עוגות שכבות כרות לפסח

בלי לעבוד קשה: 5 עוגות שכבות יפהפיות לפסח

חמש עוגות עשירות אבל לא מכבידות, ללא גלוטן, אשר יכולות להיות פרווה או חלביות לבחירתכם. לא רוצים עוגת שכבות? אין בעיה. כל המתכונים יכולים להפוך בקלות לעוגות בחושות

פורסם: 25.03.21, 08:33
לפני שמתחילים, טיפ 1: לא רוצים עוגת שכבות? אין בעיה. את העוגות הבחושות המופיעות בכתבה (תמרים, אגוזים ושוקולד) ניתן לאפות בתבנית אחת, לעוגה גבוהה (משך האפייה יתארך ב־15-10 דקות), ופשוט לצפות בקרם. שימו לב, אי־אפשר לאפות עוגה אחת ואז לחצות אותה לשתי שכבות – הן עלולות להתפרק.
טיפ 2: העוגות הבחושות בכתבה זו מתקבלות עסיסיות ומעט דחוסות (במובן הכיפי של המונח).
אוהבים עוגות אווריריות יותר? אין בעיה. הפרידו את החלבונים מהחלמונים והקציפו את החלבונים בנפרד. הכינו את עיסת העוגה כמתואר בכל מתכון עם החלמונים בלבד, והוסיפו לבסוף – בתנועות קיפול עדינות – את הקצף.

עוגת אגוזי לוז עם קרם קפה

בחושה, קלה להכנה, עסיסית ומעולה, עם טעמים בוגרים ואיכותיים.
טיפ: אם תצטיידו באגוזי לוז טחונים מראש, תוכלו להכין את העוגה בערבוב מהיר בקערה, ללא צורך במעבד מזון.
6 צפייה בגלריה
עוגת אגוזי לוז עם קרם קפה
עוגת אגוזי לוז עם קרם קפה
עוגת אגוזי לוז עם קרם קפה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (2 תבניות בקוטר 24 ס"מ)
לקרם
  • 1 כף אבקת קפה נמס + 3-2 כפות מים רותחים
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר חום
לעוגות
  • 200 גרם אגוזי לוז (עם הקליפה)
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קורט קינמון טחון
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 3 כפות ליקר קפה, ברנדי, וויסקי, ליקר תפוזים (או כל ליקר אחר)
  • לעיטור: חופן אגוזי לוז קלויים וקצוצים
ההכנה
1. הקרם: מערבבים את הקפה במים הרותחים, ומניחים בצד, לצינון.
2. העוגות: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
3. שמים בקערת מעבד המזון את האגוזים, הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון וטוחנים לתערובת דקה. מוסיפים את יתרת מרכיבי העוגה ומעבדים לעיסה אחידה. מחלקים אותה בין 2 התבניות.
4. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הקרם: יוצקים את תמצית הקפה הצוננת לקערת המערבל, מוסיפים את כל שאר מרכיביו, ומקציפים לקרם יציב ואוורירי.
6. הרכבת העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מורחים את שתיהן בקרם ומניחים זו על זו. בוזקים את האגוזים לעיטור. מאחסנים במקרר עד להגשה (אפשר להרכיב את העוגה אפילו יומיים־שלושה מראש. הצינון יסייע לחיתוך נוח שלה).
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

עוגת שוקולד עם קרם חלווה

כן, מדובר בשילוב שמעטים יכולים לעמוד בפניו.
טיפ: לא רוצים ללכלך גם את מעבד המזון? גררו את החלווה על מגררת גסה והקציפו בהתאם להנחיות. הקרם יתקבל עם שבבי חלווה.
6 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד עם קרם חלווה
עוגת שוקולד עם קרם חלווה
עוגת שוקולד עם קרם חלווה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (2 תבניות בקוטר 26-24 ס"מ)
לעוגות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן או 200 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 5 ביצים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב, נוזל או קרם קוקוס, או חלב צמחי לפי הטעם
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קורט קינמון טחון
לקרם
  • 250 גרם חלווה (וניל או פיסטוק)
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • לעיטור: פיסטוקים קצוצים
ההכנה
1. העוגות: מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
2. ממיסים את השוקולד בהדרגה (במיקרוגל או בסיר אדים כפול). מוסיפים את השמן (או החמאה) והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את החלב וטורפים. מוסיפים את יתרת מרכיבי העוגות וטורפים לעיסה אחידה. מחלקים בין 2 התבניות.
3. אופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון.
4. הקרם: שמים בקערת מעבד המזון את החלווה ומכל אחד מהשמנת ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים לקערת המערבל, מקציפים ומוסיפים בהדרגה את מכל השמנת הנוסף ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד.
5. הרכבת העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. אם נוצרו בהן "גבעות", מיישרים אותן בעזרת סכין משוננת. מורחים את שתי העוגות בקרם ומניחים זו על זו. בוזקים את הפיסטוקים לעיטור. מאחסנים במקרר עד לשימוש (עד 3 ימים). מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

