שתף קטע נבחר

"אנטישמיות ורדיפת יהדות": סמוטריץ' נגד "בארכבת"

"כל עוד אני שר התחבורה יהיו דוכני תפילין ברכבת – ולא רק", צייץ אתמול שר התחבורה בצלאל סמוטריץ', לאחר שדף הפייסבוק "בארכבת" שיתף תמונה של חסיד חב"ד המפעיל דוכן בכניסה לרכבת. מנהל הדף מעוז ינון מסר: "העמוד מדווח על תקלות". ברכבת בחרו שלא להגיב

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

הקרב האינטרנטי בין שר התחבורה לדף הפייסבוק המתנגד להנחת תפילין בשטח הרכבת: מעוז ינון, מנהל דף הפייסבוק הפופולרי "בארכבת" המשמש את הגולשים בהעלאת ליקויים ברכבת ושיתופם ברשת, העלה אתמול לטוויטר תמונה של חב"דניק המפעיל דוכן להנחת תפילין בכניסה לתחנת הרכבת בתחנת "תל אביב השלום". מתחת לתמונה נכתב: "אז ביררנו ... אסור לפתוח דוכנים להנחת תפילין בתחנות הרכבת. נתקלתם – דוווחו ונטפל".

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

"לתומי חשבתי שבאתם לשפר את השירות של הרכבת ולא לעסוק ברדיפת יהדות ואנטישמיות", צייץ בתגובה שר התחבורה בצלאל סמוטריץ והבהיר, "כל עוד אני שר התחבורה מותר ואף רצוי להעמיד דוכני יהדות והנחת תפילין ולא רק בהם". הוא חתם את הציוץ בכך שהזמין גולשים ש"נתקלו בקושי בהנחת תפילין" לפנות אליו והוא יסייע להם.

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

  

ציוצו של סמוטריץ' גרר שלל לייקים, תגובות וציוצים מחדש. חלק מהמגיבים שיבחו את השר, ביניהם חבר הכנסת לשעבר, אורן חזן שכתב: "לכו לרכבת בברלין עוכרי ישראל אנטישמיים שכמותכם. במדינת היהודים יהיו דוכני תפילין בכל מקום!". גולשים אחרים ביקרו בחריפות וטענו כי "הרכבת צריכה להיות מקום לא פוליטי ולא דתי. אולי יקימו שם גם דוכן של עופר כסיף?".

 

  (מתוך "טוויטר")
(מתוך "טוויטר")

 

הרבי מלובביץ' היה הראשון ליזום את "מבצע תפילין", ב-1967, במטרה לעודד גברים לקיים את המצווה. מאז, טוענים החסידים, הם מתמודדים עם עלבונות או דרישה לפירוק הדוכן. לדבריהם, היו גם מקרים שבהם פקחי עירייה חילקו לאנשי חב"ד דו"חות  בגין פעילותם.

 

"העמוד מתריע על ליקויים מסוכנים"

מנהל דף הפייסבוק מעוז ינון, הודיע על רקע דבריו של סמוטריץ' כי "עמוד 'בארכבת' מדווח על תקלות, כשלים וליקויים ברכבת ישראל - וכאלו לא חסרים ברוך ה' - כבר שלוש שנים. כך עשינו גם הפעם. אנחנו חושבים שהרכבת צריכה לעבוד בנהלים ברורים ושקופים - אין לנו שום דבר נגד אירגון או עמותה כזאת או אחרת - נהפוך הוא".

 

הציוץ שעורר סערה (מתוך "טוויטר")
הציוץ שעורר סערה(מתוך "טוויטר")

 

עוד הוסיף כי לא ינקוט בצעדים נגד הפעלת הדוכנים של חב"ד. "לא ביררנו מה עמדת החוק. יש לנו נושאים חשובים יותר - הזיהום ברציפים, בעיות תפעוליות חמורות שמסכנות את הנוסעים, מחסור בציוד, צפיפות קשה, פגיעה בתושבי הפריפריה ועוד", אמר ינון וטען כי מיקומו של הדוכן בתחנת "תל אביב השלום" מוצב בעמדה לא בטיחותית צפופה ומסוכנת.

 

"מעולם לא כפינו את עצמנו" 

ברכבת ישראל בחרו שלא להגיב על הידיעה. יחד עם זאת, גורם ברכבת הבהיר כי האיסור החוקי הוא להציב דוכן למטרת רוכלות. "כאן אין רוכלות כי אין מטרה כספית, לא מדובר בפעילות פוליטית, וכמובן שאין בעיה בטיחותית. גם אין הפרעה לנוסעים כי הדוכן בצד - ומי שרוצה ניגש". הגורם ציין כי על פי החוק, הצבת דוכן מחייבת "אישור פקיד רכבת" ואכן עמותות שונות, כמו "האגודה למלחמה בסרטן", מבקשות ומקבלות אישור להצבת דוכנים בכניסה לתחנות הרכבת השונות.

 

בחרו לא להגיב. רכבת ישראל (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
בחרו לא להגיב. רכבת ישראל(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

מנהל אגף דוברות חב"ד, מוני אנדר מספר כי בחסידות חב"ד לא לקחו קשה מידי את הפוסט האחרון ש"חשף" את דוכן הנחת התפילין של החסידות. "פעם בכמה זמן אנחנו 'מעצבנים' מישהו שממהר לקחת בעלות על המרחב הציבורי, לפרוק את יחסו השלילי ליהדות ולשאול למה בעצם אנחנו לא ספונים באיזה עיירה דתית מתוחמת במקום לראות אותנו בשטח". הוא סובר כי דוכני התפילין שמפעילים חסידי חב"ד בכל הארץ כבר למעלה מ-50 שנה מעולם לא כפו את עצמם ולא הפריעו לאיש. "הכל נעשה תמיד בחיוך ובהרגשה טובה, בין אם יש רצון להניח תפילין ובן אם אין".

 

עוד הוסיף אנדר: "לשמחת הארגון, הפעם שר התחבורה קטע את ה'חגיגה' באיבה והבהיר בצורה ברורה את מה שמובן מאליו לרוב המוחלט שגר פה: בארץ ישראל, במדינת היהודים, דוכן הנחת תפילין הוא שירות ולא מטרד".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
בצלאל סמוטריץ', שר התחבורה
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים