שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

350 אלף איש בהסגר בירושלים: "לא נעים לדעת שהתחלואה גבוהה בשכונה"

בצהריים החלה אכיפת ההסגר על שכונות בירושלים מחשש להמשך התפשטות נגיף הקורונה. 1,000 שוטרים ו-400 חיילים לוקחים חלק במבצע. ראש העיר משה לאון: "זה לא פתרון, אבל משרד הבריאות החליט". תושב נחלאות: "לא יודע אם המבוגרים בשכונה מעודכנים"

 

 

בצהריים (יום א') מצאו עצמם 350 אלף תושבי ירושלים במצב חדש ושונה, ובימים הקרובים הם ייאלצו לשהות בהסגר הדוק באופן יחסי כחלק מהמאבק בהתפשטות נגיף הקורונה בין התושבים. בניגוד לתושבי השכונות האחרות, הם לא יוכלו לצאת מהשכונה אלא אם הם עובדים חיוניים או לצורך רפואי. גם לקנות מזון לא יתאפשר להם מחוץ לשכונתם.

 

יותר מ-1,000 שוטרים וכ-400 לוחמי צה"ל לוקחים חלק במשימת האכיפה. כ-100 מחסומים יוצבו רק באזור השכונות החרדיות במרכז העיר, ובהן מאה שערים, גאולה ושכונת הבוכרים.

 

מגפת הקורונה - עדכונים אחרונים:

 

ראש העיר משה ליאון, שהתנגד להטלת סגר על השכונות, נימק זאת בשיחה עם כתבים: "הסגר הוא לא הפתרון. הפתרון האמיתי לבעיית החולים זה לבודד אותם, להביא אותם לבתי מלון או למקומות דומים ואז אין סיכוי שהם יגבירו את מספר הנדבקים. אני לא אתנגח עם משרד הבריאות, ואחרי שהחליטו - אנחנו מבצעים, אבל אנחנו מתמקדים בבידוד החולים, ככה נוכל להתקדם להסרת הסגר בשכונות".

 

 

מחסומים בירושלים אחרי הטלת ההסגר:

מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

מחסומי משטרת ישראל בעקבות הסגר על שכונות בירושלים (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

אלה השכונות הנכללות בסגר: רמות, רמת שלמה, נווה יעקב, הר נוף, גבעת שאול, קריית משה, רחביה - בין הרחובות קרן קיימת לישראל עד רחוב רמב"ן (כולל), נחלאות, מקור ברוך, רוממה (רבתי), עזרת תורה, גאולה, מאה שערים, בית ישראל, מוסררה, בית וגן וגבעת מרדכי. גם ביתו של ראש העיר משה ליאון כלול בתחום שנמצא בסגר.

 

בשבועות הביעו גורמים במגזר החרדי ביקורת על הדרישות של משרד הבריאות לבידוד ביתי, שאינו אפשרי בדירות קטנות ובמשפחות מרובות נפשות. אך לדברי ליאון, על אף מאמצים של עיריית ירושלים, פיקוד העורף ומד"א, התושבים שאובחנו כחולי קורונה מסרבים להתפנות לבתי מלון למבודדים. רק כ-100 חולים פונו עד כה, מתוך כ-2,000 שאובחנו בבירה.

 

ליאון: "מספרי החולים בשכונות כוללים גם את אלה שהחלימו, גם את אלו שבבתי החולים, וגם את אלו שלצערנו נפטרו. אנחנו מסבירים לתושבים שלמרות הקושי לעבור לבית מלון, הם ימנעו הדבקה של בני משפחתם ויקדמו את סיום הסגר".

 

 

נתנאל וייס, תושב נחלאות, אמר ל-ynet: “אף אחד לא הודיע לנו על המצב החדש. אנחנו ניזונים בעיקר מהתקשורת. ברחוב שאני גר בו יש אוכלוסייה מבוגרת ואני לא יודע אם הם מודעים למצב החדש. לא קיבלנו סמס מהעירייה. יש אמנם סופרמרקט בשכונה - אני מקווה שכל המזון והמצרכים יהיו שם".