עוגת מרנג עם קרם וניל ותותים

מרנג שמנת ותותים זה קינוח מנצח בכל אופציית הגשה, וכאן כעוגת שכבות חגיגית.
טיפ: במקום קרם וניל אפשר פשוט להכין קצפת טעימה – להקציף 2 מכלי שמנת עם 2 כפות סוכר. עובד מצוין.
6 צפייה בגלריה
עוגת מרנג עם קרם וניל ותותים
עוגת מרנג עם קרם וניל ותותים
עוגת מרנג עם קרם וניל ותותים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
למרנג
  • 4 חלבונים מביצים בגודל L
  • קורט מלח
  • 1/3 1 כוסות (כ־260 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית חומץ או מיץ לימון
  • 2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
לקרם הווניל
  • 1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב, רגיל או צמחי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
להגשה
  • 2 סלסילות תותים, חצויים
  • אפשרות: תוכן מ־3-2 פסיפלורות
ההכנה
1. המרנג: שמים בעקרת המערבל (הנקייה והיבשה) את החלבונים והמלח ומתחילים להקציף. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל. ממשיכים להקציף עוד 6-5 דקות, לקבלת קצף חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את החומץ (או מיץ הלימון) והקורנפלור, ומקציפים עד שהם נטמעים בקצף.
2. מחממים את התנור ל־150 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. בינתיים משרטטים על נייר אפייה 3 עיגולים בקוטר 22 ס"מ ומניחים הפוך על תבנית התנור. מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים עיגולים מלאים (דיסקיות), בהתאם לשרטוטים.
4. מכניסים את התבנית לתנור, מנמיכים ל־100 מעלות ואופים כשעתיים בלי לפתוח את דלת התנור. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו, עד שהתנור צונן. מוציאים (אם צריך, מניחים למרנג עד שהוא צונן לגמרי. אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור בכלי אטום).
5. הקרם: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב.
6. הרכבת העוגה (לא יותר משעה־שעתיים לפני ההגשה): מניחים כף מהקרם במרכז צלחת ההגשה ומניחים עליה את אחד מעיגולי המרנג (הקרם מסייע לקבע אותו לצלחת). מורחים על המרנג בעדינות 1/3 מכמות הקרם ומפזרים עליו מהתותים. יוצרים כך שכבות נוספות. אם רוצים, מפזרים את הפסיפלורה על השכבה העליונה. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר (המרנג יספוג מהקרם. פחות אלגנטי, טעים מאוד).

