שתף קטע נבחר

הקואליציה הכריעה: מבקר המדינה לא יבדוק את פרשת הצוללות

ההצעה לבקש ממבקר המדינה לבדוק את הפרשה נדחתה בוועדה לביקורת המדינה. בין המתנגדים: ח"כ הילה שי וזאן מכחול לבן, חרף הבטחת הבחירות. במהלך הדיון איים ח"כ מיקי זוהר על יו"ר הוועדה עפר שלח: "נשקול את כהונתך בראשות הוועדה"

 

 

 

הוועדה לביקורת המדינה דחתה היום (שני) את ההצעה לבקש ממבקר המדינה לבדוק את פרשת הצוללות, ברוב של שבעה מתנגדים מול שלושה תומכים. בין המתנגדים ח"כ הילה שי וזאן מכחול לבן, חרף הבטחת הבחירות של שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ להקים ועדת חקירה. יו"ר הוועדה, ח"כ עפר שלח (יש עתיד) אמר בדיון כי "לנתניהו יש הרבה מה להסתיר ולהסביר". ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) איים על שלח כי "לא ייתכן שהוועדה תהפוך כלי לניגוח פוליטי, נשקול את כהונתך בראשות הוועדה".

 

פרשת הצוללות - כתבות נוספות:

 

עוד לפני כן אמר שלח בפתח הדיון: "אנחנו מדברים על מאות מיליונים מתקציב הביטחון, מבלי שנעשית הכרעה כמה צוללות אנחנו צריכים. הבדיקה של המבקר היא רלוונטית והייתה צריכה להיעשות גם אם לא היה חשד לשחיתות והיא עוד יותר מחמירה כשאנחנו מדברים על חשד לשחיתות.

 

מיקי זוהר (צילום: ערוץ הכנסת )
הדיון בוועדה(צילום: ערוץ הכנסת )

עפר שלח (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
"לנתניהו יש מה להסתיר". ח"כ עפר שלח(צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)

 

"איך נתניהו החליט על צוללת שישית, כשמערכת הביטחון טוענת עד עכשיו שצריך רק חמש?", תהה שלח. "איך קנינו כלי שיט יקרים בטיסנקרופ, כדי להגן על אסדת גז שבסוף הוצבה עשרה ק"מ מהחוף? בדיוק בשביל זה יש מבקר, ובדיוק בגלל זה ביבי הורה לאנשיו למנוע ממנו לחקור".

 

מהארכיון - גנץ על פרשת הצוללות: 

 

ח"כ משה בוגי יעלון (תלם) סקר את השתלשלות האירועים ואמר: "החלטות רכש כלי השיט והצוללות לטיסנקרופ מחייבות בדיקה של מבקר המדינה, וועדת חקירה ממלכתית. גם קבלת ההחלטה למכור צוללות למצרים, מחייבת בדיקה, הן של מבקר המדינה והן של ועדת חקירה ממלכתית".

 

"יש דברים שמזמן היו צריכים להיבדק", קבע יעלון. "מה שלא קשור לפלילים שנמצא אצל היועמ"ש, צריך לבדוק. אנחנו כוועדה צריכים לקבל החלטה שנכון שמבקר המדינה יפעל, והוא יכול לפעול גם בלי החלטה שלנו".

 

ח"כ זוהר: "הדיון הזה חסר תוחלת"

אז פנה זוהר לשלח ואמר: "עפר, אתה יו"ר הוועדה לביקורת המדינה וזו אולי אחת הוועדות החשובות בכנסת. אני לא חושב שהדיון היום הוא ענייני או מקצועי. כשאני רואה את ח"כ יעלון סוקר את הסקירה מתוך רצון לפגוע בראש הממשלה נתניהו, המסקנה שהדיון הזה הוא חסר תוחלת. אין שום אפשרות גם לא משפטית להביא למצב שהמבקר יבדוק את הנושא. אין לכם דרך לנצח את נתניהו בקלפי ולכן הדרך היחידה שאתם נוקטים בה זו רדיפה".

