שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

רכבת אווירית מסין: החברות הישראליות ממשיכות בהבאת הציוד הרפואי

חברות התעופה הישראליות ממשיכות בהתגייסות למען הצוותים הרפואיים. שני מטוסי ישראייר נחתו בשנזן ובשנגחאי שבסין, שני מטוסי אל על עושים את דרכם לאזור - ושניים נוספים נחתו מהמזרח הרחוק בצהריים

 

 

 

החברות הישראליות שהפסיקו לאחרונה את פעילותן בשל הגבלות משרד הבריאות מפעילות בשבוע האחרון את קווי המטען למזרח הרחוק במטרה להביא ארצה ציוד רפואי חיוני, הכולל מיליוני מסיכות מגן, ציוד מיגון לצוותים הרפואיים ומכונות הנשמה.

 

הערב (שישי) נחתו שני מטוסי איירבוס A320 של "ישראייר" בנמלי תעופה בשנזן ובשנגחאי שבסין, והועמסו במיליוני מסכות מגן. אנשי החברה הישראלית העמיסו את הארגזים במו ידיהם לתוך תא הנוסעים, בעודם לובשים את סרבלי המיגון שרשויות התעופה והבריאות דרשו מהם. במהלך הטיסה חזרה, שתיארך כ-11 שעות, יבצעו המטוסים עצירת ביניים לתדלוק ולחילופי צוותים על אדמת קזחסטן.


  (צילום: ישראייר)
מעמיסים את המטוס בידיים(צילום: ישראייר)

  (צילום: ישראייר)
(צילום: ישראייר)

התפשטות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

בן 64 מת מקורונה בהדסה עין כרם, מניין הנפטרים עלה ל-95

הקורבן ה-13: עברה ל"משען" ונפטרה מקורונה

פרסום ראשון: אוניברסיטת תל אביב תערוך בדיקות קורונה

בתי ספר בהדרגה, בלי בתי קפה: אסטרטגיית היציאה

19 מדינות עם יותר מ-10,000 חולים: זה שיעור התמותה

נמשכת הצניחה במספר בדיקות הקורונה בישראל

 

בשעות הצהריים נחתו בנתב"ג שני מטוסי דרימליינר 787-9 של אל על ששבו משנגחאי ובייג'ין עם ציוד רפואי רב. זמן קצר לאחר מכן, המריאו שני מטוסים נוספים לסין כדי להעמיס ציוד רפואי נוסף. במקביל, הוציאה חברת התעופה הישראלית טיסת מטען למומבאי שבהודו.

 

באל על הוציאו רכבת אווירית של 11 מטוסי דרימליינר לסין, שיביאו ארצה מאות טונות של ציוד רפואי שנרכש על ידי אגף הרכש של משרד הביטחון בסיוע חברת כיל ושגרירות ישראל בבייג'ין. בשל מורכבות המבצע והמחסור העולמי במכונות הנשמה, נשמר דבר המבצע בסוד עד לתחילת השבוע, אז הותר המבצע לפרסום אחרי שבועיים של הכנות.

 

"160 מכונות הנשמה הובאו לישראל"

בתחילת השבוע טען גורם בכיר בחמ"ל הרכש הרפואי כי בשבוע שעבר הובאו לישראל כ-160 מכונות הנשמה מחו"ל. לדבריו, במקביל הואץ ייצור מכונות ההנשמה בישראל ונוספו שני קווי ייצור חדשים, כך שבכל שבוע מתווספות בארץ כמה עשרות מכונות הנשמה. "נעמוד ביעד של 7,000 מכונות הנשמה", ציין.

 

מטוס  (צילום: דוברות אל על)
המטוס עם הציוד(צילום: דוברות אל על)

 

כמות מכונות ההנשמה היא בעלת חשיבות משמעותית למקרה שמספר המונשמים יגיע לאלפים. לפני כשלושה שבועות חשף מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב כי לרשות מערכת הבריאות עומדות רק 2,864 מכונות הנשמה זמינות, כולל אלו שיש בצה"ל. באותה נקודה הוא העריך שבתוך כמה שבועות יהיו 5,000 מאושפזים במצב קשה שיזדקקו להנשמה מלאכותית.

 

חמ"ל הרכש הרפואי הוקם לפני כשבועיים וחצי, ובראשו עומד ראש המוסד יוסי כהן ומנכ"ל משרד הביטחון אודי אדם. מטרתו להשלים את החוסרים בציוד הרפואי הדרוש להתמודד עם מגפת הקורונה.

 

גורמים שמעורים בעבודת החמ"ל אומרים כי "אנשי המוסד קונים ללא הכרה ציוד רפואי ברחבי העולם ומטיסים אותו לארץ". עד כה הובאו כאמור לארץ מיליוני מסכות, בגדי מגן ומשקפי מגן, וכן מאות אלפי ערכות בדיקה לקורונה ומטושים.

 

את הציוד עבור המדינה רכשה חברת כיל, שהפכה מאז תחילת המשבר לזרוע רכש עבור המדינה. החברה נעזרת בקשריה עם מנהלי המחוזות של מפעליה בסין כדי להשיג את הציוד הרפואי המבוקש וכדי לתפעל את המערך הלוגיסטי שכרוך באיתור הציוד וברכישתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראייר
העמסת המטוס
צילום: ישראייר
מומלצים