תיק 1000: "יחסים פסולים, מעשים בניגוד למחויבות לציבור"
נתניהו ורעייתו קיבלו סיגרים, שמפניות ותכשיטים מארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר בשווי מאות אלפי שקלים בשיטתיות. טובות ההנאה "ניתנו בזיקה לתפקידו הציבוריים ומעמדו כראש ממשלת ישראל" - ונתניהו "פעל כדי להסתיר" | עיקרי האישום
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, החליט להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בגין מרמה והפרת אמונים בתיק 1000. על פי כתב האישום, מחודש אוקטובר 2011 ועד לחודש דצמבר 2016 , קיבלו בנימין נתניהו ורעייתו שרה מאיש העסקים ארנון מילצ'ן טובות הנאה שונות. עוד עולה מהאישום כי בשנת 2013 הכיר מילצ'ן לנתניהו את איש עסקים האוסטרלי ג'יימס פאקר, ובשנים 2016-2014 קיבלו נתניהו ורעייתו מפאקר טובות הנאה שונות גם כן.
מדינת ישראל נגד בנימין נתניהו: הסיקור המלא
לקריאת כתב האישום המלא - לחצו כאן
חסינות אחרי הגשת האישום: מצבו המשפטי של נתניהו
הצהרת מנדלבליט: בלב כבד, בלב שלם
נתניהו מגיב: "ניסיון להפיכה שלטונית"
בכחול לבן קוראים לנתניהו להתפטר
השוחד בתיק 4000: יחסי "תן וקח"
תיק 2000: נתניהו לא סירב להצעת השוחד
לפי כתב האישום, מעשים אלה של נתניהו הם "מעשי הפרת אמונים הפוגעים פגיעה מהותית באמון הציבור ובטוהר המידות. זאת, בכך שקיים במשך שנים מערכת יחסים פסולה עם מילצ'ן ופאקר במסגרתה קיבל יחד עם רעייתו טובות הנאה בהיקפים גבוהים מאוד, בזיקה לתפקידיו הציבוריים של נתניהו ולמעמדו כראש ממשלת ישראל".
עוד נכתב כי נתניהו ביצע "מעשי הפרת אמונים הפוגעים פגיעה מהותית באמון הציבור, בטוהר המידות ובתקינות המעשה המינהלי בכך שפעל במילוי תפקידיו הציבוריים בניגוד עניינים חריף ומתמשך בין מחויבותו האישית למילצ'ן לבין מחויבותו לציבור. הנאשם נתניהו פעל להסתרת טובות ההנאה אותן קיבל ממילצ'ן ומפאקר, ובכלל זה נמנע מלהצהיר בפני מבקר המדינה על ניגוד העניינים בו היה מצוי כתוצאה מקבלת טובות ההנאה וקשריו האישיים עם מילצ'ן".
סיגרים שמפניות ותכשיטים במאות אלפי שקלים
לפי האישום, טובות ההנאה ממילצ'ן ומפאקר, שכללו קופסאות סיגרים ומארזי שמפניות, ניתנו לבנימין ושרה נתניהו באופן רציף, במענה לבקשות ואף דרישות, בין היתר באמצעות משלוחים, גם כאשר מילצ'ן ופאקר לא שהו בישראל, עד כדי כך שהפכו למעין "קו אספקה". היקף טובות ההנאה הצטבר לסך של 690 אלף שקל, והם ניתנו לנתניהו בזיקה לתפקידיו הציבוריים ולמעמדו כראש ממשלת ישראל.
בכתב האישום מפורט כי שווי טובות ההנאה שקיבלו נתניהו ורעייתו ממילצ'ן הגיע ל-462,602 שקל, שכללו סיגרים – 267,254 שקל, שמפניות – 184,448 שקל, תכשיטים – 10,900 שקל. בנוסף שווי טובות ההנאה שהתקבלו מפאקר עמד על 229,174 שקל, שכללו סיגרים – 145,577 שקל ושמפניות – 83,597 שקל.
