בדרך בגין. שלשום פורסם כי שניים אושפזו לאחר שאכלו כריך טונה בסניף המדובר, וכי אחת הסועדות - בת 41 - נמצאת במצב קשה מאוד. אותה אישה, שירי פורר, שוחררה בינתיים מבית החולים איכילוב. "אני בעיקר מזועזעת מהתגובה של הרשת שניסתה לגלגל את זה עליי ומקווה שהם יעשו בדק בית. אני בינתיים גמרתי עם טונה", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אייל מרילוס
קפה לנדוור בת"א
צילום: אייל מרילוס
מומלצים