 

רוב התושבים ששוחחנו עימם בשכונה לא קיבלו הודעה רשמית על מה מותר ומה אסור להם לעשות. רחל אלמקייס סיפרה שקראה על המצב בפייסבוק: "אף אחד מהעירייה לא דיבר איתנו. זה עשה לי לא טוב לדעת שאנחנו בשכונה עם תחלואה גבוהה. לא חשבתי שאני בתוך זה".

 

גם משה דואק אמר שהוא ניזון בעיקר מהתקשורת: "מה שאני יודע זה שאנחנו כאילו בהסגר ביתי, בשכונות עם ריכוז חרדי גבוה, אבל הודעה רשמית לא ראיתי".

 

 

משרד הבריאות עדכן בערב כי מספר חולי הקורונה בישראל עלה ל-11,145, מהם 183 במצב קשה, ו-131 מונשמים. מדובר בעלייה דומה לנתונים המקבילים ביממה הקודמת - 3.2%, שהם 402 בני אדם. כמו כן, במהלך היממה הלכו לעולמם שני חולים - מהנתונים הנמוכים מפריצת המגפה בישראל. במשרד ציינו כי 286 בני אדם נוספים החלימו.

 

הרוב המוחלט של החולים, 7,241 בני אדם, מטופלים בביתם. 737 חולים מאושפזים בבתי החולים ברחביי הארץ, ו-1,029 הועברו למלונות הקורונה.

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר כי "סכנת ההידבקות והתפשטות נגיף הקורונה טרם חלפה. אני חוזר ומדגיש שיש להישאר בבית ולצאת רק לפעולות חיוניות כגון רכישת מזון ותרופות. יש לעטות מסכה בכל יציאה מהבית ולשמור על מרחק של שני מטרים מאדם לאדם. וחשוב מאוד להקפיד על רחיצת ידיים".

 

בר סימן טוב הוסיף כי הוא "מבין שזה קשה להישאר בבית לאורך זמן אך הציבור הוכיח ומוכיח את יכולתו לעמוד בהנחיות ולהגן על המשפחות של כולנו. קיום מפגשים בחג מסכן את החיים של כולנו. ראינו מה קורה במדינות אחרות שבהן התרופפה המשמעת ועלינו לגלות משמעת לאורך זמן כדי לא להגיע למצבים הללו. אני חוזר ומדגיש - תישארו בבית בכל ימי החג".

אפיק סויסה חולה הקורונה שב להכרה מלאה ומתקשר ()
אפיק סויסה. שיפור במצבו

צבי מיכאלי חולה הקורונה שנותק ממכשיר האקמו ()
צבי מיכאלי. נגמל ממכשיר האקמו

וגם חדשות טובות נרשמו: שני חולי קורונה שהיו מחוברים למכשיר האקמו, נגמלו ממנו בימים האחרונים ושבו לטיפול במכונות הנשמה. ביום חמישי נותק מהאקמו בן 45 שמאושפז בבית החולים וולפסון. ביום שישי נותק מהאקמו צבי מיכאלי, תושב ירושלים בן 58, המאושפז בשערי צדק. מכשיר האקמו מיועד לחולי קורונה במצב קשה מאוד, שמכונת הנשמה לא יכולה לסייע להם. בפועל, הוא מחליף את פעילות הלב והריאה לזמן ממושך.

 

גם אפיק סויסה, הצעיר מאשדוד שאושפז במצב קשה מאוד באיכילוב, התעורר אחרי כמעט שבועיים שהיה מורדם ומונשם. אימו, אירית, אמרה ל-ynet כי הדרך לשיקומו עדיין ארוכה. "זה ייקח זמן, צריך סבלנות", אמרה סויסה. "כל יום הרופאים איתנו בקשר פעם-פעמיים ביום, הם מלאכים, אני יודעת שהוא בידיים טובות. אנחנו יותר אופטימיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
מחסומים בירושלים, היום
צילום: עמית שאבי
מומלצים