📷
יש אנשים שנרתעים מהכנת דגים, אפילו מפחדים, אבל מהמתכון שלפניכם אין מה לפחד - בכמה צעדים פשוטים תכינו מנת סלמון בתנור.
עוד מתכונים של עומר מילר:
המצרכים:
400 גר' נתח של פילה דג סלמון, נקי מעצמות
1/4 כוס שמן זית
מעט שמן שומשום
2-1 כפות סויה
2-1 כפות סילאן
מיץ מחצי לימון
לתוספת עלים ירוקים -
3-2 עלים ירוקים (חסה, בקצ'וי או כל מה שאתם אוהבים)
מעט שמן זית
מיץ מחצי לימון
מעט שומשום שחור
מעט שומשום לבן
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה שמן זית, שמן שומשום, סויה, סילאן ומיץ לימון, ומערבבים.
  2. משרים קצת את הדג במרינדה (לא חובה).
  3. מכניסים את הדג לתבנית כשהעור כלפי מטה, ושופכים עליו את המרינדה. דואגים שהרוטב יכסה את כל הדג.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 20-15 דקות.
  5. מעבירים את הדג לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב. מניחים בשולי הצלחת עלים ירוקים.
  6. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, מיץ לימון ושומשום, שופכים על החסה, ומגישים.
7 צפייה בגלריה
מתחילים עם נתח גדול של סלמון
מתחילים עם נתח גדול של סלמון
מתחילים עם נתח גדול של סלמון
7 צפייה בגלריה
מערבבים בקערה סויה, שמן סומסום, שמן זית, סילאן ומיץ לימון
מערבבים בקערה סויה, שמן סומסום, שמן זית, סילאן ומיץ לימון
מערבבים בקערה סויה, שמן סומסום, שמן זית, סילאן ומיץ לימון
7 צפייה בגלריה
מכסים את הסלמון ברוטב
מכסים את הסלמון ברוטב
מכסים את הסלמון ברוטב
7 צפייה בגלריה
ואופים במשך כרבע שעה בחום גבוה
ואופים במשך כרבע שעה בחום גבוה
ואופים במשך כרבע שעה בחום גבוה
7 צפייה בגלריה
מתבלים את העלים
מתבלים את העלים
מתבלים את העלים
7 צפייה בגלריה
ומגישים (או פשוט אוכלים)
ומגישים (או פשוט אוכלים)
ומגישים (או פשוט אוכלים)