עוגת תפוחים עם קרם תמרים־פקאן

לא רק בחרוסת: השילוב של תמרים, תפוחים ואגוזים טעים גם כשיוצרים מהם עוגה עסיסית עם קרם כיפי, ותוספת הפקאן נותנת קראנץ' קטן בקצה הביס.
6 צפייה בגלריה
עוגת תפוחים עם קרם תמרים־פקאן
עוגת תפוחים עם קרם תמרים־פקאן
עוגת תפוחים עם קרם תמרים־פקאן
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (2 תבניות בקוטר 26 ס"מ)
לעוגות
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (230 גרם) רסק תפוחי עץ
  • קורט מלח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 1 כוס (150 גרם) שקדים טחונים
  • 1 תפוח עץ, מגורר גס
לתפוחים
  • 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן או חמאת קוקוס
  • 2 תפוחים, מגולענים וחתוכים לפלחים דקים
  • 3 כפות אבקת סוכר
לקרם
  • 250 גרם ממרח תמרים (ללא תוספות)
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • לפיזור: 1/3 כוס פקאן קצוץ
ההכנה
1. העוגות: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את השמן, הסוכר, סוכר הווניל והביצים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את רסק התפוחים והמלח וטורפים. מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים והתפוח המגורר וטורפים לבלילה אחידה. מחלקים את העיסה בין התבניות.
3. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. בינתיים מכינים את התפוחים: מחממים במחבת את החמאה (או השמן), מוסיפים את פרוסות התפוחים ומטגנים עד הזהבה. הופכים אותן ומוסיפים את אבקת הסוכר. מטגנים עד שגם הצד השני מזהיב והסוכר נמס. מעבירים את התפוחים לצלחת ומצננים.
5. מכינים גם את הקרם: שמים בקערת המערבל את ממרח התמרים, מכל אחד של שמנת ואת הקינמון וטורפים היטב או מערבלים לקרם חלק. יוצקים פנימה, תוך כדי הקצפה, את השמנת הנוספת. מקציפים עד לקבלת קרם אוורירי ויציב. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.
6. הרכבת העוגה: מחלצים את העוגות מהתבניות. מניחים אחת מהן על צלחת הגשה. מורחים עליה מחצית מהקרם, מפזרים מחצית מפרוסות תפוחי העץ ומחצית מאגוזי הפקאן. מניחים את העוגה השנייה, מורחים עליה את יתרת הקרם ומפזרים את יתרת התפוחים והפקאן. מאחסנים במקרר עד להגשה (אפשר להרכיב את העוגה עד יומיים מראש). מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

עוגת גלידה מנגו־אוכמניות

יפהפייה במיוחד וקלילה במיוחד, מתאימה מאוד אחרי ארוחה כבדה. שימו לב, יש להכין את העוגה לפחות יום לפני ההגשה.
טיפ 1: במקום להפריד בין שכבות הגלידה ולהקפיא את העוגה בהדרגה, אפשר לצקת בבת אחת את שני סוגי הקרם ולערבב ביניהם קלות. ההכנה תהיה מהירה יותר, והמראה פסיכדלי משהו ומאוד אופנתי.
טיפ 2: במקום בסיס העוגיות, אפשר ליצור בסיס מנשיקות מרנג קטנות – קנויות או תוצרת בית.
טיפ 3: לעוגה עם דפנות חלקות ואלגנטיות יותר, מומלץ להניח שקף ייעודי לעוגות בהיקף התבנית.
6 צפייה בגלריה
עוגת גלידה מנגו אוכמניות
עוגת גלידה מנגו אוכמניות
עוגת גלידה מנגו אוכמניות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
לבסיס
  • 200 גרם עוגיות פסח (עם או בלי גלוטן), לפי הטעם
  • 125 גרם חמאה מומסת או חמאת קוקוס
  • 2 כפות אבקת סוכר
לשכבות הגלידה
  • 1/2 ק"ג מנגו קלוף, מופשר ומסונן או טרי
  • 400 גרם אוכמניות או פירות יער, טריים או מופשרים ומסוננים
  • 2 מכלים שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 2/3 כוס (כ־130 גרם) סוכר
  • לעיטור: חופן אוכמניות טריות או קפואות
ההכנה
1. הבסיס: שמים את העוגיות בקערת מעבד המזון וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה ואת אבקת הסוכר וטוחנים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות (עד שבוע).
2. שכבות הגלידה: טוחנים בנפרד את המנגו והאוכמניות למחיות. שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. מחלקים את הקצפת בין קערות הפרי ומערבבים בתנועות קיפול לקרמים אחידים.
3. יוצקים על שכבת העוגיות מחצית מקצפת האוכמניות ומאחסנים במקפיא כ־45 דקות (את שאר הקרמים מאחסנים במקרר בינתיים). מוציאים, יוצקים מחצית מקרם המנגו ושוב מקפיאים 45 דקות. ממשיכים כך, בהדרגה, עם יתרת קרם האוכמניות וקרם המנגו. מקפיאים את העוגה השלמה במשך 8 שעות לפחות.
4. מפזרים אוכמניות ומגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.