מה הדרייב שלי בעבודה?

מה מניע אתכם לקום בבוקר ולצאת לעבודה והאם היא משאירה אתכם מותשים?

איך נראה יום העבודה שלכם והאם העומס מותיר לכם מספיק זמן לעצמכם ולבני המשפחה? 6 שאלות שיעזרו לכם להגדיר את יעדי הקריירה שלכם מחדש ועל הדרך למצוא את האיזון בין העבודה לחיים

פורסם:
בניהול הקריירה בארגון או בעסק הפרטי שלכם חשוב להגדיר מעת לעת יעדים ומטרות שתפקידם לכוונן אתכם לעבר המקומות שאליהם אתם מעוניינים להגיע, וגם לעזור לכם להשיג אותם כדי שתרגישו שהחיים שלכם במקום הנכון - ולא רק ליד. אבל איך תדעו אילו יעדים עליכם להגדיר?
סמדר רצון, יועצת קריירה ומאמנת אישית, מציגה שש שאלות שכדאי לכם לשאול את עצמכם. בתוך התשובות לשאלות האלה תגלו רמזים שיובילו אתכם לא רק להגדרת היעדים הנכונים לכם לקידום הקריירה שלכם, אלא גם למציאת האיזון בין הצלחה מקצועית לשאר עיסוקי החיים ולרווחה הנפשית.
קראו עוד:
1. מהם ההישגים המקצועיים שלי בשנתיים האחרונות?
הכינו רשימה של כל ההישגים שלכם במסגרת העבודה בשנתיים האחרונות. לדוגמה: ציינו אם פרסמתם איקס פוסטים שקידמו את העסק, אם הגדלתם את מעגל הלקוחות, אם חשפתם את עצמכם לקהלים חדשים, אם הצגתם יוזמות חדשות לממונים.
גם אם לא הייתם מועסקים רוב השנה בגלל משבר הקורונה, המשימה הזאת עדיין רלוונטית עבורכם. תוכלו למשל לציין הישגים בדרך שבה חיפשתם עבודה (כתיבת קו"ח, פנייה למקורבים וכו'), וציינו אם ניצלתם את הזמן ללמידה ולפיתוח מיומנויות חדשות. רשימת הישגים תעורר חשיבה חיובית ומוטיבציה לקראת השנה החדשה ותקל עליכם בהגדרת יעדים חדשים, תוך שיפור התוצאות משנה קודמת.
2. מה הדרייב שלי בעבודה?
מה מניע אתכם לקום בבוקר ולצאת לעבודה? האם זהו האתגר המקצועי? סביבת העבודה? אופי המשימות שאתם מבצעים? הערכת המעסיקים? אם תדעו לזהות את מקור הדרייב, תוכלו לציין אותו כיעד לשימורו ולהמשך טיפוחו.
אם אתם בחיפוש אחר מקום תעסוקה חדש, ככל שתדעו לשים את האצבע על המקור המניע אתכם לקום בבוקר, כך יהיה לכם קל יותר להגדיר מטרה חדשה הנוגעת לסוג המשרה או לאופי הארגון המתאים לכם. וכך גם הפוך. אם אתם נטולי אנרגיה והולכים לעבודה באי חשק מוחלט, אולי זה הזמן לחשב מסלול מחדש, כמו שינוי מקום העבודה או המקצוע.
3. באילו חלקים בעבודה שלי אני כבר לא מוכן לעסוק יותר?
בהתבסס על חוויותיכם ממקומות עבודה קודמים או מעסקים אחרים שניהלתם, אתם ודאי יודעים אילו משימות או אילו סוגי עבודה אתם לא אוהבים או לא רוצים לעשות בעצמכם. התשובות לשאלה הזאת יכולות לכוון אתכם לפתרונות, כמו למשל לשכור שירותים חיצוניים במידת האפשר (בעלי עסק יוכלו למסור את ניהול החשבונות או את קידום המכירות לגורם חיצוני למשל).
אם אתם שכירים, ייתכן שהמעסיקים לא יקבלו בהתלהבות את הבקשה שלכם להעביר משימה מסוימת לאדם אחר. אבל אם תביאו לפניהם את מערכת השיקולים והכדאיות לפנות אתכם ממשימה זו, ייתכן שתיענו על כך בחיוב.
4. איך נראה יום העבודה שלי?
מהו סדר היום? איך הוא מחולק? כמה זמן אתם מקדישים לכל משימה במהלך היום? צרו תרשים שמראה כיצד אתם מבלים בכל שעה ושעה במהלך העבודה. התרשים יציג לפניכם מהו משך הזמן המוקדש למשימות עבודה, פגישות, הפסקה, ליקוט מידע, שיחה עם לקוחות, עם עמיתים וכו'.
לאחר שתבדקו את התרשים יהיה לכם מושג אם כדאי להפוך את היוצרות. האם לדוגמה כדאי להעביר חלק מהמטלות לשעות הבוקר שבהן אתם רעננים, או שאולי לשעות הצהריים המאוחרות כדי להפחית הפרעות והסחות דעת עד כמה שאפשר. האם הזמן שאתם מקדישים לכל משימה או מטלה אכן מוצדק או שמא מוגזם? תוצאות התרשים יעזרו לכם להגדיר יעדים לשיפור היעילות בעבודה.
5. איפה נמצא מקור החוסן שלי?
נסו להיזכר בימים הסוערים שהיו לכם בעבודה בשנה שחלפה. כיצד התגברתם עליהם? מהי הגמישות שנדרשה מכם, מבני ביתכם או מהמעסיק? האם נדרשתם להתארגנות מיוחדת? יכול להיות שבבדיקה שתעשו תמצאו שדווקא ניצול הפסקת הצהריים לצורך ריצה קלה שיפר את הפרודוקטיביות ואת המיקוד שלכם, ועזר לכם לשמור על ערנות עד לשעות מאוחרות. אולי היו אלה דווקא שיחות הווידאו שבחרתם להעביר לשיחות טלפון, כדי לאפשר לכם לנוע ממקום למקום או לבצע אותן בזמן ישיבה מול חלון המשקיף לנוף טבעי.
רצוי שתשלבו פתרונות יצירתיים שלכם להתגבר על ימים תובעניים במיוחד גם ברשימת היעדים החדשים.
6. כמה זמן פנוי נשאר לי, והאם אני מפנה מספיק זמן לבני המשפחה?
האם העבודה מותירה לכם זמן פנוי לבילוי עם המשפחה והחברים? האם אתם מגיעים לאימון הכושר כשאתם רעננים ומוכנים לפעילות? האם העבודה תובענית ומותירה אתכם בסוף היום מותשים וחסרי אנרגיה לעשות משהו למען עצמכם או למען בני ביתכם? אם במענה לשאלות האלה אתם מגלים שרוב הזמן סובב סביב העבודה, וכמעט שלא נותר לכם זמן לעצמכם או לבילוי עם חברים או עם בני משפחה, נראה שהגיע הזמן לשנות זאת.
ברשימת היעדים החדשה עליכם להקצות זמן, בין יומיים לשלושה בשבוע, ליציאה מוקדמת ממקום העבודה
ברשימת היעדים החדשה עליכם להקצות זמן, בין יומיים לשלושה בשבוע, ליציאה מוקדמת ממקום העבודה. זו דרך מצוינת להפחית את רמת הסטרס בחייכם ולהבטיח לעצמכם רווחה נפשית וחיים מאוזנים ומהנים, תוך שיפור וטיפוח של מרקם היחסים ביניכם ובין הסביבה הקרובה לכם.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button