 

כשאיים זוהר איים על שלח כי יבחן להחליפו כיו"ר הוועדה, אמר כי "ייתכן שלאור ההתנהלות הזאת, שהיא התנהלות לא מקצועית שפוגעת בשם הטוב של הוועדה לביקורת המדינה, הגיע העת לשקול את המשך כהונתך כיו"ר הוועדה ואני אומר זאת בצער רב משום שאני מעריך אותך באופן אישי. כנראה הלחצים שמופעלים עליך ממפלגתך מראש המפלגה של יאיר לפיד ומהשותף החדש יעלון הובילו אותך לדיון מיותר. נבחן את האפשרויות שיש בידינו".

 

צוללת אח"י רהב בנמל חיפה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
צוללת אח"י רהב בנמל חיפה(צילום: רויטרס)

 

ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) הוסיף כי "התזה הזו היא רכילות שאיתה פתחתם את קמפיין הבחירות באפריל 2019, אבל הדברים התבררו וכל הרכילות הזולה והניסיון להשמיץ את ראש הממשלה התבררו כחסרות שחר". "יש עובדות שהחברה לא הרוויחה שקל", הוסיף קרעי. "ח"כ יעלון זקנתך מביישת את בחרותך. אם אתם רוצים לבדוק דברים בענייני שחיתויות לא חסרים דברים גם במפלגה שלכם".

 

ח"כ אופיר כץ (הליכוד) הוסיף: "לצערי חברי הכנסת שלח ולפיד ממשיכים להפיץ את העלילה השקרית נגד נתניהו, ועכשיו אתם משתמשים בוועדה ככלי למימוש הפנטזיה שלכם בנושא הזה. גם המשטרה וגם הפרקליטות אמרו שנתניהו לא קשור ואתם בכוח מנסים לדחוף את זה לציבור. "לחשוב שנתניהו שנתן את כל כולו לביטחון ישראל, ימכור את ביטחון מדינת ישראל בשביל כסף? אם הציבור היה חושב כך הוא לא היה נותן אמון בנתניהו פעם אחר פעם", אמר כץ.

 

"לא ייתכן שלא חקרו"

תא"ל (מיל') שמואל צוקר, לשעבר ראש מנהל הרכש במשרד הביטחון הוסיף כי "אירוע כזה הוא חריג. לא ייתכן שעד היום אירוע כזה לא נבדק במערכות עצמן ואצל מבקר המדינה. אף אחד לא ראה לנכון לזמן אותי על הפרשה. הסטודנטים שלי יודעים יותר על הפרשה מהאנשים שמקבלים את ההחלטות. המקרה הזה, שכולם מדברים עליו, עד היום אנחנו לא יודעים כמה זה יעלה. זה אירוע חמור שמקרין על אירועים אחרים."

 

עו"ד אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, שעתרה לבג"ץ בנושא הוסיף כי "מי שנתן תצהיר בעתירה שהגשנו, אלה פטריוטים שהקדישו את חייהם למען ביטחון המדינה. ראשי ממשלה לשעבר, שרי ביטחון, רמטכ"לים, ראשי שב"כ ומוסד שמסרו עדויות מפורטות על כל מה שקרה. למעשה כל הצמרת הביטחונית מתייצבת מאחורי הדרישה להקים ועדת בדיקה בנושא".

 

"יש כאן אירוע חמור, יום הכיפורים של ישראל מבחינת הביטחון. יש כאן פיגוע בתהליכי קבלת ההחלטות, בתהליכי רכש והצטיידות ובמשמעות הכלכלית כשמדובר במיליארדים", אמר שרגא. במהלך דבריו התפתחו חילופי דברים בינו חברי הכנסת מהליכוד קטי שטרית, שלמה קרעי ואופיר, שטענו שהוא אובססיבי לנתניהו, משמיץ אותו מעל כל במה, ומונע מתוך אג'נדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ הכנסת
מיקי זוהר
צילום: ערוץ הכנסת
מומלצים