לפי כתב האישום נתניהו עצמו היה מודע למלוא היקף קבלת הסיגרים ולקבלת התכשיטים, כמו גם לקבלת שמפניות בהיקף ניכר ובאופן שיטתי. המוצרים ניתנו לנתניהו ורעייתו במהלך ביקורים ובאמצעות משלוחים.
בכתב האישום מתוארים היחסים בין נתניהו ומילצ'ן לאורך השנים, ומצוין כי מילצ'ן שימש לנתניהו איש אמון שביצע בשליחותו משימות תיווך רגישות בתחום הפוליטי. ואף ביצע בשליחותו משימות תיווך רגישות בתחום התקשורתי. כך למשל, פעל מילצ'ן בשנת 2009 בשליחות נתניהו מול הנאשם בתיק 2,000 נוני מוזס, בעלי "ידיעות אחרונות", ומול בעליו של העיתון "ישראל היום", שלדון אדלסון, כדי לקדם הסכמה לפיה אדלסון יגביל את התפוצה של מהדורת סוף השבוע של העיתון "ישראל היום" ואילו מוזס יימנע מפרסומים שליליים בעניינו של נתניהו.
בנוסף נכתב כי במהלך השנים פנה מילצ'ן, בשליחות נתניהו למוזס, וביקש ממנו להימנע מפרסומים קונקרטיים בעניינו ובעניין משפחתו. כחלק מהיחסים בין נתניהו למילצ'ן, ראש הממשלה נענה לבקשתו של מילצ'ן ונשא בשנת 2014 דברים בביתו בארצות הברית בפני קהל הנוגע לתחום עיסוקו, וכן נעתר לבקשתו של מילצ'ן להצטרף לפמליית ראש הממשלה, עת נשא נתניהו נאום מדיני בקונגרס האמריקני בשנת 2015.
התמורה: סיוע ישיר מגורמי השילטון בעניינים אישיים
בכתב האישום מצוין כי "נוכח שלל הזיקות בין נתניהו למילצ'ן, היה על נתניהו להימנע כליל מלעסוק בענייניו של מילצ'ן, במסגרת תפקידיו", אך אף על פי כן, בשנים 2014-2013 פעל נתניהו מול גורמי ממשל אמריקנים על מנת שתינתן למילצ'ן אשרת כניסה לארצות הברית, בשני אירועים: בשנת 2013 , נתניהו פנה לשר האוצר באותה העת, יאיר לפיד, בעניין הארכת משך הפטור מדיווח ותשלום מס הכנסה הניתן לתושבים חוזרים, ממנו נהנה מילצ'ן, ובשנת 2015 , נתניהו פעל בעצמו והנחה את שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, לסייע למילצ'ן בעניינים הנוגעים לרגולציה, בקשר לעסקת מיזוג בין חברות התקשורת "רשת" ו"קשת", על מנת שהשקעה שבחן מילצ'ן באותה העת תהיה כדאית עבורו מבחינה כלכלית.
כפי שפורסם הבוקר ב- ynet, חוקרי המשטרה שחקרו את מילצ'ן התמקדו בעיקר בקידום המיזוג בין "קשת" ו"רשת", בערוץ 2. לפי חשד החוקרים, מילצ'ן נתן את כל המתנות שהודה בהן בתמורה לכך שנתניהו יעזור לו במיזוג קשת ורשת. לפי תמלילי החקירה, מילצ'ן אמר לחוקרים כי "אם המילה שוחד תדלוף, זה יהרוס אותי".
לפי כתב האישום, במהלך הפגישות והשיחות הטלפוניות שקיים פילבר עם מילצ'ן ובעלי מניות בחברת קשת, פילבר הבהיר, על דעת הנאשם נתניהו, כי משרד התקשורת לא יהווה חסם למיזוג בין רשת לקשת.
בסופו של יום עסקת המיזוג לא יצאה לפועל נוכח מחלוקת עסקית בין בעלי המניות ברשת לבעלי המניות בקשת, ועל כן לא הובא העניין לאישור רשמי של גורמי הרגולציה.