שתף קטע נבחר

חברת הבנייה אורתם סהר חוזרת לביהמ"ש; חשש לחדלות פירעון

לאחר שכבר נמכרה בהסדר נושים לפני 3 שנים, הבנקים מחזירים את חברת הביצוע הקבלנית לדיון בביהמ"ש המחוזי בת"א. כעת החברה ניצבת בפני צומת דרכים

חברת הביצוע הקבלנית אורתם סהר מגיעה הבוקר (א') שוב לבית המשפט לאחר שכבר נמכרה בהסדר נושים בדצמבר לפני שלוש שנים. הבנקים שלא אישרו לה מסגרות אשראי לערבויות ביצוע בשלוש השנים האחרונות, ומצבו הקשה של שוק חברות הביצוע בתחום הנדל"ן בארץ הובילו לכך שאורתם סהר ניצבת בצומת דרכים.

 

אורתם סהר תימכר לקבוצת אסייג-אלוני

נאמני אורתם סהר הגישו הצעת רכש חדשה

קריסת אורתם סהר: צמצומים במטה החברה

 

הבוקר מתקיים דיון גורלי בביהמ"ש המחוזי בתל אביב, בפני השופט איתן אורנשטיין, שבו ידווח עו"ד רם כספי על הסדר בגיבוש. עו"ד כספי מונה באוקטובר האחרון למנהל מיוחד במטרה לנהל מו"מ להצלת החברה מול הבנקים, שאר הנושים והנאמנים. בתום הדיון היום צפויה החלטה דרמטית מבחינת החברה: הליכה להסדר שיעמיד לה מסגרות של ערבויות ביצוע ואמור לאפשר את עלייתה לפסי פעילות תקניים - או שהיא עלולה להיכנס להליכי חדלות פירעון.

אתר בנייה של אורתם סהר (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
אתר בנייה של אורתם סהר(צילום: ניצן דרור)
בשבועות האחרונים מנהל עו"ד כספי מגעים קדחתניים במטרה למצוא פתרון יצירתי למצבה של אורתם סהר. בדיונים בחודשים האחרונים התחוור כי סגירת הברזים בשנים האחרונות על ידי ארבעת הבנקים שהעמידו אשראי ומסגרות ערבויות לחברה בעבר: לאומי, דיסקונט, פועלים ואיגוד, הכבידה עליה והיא הלכה והידרדרה.

 

אורתם סהר עברה כאמור הסדר נושים בדצמבר 2016, שבסיומו נרכשה על ידי חנן אסייג וקבוצת YSB. בתחילת תקופת ההסדר לפני שלוש שנים, עמד סך הערבויות הבנקאיות שהעמידו ארבעת הבנקים ואשר בשל ההסדר לא חולטו, על כ-350 מיליון שקל.

 

בשנים האחרונות, תחת בעלות חדשה, הצליחה אורתם סהר להיכנס למיזמים חדשים, ולבנות אלפי יחידות דיור בכל הארץ ונראה היה שחל מפנה במצבה העסקי. אולם הבנקים המשיכו להערים קשיים ולמעשה מאז הסדר החוב, נותרה קבוצת אורתם במחלקות לאשראים המיוחדים, כמו כן, לא אושרה לה מסגרת אשראי לצורכי הון החוזר ולמטרת הנפקת ערבויות בנקאיות חדשות.

בסיבוב הקודם: תיק אורתם סהר בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בסיבוב הקודם: תיק אורתם סהר בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
  

על אף שהבעלים החדשים הזרימו הלוואות בעלים בסך העולה על 25 מיליון שקל לאורתם סהר במהלך תקופת ההסדר, ואף שילמו לקופת הסדר הנושים סכום העולה על 30 מיליון שקל, נותרו המחלוקות ההיסטוריות מול הבנקים בלב ענייניה של אורתם. הבנקים מחזיקים עדיין בשעבודים שוטפים על נכסיה של אורתם, ומקשים על הוספת גורם מממן נוסף לפעילותה ומסרבים להעמיד מסגרות של ערבויות ביצוע לחברה.

 

באוקטובר 2018 הגישה אורתם בקשה לביהמ"ש בנוגע לעניין השעבודים השוטפים שהטילו עליה הבנקים. הצדדים בתיווכו של בית המשפט נכנסו למשא ומתן אך הגיעו לפתרון מוסכם. עד למועד זה, הלך מצבה העסקי של אורתם סהר והסתבך. לבסוף מינה בית המשפט את עו"ד כספי בסוף אוקטובר כדי לנסות ולסייע בגיבוש הסדר מול הבנקים.

 

לכלכליסט נודע כי בשבוע שעבר התקיים דיון סוער שלווה בחילופי האשמות בין הצדדים. במהלך הדיון הדגישה הקבוצה ועו"ד כספי את הצורך הדחוף במציאת פתרון. בהמשך הגיש עו"ד כספי עדכון ובו הסדר חדש ועדכני. לאחר מכן נקבע הדיון הגורלי שצפוי להתקיים הבוקר בביהמ"ש.

 

כיום עולה החשש שאורתם תתקשה לעמוד בהסדר הנושים ההיסטורי שנעשה בסוף 2016. החשש הוא בין היתר כי יש סכנה שתסולק מפרויקטים שונים שהיא מנהלת. ברבעון השני של 2019 הכניסו רואי החשבון של אורתם הפניה לתשומת לב לדוחות הכספיים של החברה.

 

היות ואורתם סהר מוחזקת (50%) על ידי קבוצת האחים יעקובי, שהינה חברה ציבורית, פרסמה הבוקר יעקובי דיווח מדי שלפיו היא נאלצת לדחות את מועד פרסום הדו"חות הכספיים שלה לרבעון השלישי, שכן עקב מצבה של אורתם ולפני הדיון הקבוע בבית המשפט, אין ביכולתה של אורתם לערוך דוחות כספיים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
אתר בנייה של אורתם סהר
צילום: ניצן דרור
מומלצים