עומר מילר מלמד: כך תכינו סלמון בתנור
מפחדים להכין דגים? השף עומר מילר מסביר איך עושים סלמון בתנור ברוטב אסייתי, קליל ומושלם. מתכון מהיר, פשוט - והכי חשוב: טעים. יאללה לעבודה
יש אנשים שנרתעים מהכנת דגים, אפילו מפחדים, אבל מהמתכון שלפניכם אין מה לפחד - בכמה צעדים פשוטים תכינו מנת סלמון בתנור.
עוד מתכונים של עומר מילר:

המצרכים:
400 גר' נתח של פילה דג סלמון, נקי מעצמות
1/4 כוס שמן זית
מעט שמן שומשום
2-1 כפות סויה
2-1 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
לתוספת עלים ירוקים -
3-2 עלים ירוקים (חסה, בקצ'וי או כל מה שאתם אוהבים)
מעט שמן זית
מיץ מחצי לימון
מעט שומשום שחור
מעט שומשום לבן
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5692720~9839987","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/03/11/9839987/9839987_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":""}}אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה שמן זית, שמן שומשום, סויה, סילאן ומיץ לימון, ומערבבים.
- משרים קצת את הדג במרינדה (לא חובה).
- מכניסים את הדג לתבנית כשהעור כלפי מטה, ושופכים עליו את המרינדה. דואגים שהרוטב יכסה את כל הדג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 20-15 דקות.
- מעבירים את הדג לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב. מניחים בשולי הצלחת עלים ירוקים.
- בקערה קטנה מערבבים שמן זית, מיץ לימון ושומשום, שופכים על החסה, ומגישים.
סלמון בתנור
מומלצים
