שתף קטע נבחר

עומר מילר מלמד: כך תכינו סלמון בתנור

מפחדים להכין דגים? השף עומר מילר מסביר איך עושים סלמון בתנור ברוטב אסייתי, קליל ומושלם. מתכון מהיר, פשוט - והכי חשוב: טעים. יאללה לעבודה


יש אנשים שנרתעים מהכנת דגים, אפילו מפחדים, אבל מהמתכון שלפניכם אין מה לפחד - בכמה צעדים פשוטים תכינו מנת סלמון בתנור.

כך תכינו סלמון בתנור

עוד מתכונים של עומר מילר: 

שניצל 

המצרכים:

400 גר' נתח של פילה דג סלמון, נקי מעצמות

1/4 כוס שמן זית

מעט שמן שומשום

2-1 כפות סויה

2-1 כפות סילאן

מיץ מחצי לימון

לתוספת עלים ירוקים -

3-2 עלים ירוקים (חסה, בקצ'וי או כל מה שאתם אוהבים)

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

מעט שומשום שחור

מעט שומשום לבן

{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5692720~9839987","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/03/11/9839987/9839987_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":""}}

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה שמן זית, שמן שומשום, סויה, סילאן ומיץ לימון, ומערבבים.
  2. משרים קצת את הדג במרינדה (לא חובה).
  3. מכניסים את הדג לתבנית כשהעור כלפי מטה, ושופכים עליו את המרינדה. דואגים שהרוטב יכסה את כל הדג.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 20-15 דקות.
  5. מעבירים את הדג לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב. מניחים בשולי הצלחת עלים ירוקים.
  6. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, מיץ לימון ושומשום, שופכים על החסה, ומגישים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלמון בתנור
סלמון בתנור
מומלצים